Добар гинеколог?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Anonymous, 30 декември 2009.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Доктор Надица (амбуланта мама), е најголемо срце, барем за односот према мене била и повеќе од коректна. Јас претходно имав искуство со еден доктор во Ремедика кој беше тотално немарлив и истиот ден непланирано наминав кај неа.
    Отидов без книшка/ел.картичка, планирав приватно да платам пошто главата не знаев кај ми е тој ден. Левата страна од вагината ми беше толку отечена, како огромно топче да имам внатре и ме болеше премногу на допир. Додека докторот од Ремедика ми препиша кортико (да, кортико), она ми направи неколку прегледи, ми препиша лек за третирање на тој дел, антибиотик исто така, ми даде неколку совети (особено потенцираното горе во постовите за односи со заштита) и за тоа не сакаше да ми наплати ништо знаејќи каков (не)третман добив во претходната болница.
    Си ја земав како матичен и неколку пати тој период отидов и на незакажано, затоа што имав јака инфекција и бев испаничена и никогаш не направила проблем.
    И сестрата Нате е супер. Барем јас топло ги препорачувам.

Последна измена: 10 јуни 2015
    На Eli23, mariz и Maceto123 им се допаѓа ова.
  2. NadjaD

NadjaD Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    24
    девојки јас ја пишав Надица Ѓеровска за матична денес баш, и ми закажа преглед, т.е. само брисеви сакав да испитам. Ја прашав сестрата колку чинат брисевите, ми вика 650... па нели е многу тоа? да не бил некој ептен брзо сеа кај незе, колку ви имат наплатено?

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Хм, не, брисевите се 350 колку што се сеќавам, најверојатно медицинскиот преглед ќе ти го наплатат +300 денари. Јас во март ги правев брисевите последен пат, не верувам дека има толкави измени...

4. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Докторката е супер и јас сум многу задоволна од неа, со исклучок дека многу се чека кога ќе отидеш, а за брисеви и јас мислам дека е многу ама она сигурно и преглед ќе ти направи и затоа ти ја кажале таа цена

5. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Да и јас исто како @mariz сум презадоволна од докторката, она ми ја води бременоста и до сега се што беше потребно за испитување она се ми испита и прегледите и беа детални, ама еве и братучетка ми оди кај неа, она не е бремена и беше задоволна. Со исклучок дека многу се чека, ако имаш закажано во 18 ќе влезеш во 19часот, ама тоа е. Јас па намерно останав кај нејзе поради тоа што е позитивна и не ме паничи за ништо, туку баш детално се ми објаснува...Се надевам од наредните матични ќе бидеш и позадоволна, а исто позитивно мислење имам и за Личоски, а имам слушнато и за Бојческа Радица она е кај Ложанковски. Позз

На Eli23, MissChievous, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    @Maceto123 и ти си кај нејзе значи? И јас и пола форум изгледа :D
    Мене ме нервира што многу претпоставки дава, ме има испаничено многу пати и на крај не се покаже точна нејзина дијагноза, те.претпоставка.
    Многу ми е некако нервозна. Претпоставувам дека тоа се должи на гужвите што ги има, бидејќи кога и да сум ја фатила послободна, тогаш беше посмирена и попосветена.
    Се на се, не е лоша, ниту како доктор, ниту како човек, само сметам дека се пренатрпани и тоа им итекако влијае на квалитетот на работа. Не изгледаат професионални кога некого оговараат зад твојот грб, превртуваат со очи после некој позахтевен пациент, се се прашувам дали и после мене нешто искоментираат :)

На Eli23 и Maceto123 им се допаѓа ова.
  7. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Мила јас искрено да ти кажам мене само еднаш ме испаничи и тоа беше случајот дека јас сум била 24+3, а бебе одговарало на 23+5, и одма ми вика оди испитај д-димери и вика бебе се разликува во недели, и јас одма се јавувам на мои пријатели доктори од ГАК и они се смеат и ми викаат прашуваш за 4 дена :lol:ние толерираме до 4 недели, ама јас испитав д-димери и после Надица ми вика епа не се сите бебиња како од калап:lol::lol:и од тогаш што и да ми рече, јас одма на ГАК на преглед и не се замарам:)ама си научив тактика си закажувам од сабајле прва или втора и докторката е по слободна и по расположена, ама во секој случај мислам дека е стручна многу и секој преглед детално го гледа бебуш, па сега со бога напред. Ти како си мила како се чувствуваш :inlove::inlove::inlove:ајде се ближи денот :*

