Некој искуство со Златица Роглева во Санте Плус? Дали е добра докторкава да знам воопшто дали да одам за одредување на диоптрија...
Edno prasanje,sto znaci ova S.E sto e najdolu pishano?Dali znae nekoj?i za desno i za levo oko ova S.E ne go razbiram
Одев во Систина, но во последно ич не сум задоволна. Закажуваш кај еден лекар, те прегледува некој без искуство - специјализант на пракса во Систина, не дека ништо не знае тој, ама кога веќе плаќам приватно сакам некој веќе специјализиран со подолго искуство да ме прегледа, а плаќаш 1600 за преглед, 1000 беше порано и подобра услуга имаа. Дека се е компјутерски и проверка и одредување диоптрија, многу некако здраво за готово си го сфатиле. Некој да препорача офталмолог приватен од кој сте задоволни?
Здраво дали сте биле скоро на преглед кај др Ристовски? Ме интересира за цената на преглед одамна не сум била..
За преглед на очи за 4 годишно детенце каде е подобро European Ophtalmology Clinic Скопје или Систина?
Бил некој со упат во Неуромедика кај Др.Роза Ангелова? За контрола на диоптрија ми треба и колку пари е , бидејќи мене со упат за ОРЛ во Неуромедика ми земаа 700 денари пред 2 години.
Јас бев сега брзо таа е цената околу 760-780 денари. Ама откако си отиде Капсарев ни еден офтамолог не им се погоди како што треба..
Само кај неа почесто има слободни термини, затоа прашувам дали е во ред- или несакаат пациентите да одат кај неа. Овие другиве незнам кога попрво ќе ги објават и кога ги закажуваат. Не ми се дава пари за приватано, а и несакам на оптичар да ми одредува диоптрија, треба и очен притисок и очно дно да се види.
Епа тоа е проблемот кај нејзе што не прави детален преглед еве јас сум со астигматизам,глауком,бледило на пно и оштетување на очни нерви (плус и скотом имам лево) докторкава ниту диоптрија ми провери а после долго време одам на преглед зашто бев бремена имав ризична бременост.. Ниту зеници ми прошири да ме прегледа како што треба само ме запиша за термин да направам томографија толку беше.
Здраво Да прашам дали некој бил кај Данка Новеска во Букурешт? Гледам само таму има термини, а сакам да одам како 2 мислење