НИКОЛА ЛИЧОСКИ во Јане Сандански, опремата му е нова али скроз нова. Добар доктор е. има пораѓано во Чаир и сега веќе не пораѓа си работи само со матични пациенти во својата ново отворена ориднација. Јас сум кај него. Само што кај него никогаш не влегуваш на закажано тоа страшно мн ме нервира не можеш ништо да планираш. Знам и по саат и повеќе да чекам иако имам закажано! Ако некој сепак се интересира нека ми пише лп ке му дадам бр да си закаже
здраво, дали некој има искуство со матичен гинеколог во промедика? кој доктор е таму? и колку е преглед со картончиња? дали брисевите они ги носат или мораш ти да ја вршиш таа работа? фалааа
@mari4e.19oo, јас одам во Промедика, кај др Надица Кекиќ. Таа има склучено договор со фондот и прегледот кај неа не се наплаќа, освен Пап-от кој е 50 ден. Инаку во Промедика има уште еден гинеколог но тој/таа работи само приватно. Брисевите сама си ги носиш во Институтот за јавно здравство, кој е на помалку од 10 мин пешки од Промедика. Јас лично сум задоволна од тоа како поминав.
I jas odam vo Promedika sega kaj dr Nadica Kekic, a prethodno i kaj dr Ljubica Kuzmanovska i mnogu sum zadovolna kako od dr Nadica taka i od celiot personal vo Promedika i so zadovolstvo gi preporacuvam
Леле женски ве молам да ми препорачате гинеколог во Битола со картончиња. Бев еднаш во Гинекомедика и онака океј беше, ама ги причитав сите ваши мислења и не планирам поќе никогаш да стапнам таму. Ве молам препорачајте ми!
Освен некои доктори во Плодност , не знам друг добар, имам слушано за Славко шо е во уредот дека е многу добар и Љупчо шо беше во старото Плодност ... и јасс сум во потрага по добар гинеколог , пиши ако најдеш нешто
Залудно е. Пола година скоро барам... Слушнав и јас за некој маж во уредот... Ќе проверам после полагањата... Прво барав жена демек срам ми е бла бла, се откажав од то хаха шо сака нека биди само да најдам некој асолен кај шо не треба на секој преглед да плаќам 1500 денари. Оти немам не оти не би дала. Ако најдам нешто кажвам Исто и ти се надевам.
Јас на 16, по иницијатива на мајка ми. Иако некои препорачуваат посета на гинеколог по првата добиена менструација.
дали може истиот ден кога ќе одам на гнеколог да ми стане матичен, да ми направи преглед и истиот да го наплати со сини картони/ или како за матичен пациент ? или за пријавување се чека?
@Nausicaa дали се закажува во Промедика кај др Надица или не? Зошто мене итно ми треба гинеколог па се мислам дали да се одлучам за кај оваа докторка :/
Се закажува ама објасни си дека ти е итно и замоли дали може побрзо да те примат. Мене ми оставија многу љубезен впечаток, мислам дека ќе ти излезат во пресрет. Секако, нема да штети ако при закажувањето нагласиш дека сакаш да ја одбереш за матичен гинеколог, нема приватен доктор кој не сака повеќе пациенти
Денес бев да одберам матичен лекар и сестрата таман да ми заведе картон за кај д-р Надица Кекиќ, кога ја распрашав разбрав дека нема колпоскоп. За колпоскопија ако треба, издава упат за на клиника или си одиш на приватно. Сестрата ми кажа дека некои гинеколози имаат колпоскоп, а некои не. Си заминав од таму. Потоа бев и до Дијагностички центар кај Мирјана Мицевска, ми кажаа дека прима пациентки (освен ако се бремени). Не ми е јасно зошто. Дали некој има искуство кај неа? И гледам дека ја препорачувате д-рката Тања Хаџиевска. Дали таа гледа на колпоскоп? Прва смена е и нема кого да прашам. Ми треба гинеколог во Центар кој работи со ФЗО (сини картони) ама и прави целосен преглед ехо, колпоскопија и ПАП.
Кај фонтаната во парк е др.Наде Геровска,јас не сум била сакам да одам.Викаат дека и ехо на града правела,со сини картони е.
Zdravo devojki dali moze da mi preporacate nekoj dobar ginekolog isklucovo da e zena i privatno da raboti bez plavi kartoni vo Skopje da e? Ve molam da mi kazete itno mi
да работи со сини картони, јас отидов кај неа бидејќи читав многу убави коментари, но имав лошо искуство, не сакаше да ми ги објасни и прочита резултатите од пап тестот, само нешто нцнц правеше и на крај не ми ни кажа каков проблем имам и од што е предизвикан..