Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. Doritea

Doritea Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2

Јас сум кај Бојан Митаноски , и искрено сум задоволна . не дека го фалам или нешто немам таква цел . ама мн е фин . внимателен е додека ми ги прави прегледите . и никогаш не ме избрзал секогаш ми објаснувал со внимание како и на денешниот преглед. нормално понатаму ако имам некој посериозен проблем и не сум задоволна или се сомневам нормално дека ке се консултирам со друг доктор.

друга работа што мн ме изнервира , е тоа што по пат накај дома се сретнав со докторка , од друга област , наша познаничка и и кажав од кај се вракам . и толку мн се изнервирав поради тоа што почна да ми збори зошто идам кај тој гинеколог , да сум одела кај тој и тој . не ми се верува како и докториве меѓу себе се мразат . мене докторот ми е топ и се додека мене ми одговара не мислам да сменам друг ете така .

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    zenski da vi kazam so mi napravija vo poliklinika jane sandanski mi dadoa rezultati so hormonalno poremetuvanje demek losi epten za zeni vo menopauza ne se znae dali ke rodam sekoj den placev dva meseci nervi iskinav resiv da dobijam pak i na tret den dobieno direktno vo sistina kaj palcevski da mi zemat krv da proverat sto e ,na kraj se vo red mi e rezultati super jas so ne pominav ovie dva meseci tie si igraat so zivotite na ljugeto stojte podaleku od nesposobni doktori nestrucni ne ni pomisluvajte na polikliniki ili kliniki plati si ama za zivot se raboti uste se bunat za zakonot plakanje po ucinok malce im e za niv mizerna plata osven za kafe pienje za drugo ne gi biva...

za dobri ginekolozi osven Nadica Gjeroska kaj fontana park i Zlatko Palcevski Sistina ne priznavam drugi se so ubavo se so vnimanie posveteni se na pacientite steta so Nadica go ukina dogovorot so fondot sega privatno raboti ama ne e skapa 500 den eho e pap i eho 1000 kaj Palcevski e poskapo 2000 ama vredi covekot i za poveke sposoben e super se i dvajcata gi preporacuvam na site

3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Само пофални зборови за Др.Јован Ефремовски од Ремедика :clap:
    презадоволна сум од пристапот,се убаво ми објасни ми одговори детално на сите прашања,секоја чест за докторот

4. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Луѓе,јас одев кај Митановски,па последен преглед ми беше кај син му (летово) за пап да ми направи годинава...се си беше ок,ама...после кога отидов кај матичната жената ептен го исплука... :^) дека бил млад,непрофесионален и дека ми дал грешна терапија...е сега,сакам да побарам мислење од трет гинеколог ама не знам дали треба да префрлувам некаква документација,пошто веќе имам кај него картон отворен,или само да си се обратам на др гинеколог ?

5. kate-goldy

kate-goldy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6
    Мојот матичен гинеколог е Александар Блажевски од поликлиника Букурешт. Неможам а да не го пофалам човекот. Толку професионален и стручен во работата а сепак многу скромен. Еднаш го пофалив и тој ми рече-Не ме фали зошто така ќе ме расипеш, критикувај ме за да станам подобар :P Има многу добар пристап со пацинетките, секогаш позитивен и насмеан. Јас првиот пат кога бев кај него бев толку многу упрпана и пребледена што тој успеа преку шала и муабет мене да ме прегледа и да ми ги зеде сите брисеви и ПАП а јас да не осетам :rofl: Тој ми ја водеше и мојата бременост и кога требаше да барам доктор да ме пораѓа тој ме прати кај др.Адела Поп Стефанија и породувањето помина во најдобар ред. Инаку не ми е близок, ниту роднина ниту пријател за толку да го фалам, само е посветен доктор :angel:

6. TaciCarbonero

TaciCarbonero Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Ве молам да ми препорачате добар гинеколог во Куманово ? Мене ми е Др.Предраг Божичковиќ меѓутоа сакам да го сменам ? Позз

7. Mikako

Mikako Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    153
    Дали некоја девојка оди кај др. Лидија Черепналкова? Ако има таква нека ми пише лп ми требаат некои информации :)

8. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    м
    А како тоа брисот ти бил ок а тој ти дал погрешна терапија? или не разбрав добро? |( млад е точно, ама за непрофесионален не би рекла ,мене ми ја води бременоста и до сега сум задоволна ,објаснува ,ке сослуша се што сакам да прашам , редовно запишува се во мајчината книшка ,ме упатува на сите потребни испитувања итн....

9. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Препорака за добар гинеколог во Битола?

10. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Станува збор за микрогинон(контрацепција).
    Не ме упати дека треба да правам крвна анализа и на секои 3 месеци да си проверувам крвни садови.(а баш читав дека некоја девојка имала 7 срцеви удари од микрогинон).И плус,матичната ме срамна со земја кога ми кажа што се треба да направам..

11. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Милано а зошто не отиде да му укажеш на грешката ! па нека си знае а вака ако им ќутиме ке мислат дека добро си ја завршиле работата !

