Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас не сфаќам како сите задоволни од Надица, а јас од неа само поплаки имам. Искрено не би можела да кажам ниеден добар збор. Прв пат бев на гинеколог кај неа, најпрво ништо не ми објасни, само ми рече соблечи се и седни, ме прегледа, почна да мрмља нешто сама на себе, ми препиша нешто и ми кажа употреби ова и однос само со кондом. Не ми дозволи ни прашање да поставам. За резулататите од Папот чекав повеќе од месец дена, и кога отидов на контрола ми кажа само аха, добро, еве, се гледаме за 6 месеци. Ни ми објасни што беше заокружено, што значи ништо. Следниот пат имав мака и отидов на преглед повторно кај неа, надевајќи се дека само таков и бил денот, иако ни тоа не е оправдување, но ајде да и дадам шанса. Но, истиот однос, ме прегледа и без збор само ја нишаше главата лево десно, додека јас се обидував да ја прашам која е причината за мојот проблем,како да го спречам и дали е сериозен. Не добив одговор. Го направив и тој Пап тест и се обидов да ја прашам повеќе, но јас не добив сериозен одговор. Дали ме сфати како “незрела тинејџерка“ која нема потреба да знае ништо повеќе од тоа да има однос со кондом и да доаѓа на 6 месеци, не знам, но односот и беше потполно неприфатлив за една докторка. Не се вратив повторно кај неа.

На matilda258 и referentka им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.622
    Допаѓања:
    76.853
    Iskreno vaka neznam so drugi pacienti kakva e, jas kaj nea pocnav da odam od koga ostanav bremena... Pa dali so bremenite ima poseben odnos neznam. Kaj mene se obratno od tebe, bas se sto ja prasuvam ubavo mi objasnuva, ubavo mi ja vodese bremenosta... Eve denes i se javiv da me primi itno i rece dojdi, no sepak mene mi iskoci nesto ne bev na pregled, samo po upat bev. Imam drugarka isto mnogu nezadovolna od nea, taka imala nekoj problem ne dobivala i Nadica od najlosoto pocnala, kao kuznae sto i e... Jas duri koga se odluciv za kaj nea, drugarkava me molese da ne odam :D Ama ete na mene mi se pogodi pa...

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  3. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    @mariz @kjukli i ostanati devojki i zenicki,nepotrebno e da se polemizira,sekoja ima svoe iskustvo.I za mojot maticen(Stamboliev) se iznaslusav i seuste slusam sekakvi neubavi iskustva,jas pak imam samo pofalni zborovi.Isto e i so iskustvata za sekoj lekar,pa na primer edni se zadvolni od poragjanjeto vo Cair,drugi ne,edni se falat od GAK i obratno,i se taka po red.Sekoj so svojata sreka i karma :);)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    што е со промедика?? вртам цеел месец неможам преглед да закажам, ужасно ме изритираа...има ли некоја од вас кај Надица Кекиќ што и е матичен? како сте вие задоволни, што е проблемот со телефонските линии?

5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    Мислења за др. Ложановски - Поликлиника по гинекологија, акушерство и педијатрија? Поизитивни/негативни искуства? Цени? Уште немам матичен гинеколог, па се двоумам дали да појдам тука, блиску ми е.

6. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Препорачајте ми добар гинеколог во Штип? Некој со ординација во болницата?

7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    61.845
    Девојки, Ве молам ако може во приватна порака да ми го напишете телефонскиот број од Гинеколошка ординација ,,Др. Хаџиевска„ Поликлиника Идадија...
    Прочитав дека на дел од Феминките е матичен гинеколог... Кога ми ја изгубија здравствената легитимација, останав без нејзин број!
    Ви благодарам!!!

8. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    imam loso iskustvo tamu. otidov da se pisam za maticen ginekolog i cekav dva casa so nikakov odnos na sestrite a i na doktorkata. normalno si zaminav

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    580
    женски ај шкртнете збор два за Симонида од ре-медика :)

10. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    589
    Значи истото искуство го имам и ја од кај д-р Героска, исто прв пат отидов на гинеколог со проблем и прегледот траеше 5 мин толку набрзина толку ништо не ми објасни што останав запрепастена, не ми кажа ништо конкретно причина за проблемот и што и како да превземам..... Потполно те разбирам како си поминала, затоа ќе ги замолам другите да препорачаат некој добар гинеколог сто работи со сини картони, слушнав за Емилија во Кисела Вода што има ординација, ама тука не прочитав баш фини искуства :|:sweat:

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Јас па таман се решив за Надица, сега читам во темава дека има незадоволни од неа :(
    Денес поминав кај мојот гинеколог да закажам за пап, ама он ќе оди во пензија веќе, морам нов да си најдам. А кај секого не ми се оди. И сега на триста ума сум кај да одам :?:

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.155
    Допаѓања:
    81.663
    Јас бев кај Надица, ама уште не сум решила кој гинеколог да го одберам за матичен. :?:

Имам поделено мислење за неа, не знам зошто ама навистина ми остави впечаток дека осудува без притоа да има причина за тоа.
    Ми држеше лекција дваесетина минути и повторуваше едно те исто, небаре јас не сум учела биологија во основно и средно и не ги знам последиците од незаштитени сексуални односи или честото менување партнери.
    Ама добро, најверојатно тоа го чувствува како обврска, иако тонот со кој ми се обраќаше не го велеше баш тоа, но ајде, небитно.

На прашањата ми одговараше отсечно и по малку ладно, а кога виде дека не сум 16 годишна тинејџерка како што очигледно ме замислила, некако со олеснување ми рече: „О, па ти си 22, никогаш немаше да погодам.“
    Потоа стана малку попријатна, ама сепак сметам дека годините не треба да бидат никаква пречка за таа да зборува малку поопуштено и потопло.
    Можам само да замислам колку страшно би се чувствувала барем јас, ако бев 16 како што ме замисли таа и ако тоа ми беше прва посета на гинеколог.

Резултатите од пап ги добив за околу три недели.

На Valerin, kjukli и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Жената е многу фина и коректна. Кај неа бев кога работеше приватно а сега ми е и матична. Знае да разговара со тебе за проблемите и да ти одговори на прашањата. Многу е пријатна и покрај лекарски има и родителски пристап.

На Eli23, jule84 и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  14. matilda258

matilda258 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    589
    И сега освен Надица некој да има да ми препорача некој друг за матичен?? Сепак се работи за гинеколог и неможам било каде да отидам :sweat:

15. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.264
    Претпоставувам на Котларова мислиш. Досега трипати бев кај неа, жената е супер. Можеш да ја прашаш се што те интересира, да прегледа се што треба, да одговвори на сите прашања. Веднаш ти дава личен телефонски број, да се слушнете за било какви дополнителни прегледи. Јас сум задоволна.

На Miss.Sweet, Valentina.Vaki и matilda258 им се допаѓа ова.
  16. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    11.779
    Doktorkava prima li pacienti? Sakam da mi bide maticna
    i ako bil nekoj kaj nea da kaze kakva e
    so sini kartoni raboti li?

17. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Како сте задоволни од Личоски во Јане сандански и од Стамболиев во МВР? Потребен ми е навистина стручен гинеколог за водење на бременост.

18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Др.Стамболиев ми е матичен со години и можам да кажам дека е добарс тручњак и слободно да одиш кај него.

19. fitgirl

fitgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    Добар гинеколог во Битола што работи во државно ?

20. Leah12

Leah12 Нов член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите, дојдов на форумов само конкретно за ова да го прашам затоа што сум буквално потресена: бев на преглед кај др.Вановски, Хистера, затоа што имам Кандида со месеци, ако не и повеќе од година и ниту еден доктор ниту лек не ми помогна никако, и уште при прегледот ми рече дека имам хпв (сум имала еден партнер на кој што исто така му бев прва- што нели ако се земат сите можни ситуации не мора да биде одлучувачки фактор). Разговарав со неколку девојки кои ми спомнале дека биле кај него, и извесен број од нив ми рекоа дека има огромни шанси да ми рекол такво нешто со цел да ме заплаши и да ми ги земе парите ( да, ме исплаши многу и секако дека се нафатив на дополнителни тестирања покрај ПАП).
    Конкретно прашањето ми е дали некој има вакво искуство со др.Вановски затоа што сум во исчекување на резултати на ПАП и искрено преплашена сум.
    Ви благодарам однапред.