На Eli23 и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  8. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    И јас сум кај Др. Наде и сум задоволна во секој поглед. Дојде ред да ми ја следи и бременоста и на секое ехо детално го гледа бебчо, и се убаво ми објанува, а и отворена е за секакви прашања.
    Следен пат кога ќе чекам во чекална, ќе бидам сигурна дека барем 2 девојки исто што чекаат со мене се од форумов :)

На Eli23, blueberry93, Maceto123 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Не само кај неа во чекална, туку јас последниот пат на гак седнувам до прва трудница, правиме општ муабет и на неа Надица матична :D можеби и таа некоја од форум.
    Сметам дека се пренатрупани дефинитивно :)

На Eli23, Maceto123 и BunnyGirl им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.856
    Mene i dvete mi se super bidejki i gi pamtat ubavo pacientite, ne sum bila sega mesec ipol i ja sretnav sestrata vo Ramstor, pa kade ste vie i po prezime ne kaza :D kako ste, kako e bebusot.. srce e epten i sestrata :) Vika eeeh sega nema cesto da ve gledam hahah i se posaliv jas kje doagjam na 6 meseci ne se sekjiraj :D sabajle nemaat guzva mnogu, ama deka mm na rabota do 4 i se toa vreme jas zakazuvav i toa vreme e ludnica :D zakazani, nekoi dosle po rezultati, nekoi nezakazano ama vazno ne vrakja nazad, kje si pocekas ama prima :)

На Eli23, blueberry93 и Maceto123 им се допаѓа ова.
  11. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас не сум задоволна од неа, потполно ме разочара и нема да се вратам. Имав само 18години кога отидов и ми беше прв преглед, да имав ниска самодоверба никогаш повеќе немаше ни да одам на гинеколог од што ме испаничи и исплаши. Ме гледаше како да сум убила човек, а не како да одам на обичен преглед. Толку осудување немам видено од друг доктор. Може е супер докторка за да води бременост, но на тинеџерки и девојки кои прв пат одат на гинеколог никогаш не би ја препорачала.

12. silvice

silvice Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    25
    аууу многу си запознаена со приватниот живот на Шумански само у стручноста многу си утнала штом Огне убиецот ти е фетиш за добар доктор тогаш си аналфабета .дали знаеш дека со крио терапија многу девојки и жени се спасени од вадење матки или конизации само што кај огне освен старото кинеско ехо и тапкање по газето друго нема да добиеш .моја роднина Огне ја уби на 26 години со неговата нестручност криминалец заедно со женаму оставија две дечиња сирачиња на 3 и 1 година.а огне канцер лечи со вагиналети и аспирин .

13. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    1.141
    Devojki sakam da zakazam pregled kaj dr.Nadica (ordinacija MAMA) pa ako moze nekoja da mi pise broj i dali mozam uste pri prviot pregled da ja stavam kako maticen i kolku bi me cinel celosen pregled?

14. fitgirl

fitgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    Добар гинеколог во Битола што работи на државно ?

15. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    прашуваш за на болница или за избор на матичен што работи со плави картони

16. fitgirl

fitgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    5
    за избор на матичен што работи со плави картони

17. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    773
    Еве би ти го препорачала Тони Атанасиевски мене ми е матичен не многу долгу време ама човекот е многу добар а и од други имам слушано многу убави коментари за него ако си заентеесирана пиши ми во лп ке ти дадам контакт и адреса поздрав,

18. mar.n

mar.n Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2014
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    104
    Др.Миле Тантуровски одличен гинеколог млад,добро се понаша кон пациентите негови но и кон другите пациенти.Јас бев кај него.Татко му е Драган Тантуровски

19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Баш денес на работа го спомнаа младиот Тантуровски ама во негативна конотација....

20. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Zenski, stose slucuva kaj dr. Radica, ordinacija Lozankovski,cel den spustaat i na mob i na fiksen :-/