12. PrincessStella

PrincessStella Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site :) Najprvin golem pozdrav do site chlenki, jas sum nova na forumov i pochnuvam so temava sto vo momentov mi e najaktuelna :) Me interesira mislenje za Dr.Tase Cvetanovski? Mi go preporacaa kako dobar ginekolog, znam deka sve e individualno, ali me intersira dali nekoja skoro bila kaj nego i kakvo e mislenjeto i iskustvoto kaj nego? Blagodaram odnapred :)
    [mod-kirilica:2ae6al6x][/mod-kirilica:2ae6al6x]

13. zajche

zajche Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Сакам да прашам за предлог на гинеколог кој гледа на 4Д ехо и детално објаснува зошто еве јас сум 16 недела бремена и мојот матичен ме гледаше на 4Д ама ништо не ми објасни а имав мали компликации со бременоста па затоа сакам да отидам кај некој што знае добро да гледа на 4Д и да ми објасни и да бидам сигурна дека опасноста помина.
    Па ако имате искуство со некој добар доктор со добар пристап, на приватно пишетеми ве молам што побргу и ако знаете колку е ехо прегледот.

14. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    PrincessStela мене ми е матичен Цветановски и не би ти го препорачала,јас сакам да го сменам ама уште не сум се решила за кој друг.Имам и претходно пишано за него негативни коментари,а башка сега има и една нова арогантна сестра која не се разбира од ништо и само се мота околу него |(

Zajce за 4д ехо Јован Ефремовски од Ремедика....3000 ден е ехото ти дава и 3 слики од бебето :D

На PrincessStella му/ѝ се допаѓа ова.
  15. PrincessStella

PrincessStella Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    vickyy90 Благодарам многу за информацијата :) Ако не е проблем, многу ме интересира зашто не го препорачуваш? Мене као со препорака него ми го предложија, али кога го слушнав на телефон, некако не ми остави добар впечаток. Веќе имам закажано, али сега се мислам што да правам :?: Затоа би те замолила за мало појаснување, пошто баш тебе ти е матичен, а може и некоја друга препорака за матичен и од некој друг, али некој што не би требало да се менува за некое време :)

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.939
    Допаѓања:
    123.516
    Дали имате искуство со Др.Жаклина Чочоровска? Ми ја испофалија другарки,читам и по форуми,а редно е веќе да си најдам матичен.
    Ме интересира и за колку време ви стигаат рез.од ПАП и микробилошки брисеви кај матичен,се чека многу или :?:
    И друго,дали ми треба упат за да се пишам за матичен гинеколог?

17. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    дали сте задоволни од др Мимоза Капетаноска од Прилеп? ја пишав за матичен гинеколог...
    и мене и на мајка ми за папа тестот ни вика дека сме имале воспаление требало терапија :^)
    и нели папа тестовите треба да се бесплатни? мене ми наплати 1 500 :^)

18. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    ели според мое искуство мин 2 до 3 недели се чека за резултат на пап тест кај матичен ...

упат не ти треба, треба само да имаш картонче за одјава ако си имала друг матичен...

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Јас одам кај д-р Надица Геровска, за сега немам замерки, не сум ни правела којзнае што, ултразвук и пап тест за чии резултати чекав само една недела. Требаше овој месец да испитам хормони на трети ден од циклус ама како за беља се фати сабота и државен празник па одложив за нареден пат. И не е којзнае колку скапо за приватен гинеколог, ултразвук прегледот ми беше 500 ден. и пап тест 500 ден. Единствен проблем е што треба да бараш матичен гинеколог кој има склучено договор со фзом за да ти издава упати.
    За испитување за бременост и сл. не можам да кажам дали ја препорачувам, бидејќи сеуште не сум имала такви потреби од неа. Некој што има поголемо искуство кај неа, нека сподели.

20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.939
    Допаѓања:
    123.516
    Да дадам една топла препорака на сите,конечно мислам дека си го најдов идеалниот др.(за жал,не прима матични),ама како и да е не е скапо,преглед 600 ден.
    Тоа е др.Снежана Мајсторова,има ординација кај Апче.
    Прво пријатна како личност,што ми е навистина битно.Кончено некој да ме сослуша,да ми објасни,да ме насочи и да ме охрабри.Не престануваше да објаснува,да дели совети и тоа без да ја прашам.
    Никогаш повеќе нема да стапнам во Ремедика и Систина.Ај што исфрлав еден куп пари,па и никаков ефект немаше.Објаснувањето не го добиваш,а ако прашаш нешто како со клешта да им ги вадиш зборовите од уста.Да не ве лаже некој кај Петровска Елена да одите,иако ја испофалив,колку само се каам што ме маткаше со месеци,ме бомбардираше со месеци со антибиотици,со вагиналети,а ефектот никаков! :envy:
    Цело време си велев ај налет и пари и се,само да е ок ,а овие врска си немаат.Само се научени да седат и пари да земаат.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.