Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.256
    Допаѓања:
    119.708
    А знае некој каде работи сега Наде Героска? Овде прочитав дека не е во МАМА веќе, а многу ми ја фалеа...

2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    И мене ме интересира, во моментов е мистерија која треба да се открие. Не ми се менуваат многу доктори, а оваа ми се виде фина и стручна, па ако има некој информации нека напише веднаш. Супер би било да почне со плави картони да работи. А ако е на друго место, верувам дека ќе има и друг ценовник, можеби поскап.

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Проструи информација на форумов дека ќе биде во Јане..

4. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Женски минатата недела бев кај др Надица Героска на преглед и ја прашав дали се точни гласините дека ќе почне со работа во Јане,ми кажа дека имала понуда од Фондот меѓутоа и поставиле некои услови што нејзе не и одоговараат,така да сега за сега си работи во нејзината ординација приватно,така да цените не и се скапи исти се пап 500,ехо 500 и микробиолошки брисеви 2.500,00 ден.

5. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    А кажете ми колку ви зимаат вашите гинеколози за вагинално ехо???

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    5.404
    мојана зима по 200 денари ;)

7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Каде е таа нејзина ординација?
    Дали мислиш на МАМА или докторката има своја?
    Прашувам зашто планирав набрзо да одам.
    И не знам зошто проструија муабети дека ги поскапнала цените, кога се истите.

8. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    A мене гинекологот за вагинално ехо ми зима 500ден. :geek:

9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    15.719
    Да во МАМА таа е нејзина ординација,и јас така слушнав за цените и кога бев се уверив дека и се истите

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Aleksandra1977

Aleksandra1977 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    112
    др. Наде Героска од „Мама“ е одличен гинеколог. Објаснува се детално и има големо искуство.

На Vetruska му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    Само да ви кажам за Снежана Мајсторова,пошто ептен е исфалена.
    Мене ми вети откако ќе останам бремена ќе ме запише за матичен,за да потоа рече ќе се селам на др место,а тебе ќе ти треба нонстоп доктор па ми рече да се пишам Кај Ложанковски кај некој таму,само за упати а кај неа за прегледи.Отидов првпат 5нед,беше ок,7ма ми рече дојди за срцева акција отидов рече плодот е ок развиен ,и велам а срцето-Пааа го има,ама слабо,ќе се слушне 9,10нед дојди тогаш :^)
    Ми беше сумњиво али ај да не паничам,рече заостанува малку али сиг си имала касна овулација.А јас и мажот ми односи имавме само плодни денови и потоа тој замина на пат,тоа немаше шанси.
    Околу 9нед ,накај 10та скоро,имав кафеаво.И звонам-недостапна,мејли.Кога ја добив ми рече па имаш дежурни јас сум само достапна на работа.И секогаш на фин начин нели.Отидов на др гинеколог,тој ми рече дека останал плодот на 6та недела :( .Потоа на уште еден истото ми го кажа.Е како може да ме лаже ,7ма недела ок е се,зошто не ми кажа дека не е ок,јас 3недли да носам мртов плод ;( .
    Значи отпрво и мене ме освои со нејзините објаснувања,внесеност,бев воодушевена од неа, а ете не било така.Јас за стручност не ви ја препорачувам,освен за солење памет.
    Јас потоа отидов во Ремедика.Докторката ми даде број,и и се јавив 100 пати после киретажата.
    Јас знам дека има дежурни,али нека имаат малце почит спрема тоа што сме ги одбрале,нашите пари.3НЕДЕЛИ ставав утрогестан ,прогестерон инекции, за џабе со мртов плод.
    А минимум 10 души сум препорачала кај неа,али тоа е :envy:

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.106
    Допаѓања:
    124.323
    И ова нека оди во спојлер.

