Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. ninula

ninula Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Исто и јас, како се наближува периодот за преглед мене се повеќе и повеќе ме фаќа паника......има моменти кога си викам не одам гајле ми е што сака нека биде но од друга страна пак размислувам што и да биде подобро на време отколку да се чека, неможам да се сконцентрирам на ниту една работна ситуација...уфффф.....да помине ова мислам ке се родам уште еднаш..... :)

2. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Исто и јас, не ни спијам како што треба. И јас си викав не одам гајле ми е. Ама ете отидов собрав сили. работата е дека постојат 300 чуда само колку да не заплашат, а ние лаици што и да е ќе мислиме дека е најлошо. Ете ми кажа докторката коа ме прегледуваше, дека се друго е ок, се си е на место, кандидата се повлече, сеа уште папот. Ама ај смири психа.

3. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Извинете што испаѓа одма едно после друго мислење, ама никој не пишал после мене. Стигнаа резултатите, негативен е, само кандидата, добро за тоа си знаев и сама. Џабе паничам увек али тоа е.

4. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Жени морам да ве прашам тука нешто.. Дали на гинеколог при вагинално ехо и стандарден преглед се гледа дали си бремена макар и на почеток да е бременост, две недели да кажеме??

Имав мала незгода и бев на гинеколог и не кажа ништо, после тоа добив на време ми беше ама сега месец и пол после тоа ми касни па почнувам да паничам дека до сега ми беше редовно и башка имам читано дека можно е да имаш добиено иако си бремена... :(

5. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    583
    Земи си тест од аптека и ќе си знаеш. За вагинално ехо, не знам ама може и рано да е. А не верувам дека ако си добила(и било нормална како и предходно) дека си била од тогаш бремена. Може ти касни од стрес и од што мислиш на тоа, ти кажав земи тест ке ти олесни, психа бар ќе смириш.

На puflaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. maj25

maj25 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Да си го пофалам докторот.Одличен доктор. Мене ми правеше ИЦСИ и беше успешна од прв пат. И
    наку сега е во Систина.

7. puflaa

puflaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    23
    Фала ти за одговорот. Ќе земам, друг избор немам..

8. sanja4

sanja4 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    moze li da ni kazete kade se naoga doktor kokormanov i kako da go najdeme

9. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Devojki ke ve zamolam da mi preporacate dobar ginekolog koj raboti so plavi kartoncinja....Po moznost vo okolinata na cair ili seedno od kade e samo da e dobar...Odnapred vi blagodaram...

[mod-kirilica:1opy10ew][/mod-kirilica:1opy10ew]

10. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    5.404
    кај грчка амбасада уствари веднаш карши сендвичарата 7

11. ninula

ninula Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Suzana Kostovska vo ginekoloskata ordinacija na Dr Korunovski

На t-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mrchatorka

mrchatorka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    55
    Др. Поповиќ од Систина, човекот е цар...исто е супер др. Мирјана Мицевска од Дијагностички Центар.

На t-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MaliotPrinc

MaliotPrinc Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    16
    Мене ми е матичен д-р Александар Блажевски. Некако набрзина го избрав за матичен, останав трудна и незнаев кој доктор да го изберам. Искрено, на првиот преглед ми делуваше некако несериозен, но сватив дека човекот си има тактики за опуштање на пациентките, поготово кога се работи за трудници со прва бременост, да не кажам паничарки како мене :lol: Супер си е докторот, знае да објасни и сослуша. Работи со сини картони и со закажано. За ехо преглед мене ми зема 500, а за брисеви 300.. ми земаше и мерки за нухална и ме олесни 1000 :worried:

Девојки, нели беше донесен закон за бесплатно ехо кај трудници и пап тест ? Или нешто јас сум грешка ?

14. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Moze li da mi dadete br od ovoj aleksandar blazevski ginekologot? Fala odnapred i se izvinuvam za fonot od mob pishuvam

15. prettygirl23

prettygirl23 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo devojki, ke moze nekoja od vas da mi dade kontakt telefon od dr.geroska vo pzu Mama, i da mi ja kazete tocnata lokacija kade se naoga? fala odnapred :)

16. Guillotine

Guillotine Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    75
    Точната локација на Мама е карши фонтана во парк,значи во зградата карши таксистите пред фонтана што стојат има и табла.
    Јас вчера бев но многу скапо ми се виде,а прашав за комплет преглед,со пап,ехо,брисеви и ми рекоа 5500 комплет се и некако се размислив.

17. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Што им е бе на тие :fubar: па во Ремедика или систина за 3500 имаш целосен преглед

18. viva.la.vida

viva.la.vida Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    307
    Би сакала да ве прашам кај кој доктор(од Скопје) да одам за мојот прв гинеколошки преглед и каков преглед треба да направам? Дали пап тест и брис или? :?:

19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.098
    Допаѓања:
    124.235
    ^ Читни си ја темата за избор на доктор имаш еден куп препораки,па ќе си одлучиш :)
    Ако не си невина,обавезно ќе направиш ПАП,а брисеви зависи,дали имаш некои проблеми,или при прегледот гинекологот ќе ти каже што најдобро ќе треба ;)

20. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216

И јас го избрав на брзина,одам кај него веќе 2-3 год само за брисеви,контроли и редовен пап-али некако мислам дека во пара ми е повеќе претворен и ако не ти земе некој динар повеќе,не е жив-значи јас му велам дека доаѓам за пап а тој ми праи ехо-не сакам ехо,сакам пап!!!!
    Мене ми треба посериозен кој ке се зафати со проблематиката бидејќи имам ЕРИТРОПЛАЌИЈА на грлото на матката па стално ја следам...иначе вака што знам некако шарлатански ми е .....инаку бесплатни ти се папот и ехото кај трудници!
    позз