Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. dunjucka

dunjucka Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    Девојки многу ми е итно ми треба матичен гинеколог кажете дали некој има идено кај Коруновски поздрав.

2. Slonchica

Slonchica Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Девојки, да ве прашам дали знаете дали можам да изберам матичен гинеколог од друг град. Бидејќи конкретно мојот случај е што не престојувам многу во мојот роден град, а и овој тука еден гинеколог што го имаме, не ми се допаѓа, свашта се имам изнаслушано за него, а и мајка ми не е многу задоволна, но што да прави кога само тој е. Имам идено на приватно во Скопје, но многу пари ми е, не можам да си дозволам постојано на приватно. И доколку е возможно каде треба да отидам за да го изберам. Ви благодарам многу

3. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Секој доктор што работи со фондот и може да се бира за матичен гиниколог, можеш и ти да го избереш. Не треба ништо да правиш, одиш кај дотичниот доктор и кажуваш на сестрата дека сакаш да се префрлиш и даваш книшката и плав картон и таа средува. Тоа ти е целата процедура.

4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.166
    Допаѓања:
    21.111
    Да но мислам дека сепак треба да се оди во завод за здраство и таму се пополнува еден образец дека го менуваш постојниот со нов. Сепак проверете таму.

5. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Не треба, затоа и кажувам дека пред недела и нешто менував матичен. Веројатно има некои нови правила и е скратена процедурата. За наша среќа. :)

6. AnaAni

AnaAni Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Devojki nova sum na forumov i blagodarenie na nekoi od vas ja odbrav Nadica Gerovska za ginekolog. Mozam samo da kazam deka zenata e najprekrasnata doktorka sto ja imam sretnato - mnogu posvetena i vnimatelna i premnogu prijatna. Pravev PAP i exo i plativ 1000 den ama da vi kazam voopsto ne se kaam. Mi rece deka rezultatite od PAP ot ke mi bidat gotovi za edna nedela i deka moze da mi gi kaze rezultatite po telefon ama ako sakam moze da otidam kaj nea za da mi objasni se ubavo. Mi posveti vnimanie i premnogu sum zadovolna. Ja prasav i za kontracepcija - zenata bukvalno mi nacrta sto i kako se slucuva koga primas oralna kontracepcija. Iskreno i toplo vi ja preporacuvam zenava. I uste ednas fala devojki sto mi pomognavte da go napravam vistinskiot izbor :)

7. butterflygirl123

butterflygirl123 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Dali znaete nekoj provaten ginekolog vo kicevo ?

8. shkorpija

shkorpija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Според мене најдобра болница е Ремедика.Сите доктори тамо одлично си ја знаат својата работа ви кажувам од искуство.Јас четири години лутав од доктор на доктор,зошто имав проблеми и неможев да забременам.И сите доктори кај кои бев,а можам цел список да го набројам ми кажуваа дека е на психичка база мојата наплодност.На крајот отидов кај ДР.Хаџи Лега Маќули.Ми направи лапароскопија и за неполни 3 месеци останав бремена.ќе го благословувам дури сум жива зошто без него ќе го немав моето ангелче

На Marija-maca-maca и kammam им се допаѓа ова.
  9. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Дали некоја од вас била на преглед кај д-р. Лолита Грковска и дали знае која цена и е прегледот?

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.460
    Допаѓања:
    37.680
    Цените се исти како и кај другите доктори во ординацијата. Цените со плави картони се: ехо - 500 денари, вагинално ехо - 250 денари и ПАП-тест - 250 денари. Цените на приватно се дупло. Јас не сум била кај докторкава. Одам кај докторот Ложанковски. За докторкава имам слушнато пофални зборови.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lilaM

lilaM Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојки дали некоја од вас има искуство со Д-р Зоран Јовановски Ремедика? Кој најмногу би ми го препорачале од Ефремовски,Василевски и Јовановски(сите од Ремедика) Во голема дилема сум.Поздравче за сите

12. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Јас имам одено кај Ефремовски и сум презадоволна и од пристапот и односот на докторов кон пациентите.
    Исто и Елена Петрова би ја пофалила супер е женава.

13. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Дали некој има податок што се случува со „Мама“ на Д-р Наде Ѓероска?
    Работи/не работи, како работи ако работи?

14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.109
    Допаѓања:
    124.325
    ^ Уште е приватна,мислам дека нема ни да работи веќе со фонд

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.109
    Допаѓања:
    124.325
    Што ќе ми кажете за Емилија Трајковска,стручна е жената?Се најдовме како познаници и рече дека ќе ме прими за матичен,онака ми е фина,срцкаста ама битна ми е стручноста ?

16. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    4.039
    ја сум пре пре задоволна од Митко Ивановски од Систина, после многу сменети гинеколози конечно најдов некој кој стварно знае да ме ислуша, да обрне внимание и да помогне што е најважно, и човеков е и позитивен и се :D :geek:
    Сега за стручноста претпоставувам дека е доста стручен со оглед на кој оддел работи, ма да некои работи што ми ги кажа не ми се баш совпаѓаат али ке видиме за тоа дали бил во право или не

17. cvekence3

cvekence3 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, jas sum od drug grad a itno mi treba maticen ginekolog, sakav da napravam pregled na GAK no mi rekoa deka mora da bidete zakazani od maticniot. Dali mozi da mi kazete nekoj koj se naoga vo centar vo blizina na drzavna bolnica?

18. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    DEVOJKI DALI IMATE NEKOE ISKUSTVO SO DOKTOR MILORAD OD POLIKLINIKA CAIR?

19. milce

milce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    22
    HITNO MI E POTREBEN ODGOVOR DALI VO DRZAVNA PRAVAT LASERSKO OSTRANUVANJE NA KONDILOMI I KOJ DOKTOR GO PRAVI TOA

20. RedRose30

RedRose30 Активен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво Скорпија,

Многу ќе ми значи ако ми обрнеш внимание. И јас имам листа на доктори кај кои сум била. Правев конизација, 4 инсеминации, лапароскопија, хистероскопија и 2 неуспешни инвитра. Добри се докторте, но најверојатно мојот проблем не го препознаваат. Психичката состојба може да има удел, но сепак станува збор за потреба од медицинска помош.

Сега сум решена да одам кај Д-р Маќули Хаџи Лега во Ремедика. Видов дека си задоволна. Да ми кажеш нешто повеќе за него? Правевте ли ин витро? Дали бевте преку фонд или на приватно? Како и дали си задоволна од него?

Ти благодарам