1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. iva-na-na

iva-na-na Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    18
    Затоа многу е битно да стекниш доверба кај еден доктор и да има твој историјат на прегледи и лекувања. јас имам целосна доверба во др Таше, за мене во областа гинекологија тој е врв.. а со некои доктори исто како тебе имам поминато случки али секогаш барав второ или трето мислење ... сега едно ми е доволно...жалам што си морала поради непрофесионалноста на еден доктор да поминиш низ сето ова, но сега знајш дека е се во ред и уживај ..

2. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Дајте бре жени некој гинеколог ама не само за преглед, туку матичен/на да ми е.
    Мојата се пензионира и немам гинеколог за не-дај-Боже ситуација. :worried: :(
    За прегледи ваму-таму ќе се најде нешто, кај приватно кај со закажување унапред...ама ова мора да се има....морам да имам матичен општ лекар, матичен стоматолог и матичен гинеколог. :worried:

3. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Јас би ја одбрала Мимоза - Прилеп, само никако Еклер!

4. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Здраво девојки! Се надевам некој ќе одвои време да ми објасни и да ми даде одговор на прашањата!
    Вака, досега немам појдено на гинеколог, ептен одамна само на ехо но кај доктор кој тогаш ми се пиша како матичен (мислам) но со години не работи во истата клиника, сега има приватна ординација. Е сега бидејќи веќе сум сексуално активна некое време (тогаш не бев) сакам да отидам на целосен преглед, но особено на ехо бидејќи мислам дека можно е да имам цисти на јајниците, имам некои симптоми. Е сега, на приватен не можам да си дозволам, па ме интересира доколку најдам гинеколог кој сеуште може да прими матични пациенти дали првото одење и преглед и се што ќе ми направи ќе го наплати приватно или доколку веднаш ме пише како матичен ќе ми наплати со плави картончиња? Исто така ме интересира при првото одење дали прават вагинален преглед, пап тест, ехо се во едно или тоа е по желба на пациентот и според симптомите кои ги има? И на крај ве молам препорачајте ми гинеколог за кој знаете дека прима матични пациенти во Скопје и од кој сте задоволни, не ми е важно дали е жена или маж, најважно ми е доколку има проблем да го види и да не ми наоѓа непостоечки за да профирита. Ви благодарам многу!

5. Femina555

Femina555 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    26
    Дали некоја од вас има земено матичен гинеколог(т.е дали може да се земе) во Неуромедика? Како сте задоволни,дали работат со сини картони и колку чини преглед со пап тест

6. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    што мислите девојки дали е добра др.радица што работи заедно со др ложанковски сакам да се префрлам кај неа,а и имало место?

7. danny0202988

danny0202988 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dunjicka...dali otide kaj nekoj od ovie dva doktori? Kako pomina?
    I jas se mislam megu niv...pozz

8. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    MOZE LI TELEFONSKI BROJ OD NEKOJA DOBRA DOKTORKA GINEKOLOG STO RABOTI SO SINI KARTONI OD SKOPJE

9. Lizbet

Lizbet Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Vo ordinacijata kaj Dr korunovski raboti dr Suzana koja e predobar ginekolog

10. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    AKO MOZE DA MI DADES BROJ DA ZAKAZAM PREGLED.

11. StarSky

StarSky Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Барам матичен гинеколог во Прилеп или Битола, ама некој што стварно ќе ти посвети внимание и што си ја познава областа. До сега сум правела само ехо (пред една година) и ништо друго. Ми треба солиден доктор кај кого нема да мора да се чека многу за да заврши работа, кај кого закажувањата одат побрзо. Искрено, страв ме фаќа од докторите во Прилеп, па затоа барам и во Битола, си викам дека таму ќе може да најдам некој подобар.
    За др Таше сум слушала многу и знам дека е 100% супер, ама кај него ред не се дочекува.. А плус, мене матичен ми треба. Иначе, до сега немам други проблеми освен пореметен циклус поради тироидната жлезда, кој никако не успева да ми се среди (имам намалено лачење и примам терапија). Сакам да проверам се што треба и да бидам сигурна дека се е во ред..
    Фала ви.. :)

12. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    370
    За Др.Ложанковски ако може некои информации цена, услуги

13. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Девојчиња ќе ве замолам ми треба добар гинеколог да ми ја води бременоста јас редовно одам кај Надица Ѓероска во Мама Ординација,она ми беше и матичен ама веќе 2 години не работи со плави картони приватна е јас сакам она да ми ја води бременоста презадоволна сум,само што на приватен дупло пари се плаќаат затоа сум во потрага по матичен,многу ми го фалат др.Коруноски и Сузана исто кај него работи, и Душко Филиповски од поликлиника Букурешт,совет ќе ве молам сепак се работи за бременост и сакам некој добар да ме води ви благодарам однапред поздрав :D

14. iva-na-na

iva-na-na Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    18
    матичен ми е др.Љупчо Трпевски од ординацијата плодност, а инаку кај др Таше барем со моето искуство си закажуваш и се си оди со ред :) јас сум задоволна од мојот матичен, ама сепак за таков проблем би ти го препорачала др. Таше ако си во можност направи си еден преглед. поздрав

15. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Ме интересира, за да си одбереш матичен гинеколог во амбуланта дали може да си го одберам сама иако иам 17 години и да си одам сама на преглед или мора со родител да одберам бидејќи сум малолетна?? И ако може, што е потребно документи или што знам за тоа?? :?:

16. Hiphoperka1

Hiphoperka1 Активен член

Се зачлени на:
    24 ноември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Колку чини пап тест во ординација МАМА ? :)

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.459
    Допаѓања:
    37.673
    Бидејќи си малолетна, еден од родителите треба да ти одбере матичен гинеколог. Најдобро ќе биде тоа да биде мајка ти. Ќе и кажеш кој сакаш да ти биде гинеколог. Потребни се здравствена книшка и плаво картонче.

18. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.668
    Допаѓања:
    4.620
    Јас кога бев на твои години , кога си го земав матичниот не ми побара родител , само книшка и картонче

19. Beba1

Beba1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    47
    Zdravo, dali ima nekoj iskustvo so Dr, Kacarski?

20. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Јасс..и презадоволна сум :)