Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    18.565
    Мене ме интересира кај Надица колку би ми наплатиле пап тест и 4те микробиолошки брисеви?
    Не сум нејзина пациентка, ваљда може приватно? :?:

Инаку јас сум во ординација Ложанковски, кај Лолита Грковска, немам некое лошо искуство со неа,ама некако ми изгледа неискусна, млада е.. а секој месец околу периодот на овулација ми се јавува и чешање, ми даваше некои вагинални ама слабо резултат, последниов пат ме чистеше со плавило, пиев антибиотик со партнерот,примав и вагинални, кога сега пак ми се појави чешање ]:)
    а на пап тест покажува се како што треба -нормално, па се мислам да не не ми го зима убаво брисот сакав на друго место да одам, препорака некоја? :^)

2. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    ПАП тест + вагинално ехо+абдоминално ехо е 1000 денари, а 4те брисеви 2500 со тоа што резултати добиваш за недела дена.

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    18.565
    Тоа мора во пакет да иде само пап да ми земе посебно не може?
    2500 за да ми земе 4 брисеви? :fubar:
    Инаку ваму ми зимаат брис и сама си го носам во Пролече со тоа што резултат имам за 2 дена.

4. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Мора цел пакет, неможе посебно и јас кога бев пред недела дена прашав али не можеше :)

5. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    девојки да ве прашам, најдобрата другарка има 16 години, имала сексуални односи меѓутоа имала некоја инфекција од односите, според тоа што ми кажа. Е сеа да прашам , дали за да отиде на гинеколог (во амбулантата наша) мора да има родител покрај неа бидејќи е малолетна или може и без родител да си одбере и матичен гинеколог и да си врши гинеколошки прегледи и што документи се потребни притоа?

6. Femmince

Femmince Активен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    8
    препорачајте ми добар гинеколог што работи со плави картони ?

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.109
    Допаѓања:
    124.325
    Леле жени не зафркавајте со тоа Пролече,дури и докторите избегаваат да ги праќаат таму,бидејќи голем процент им биле негативни резултатите,па којзнае како ги работат! Не верувам ни во оној институт за јавно здравје на клиника!Искочи кога правев ТОРЧ дека имам во моментот херпес,а немав(и од памет ме извадија дека ради тоа сум имала спонтан).Кога го повторив тестот,во консултација со др Петрова пошто и она се смееше дека нема шанса да сум имала херпес ,мислам ме гледаше жената!,искочи дека ми го згрешиле резултатот т.е. пишувало ИГМ позитивно место ИГГ(дека некогаш сум имала херпес)
    Иначе МАМА не работи со сини картони и затоа е толку скапо.Таа не ги изработува брисевите нормално,туку најверојатно ги носи во некоја приватна лаб.Најверојатно авицена,кај нив се 2500 брисевите а адриалаб 2800.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AnaAni

AnaAni Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Probav da ti pisam privatna, ama ne moze :) Bas steta sto ne raboti so plavi kartoncinja zenava zatoa sto mislam deka e eden od najdobrite doktori vo drzavava. Moj sovet e stom imas problemi i ete podolgo vreme ne ti se reseni da si odis kaj Nade ke te sredi po brza postapka :) Mnogu i veruvam i do sega navistina nemam slusnato nekoj da ne e zadovolen od tamu- i od odnos i od profesionalnost i od higiena. :)

На bokace и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  9. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Да ве прашам колку чини прегледот кај Др.Ложанковски (пап, ехо и брисеви). Дали некој од таа ПЗУ има слободни места за нови пациенти..? фала на одговор..

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    4.039
    ako gledame taka togas ni na mikro ne rabotat dobro mene letoska mi iskoci bakterija.vo mokraka sto prv pat ja gledav po nekolku dena pak.go povtoriv isputuvanjeto i op nema bakterija.nema sama iscezna bez antibiotil.suma sumaru koj ima pari neka nosi na privatno drzavnive ne gi biva

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. medodedo

medodedo Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    дали има некој искуство со др.Клементина Кузеска од систина ве молам писетеми

12. Ivana221

Ivana221 Нов член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки ми треба предлог за гинеколог, со брзо закажување. Итно ми е, со предлогот ако може да ми кажаете и дали работи со плави картони :) Исто така, бидејќи сум малце неупатена, ке си дадам за дозвола да кажам дека ми е за преглед, односно веројатно се работи за земање на површински брис, од причина што не сум сексуално активна. Би имале и претстава колку би ме чинело? Фала ви однапред, очекувам одговор :) :)

13. iva-na-na

iva-na-na Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    18

Женски поминав низ ист проблем како и вие. Каде ли не бевме, прегледи, мислења, испитувања. На крај со препорака од колешка отидов на преглед во болница Плодност-Битола, се установи дека имам полип на матката. Примав терапија меѓутоа немаше ефект. Потоа правев лапароскопија, која беше успешна. Јас успеав, пред два месеци на свет го донесов моето синче, а сето тоа благодарејќи на др. Таше.. RedRose30 ти препорачувам доколку си во можност да направиш преглед кај овој доктор, и искрено се надевам дека наскоро ке се гушкаш со твоја бебушка.

14. Jecichka

Jecichka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    22
    Дали има некој искуство со др. Даниела Иванова Панова, геникологија во државна болница. Фала :)

15. louisvuiton

louisvuiton Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Дали знае некој кој бил кај др. Тасе Цветановски колку пари чини ПАП тестот и микробиолошките тестови ама со плави картончиња бидејќи ми е матичен др. ?

16. iva-na-na

iva-na-na Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    18
    Еден пап тест годишно те следува бесплатно, ако немаш направено оваа година. За микробиолошките брисеви кај матичен не знам, на приватно во Плодност си ги правев.

17. ennka

ennka Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj ima iskustvo so d-r. Veronika Kokoromanovska i kakvo? A i da ne znaete dali raboti so plavi kartoni?

18. drakulce

drakulce Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    22
    дали може да ми препорачате некој гинеколог што работи со сини картони???

19. silvice

silvice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    25
    во Штип би ти го препорацала др-Шумански работи со сини картони ,доволно време посветува за преглед и има одлицна апаратура .

20. manna89

manna89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Од лиЧно искуство на сите млади девојки и жени им препорачувам да бегаат подалеку од ГИНЕКОМЕДИКА!!!! :devil: Да сум адвокат ке ги тужам. Докторот ми најде раниЧка, ХПВ и кондиломи и дури не излегоа резулатите живеев 10 дена во страв и стрес. И нормално единствено решение според ДЕЈАН беше неговиот ласер- навидум најдобар во МК. Бев кај 2 други доктори и верувале или не- не сум имала ни ХПВ НИ ЦИН НИ кОНДИЛОМИ. срам да му е- глупак.

На Marija-maca-maca му/ѝ се допаѓа ова.