Jaс долго мислев дали да пишам али еве некој ме превари.Всушност ќе се негирав самата себе,а и веќе имам грижа на совест пошто гореспомнатата др.(Снежана Органџиска Мајсторова)ја испофалив на велико а и дадов еден куп препораки.
    Сосем идентично како тебе девојче ми направи.Ај си реков за матичен ок,докторката е стручна ќе си плаќам колку треба.Всушност така и ми рече матичен само за упати.Цело време како да ми беше скептична дали ќе успее ,и кога прашував да закажам за испитувања ми рече чекај,да видиме,сега е ок,али да видиме дали генетиката ќе влече итн....Секогаш звони ми ,ми рече за било што,е како жено кога секогаш си недостапна |( И пишува раб.време од 7-15 а доаѓа од 9,9ипол до 13,14.Првиот пат ми се јави исцедок избезумена звонев -мејли,па морав да се снаоѓам по др доктори .Па и кога и кажав рече ау ау па кај кого си била,па не треба хормони ти дале ко за инвитро-епа жено недостапна си 2 дена-Да,да значи имаш дежурни,јас сум достапна само кога сум на работа.Точка.
    Вториот пат ,со кафеав исцедок и звонам ми вели-ок е да има кафеаво,само да не е црвено.Да дојдам ако не-нема потреба имаме контрола за 5 дена,одмарај само.Али мене не ми даваше нешто мира па заминав на друг.Плодот заостанал,срце нема ми вели ќе ти дадам упат на киретажа.И звонам ми вели без јас да го видам никако .Да дојдам веднаш докторке-во гужва сум дојди утре.Ми пукна веќе фил и заминав кај старата докторка-Петрова од Ремедика.
    Барем била секогаш достапна.Сум ја будела од спиење,сум и звонела и во кафана ми се јавувала,секогаш во секое време.Ме примала итно и кога нема место.
    Така да јас сум разочарана од сите.
    Уште нешто сакам да прашам -како да земам одјава од мојата матична?Само што се пишав,итно беше,незгодно ми е.Да го пратам маж ми,м?

13. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    ^ Мислам дека и во Фондот директно можеш да завршиш работа. А мислам дека и новата матична може да го заврши тоа за тебе :?:
    Распрашај се мила, не мора да одите до кај неа

Едит: Повели инфо

Осигурениците на интернет ќе избираат матичен лекар
    Објавено: 16.05.2012 14:27

За избор на матичен општ лекар, гинеколог или стоматолог, за проверка дали им важат сините картони, за ефикасна промена на матичниот лекар. Сето тоа пациентите ќе можат да го прават на новата веб страница на Фондот за здравство, со кој на граѓаните треба да им се олеснат административните процедури.

- Сите граѓани досега се шетаа од кај матичниот лекар за да се одјават од таму, па изјавата да ја однесат до подрачната единица на Фондот, а потоа со изјава за новиот матичен лекар пак да се вратат и да ја достват. Така граѓаните поминуваа повеќе време во административни процедури, а сега тие работи ќе им се олеснат. Граѓаните ќе треба само да проверат на веб страницата и таму да ги средат сите работи - информираше директорката на Фондот за здравство Маја Парнаџиева - Змејкова.

Веб страницата на која осигурениците можат да дојдат од сите информации е http://www.moeosiguruvanje.fzo.org.mk.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    ^^ Онлајн сеуште не им работи или кога како за да можеш да си завршиш работа. Тоа важи за оние што имаат ел. здр. книшки (буџетарите ги завршија т.е издадоа сега се на ред фирмите и невработените)

Ако тебе ти е незгодно прати го маж ти за одјава или новиот матичен може да заврши работа.

15. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Нема потреба да идеш одјава да зимаш, отиди си само во социјално таму ќе пишеш дека сакаш да се одјавиш од стариот матичен гинеколог и пишуваш кој ќе ти е нов ( ќе ти дадат они лист еден) копија на лична карта ќе направиш и тоа е се :) Јас лани така се одјавив од мојот ;)

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.106
    Допаѓања:
    124.323
    Женски сега се јавив кај Ложанковски(таму мислев да се запишам) сестрата ми кажа да си однесам сама одјава и кога ја прашав како да се одјавам ми рече појди кај сегашниот гинеколог и таа ќе ти даде одјава и потоа донеси ја кај нас заедно со книшката |(
    Леле ептен ми е незгодно,женава ја познавам ми излезе во пресрет заради упативе :$

17. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    А дали стариот гинеколог ти го дава картонот со сите резултати,ехо и такви работи или останува кај него?
    Јас од кога се канам да се одјавам од кај Цветановски,ама уште не сум решила кого да го одберам за нов гинеколог :?:

18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Јас немав нешто многу резултати па така да не отидов да ги земам, не ми беа потребни, ако ти се потребни ќе треба да идеш да видиш дали ги даваат или остануваат кај нив :?:

19. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Женски ве читам за одјавата од кај матичен гинеколог, јас скоро се одјавив од кај стариот матичен, тие формалности со сестрта на шалтер ги средив за една минута , ми даде да ја потпишам одјавата и ми го даде картонот со се што имаше во него ,кога отидов кај новиот матичен што го избрав само му ја дадов одјавата од кај дотогашниот ,картонот остана кај мене ми рече дека не му треба , а со социјалното после тие си бркаат работа .

На vickyy90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Женски ај ве молам препорачајте ми добар гинеколог (жена) од Ремедика или Систина. Имате ли искуство? :)