Доктори и сестри крадат лекови од болните од рак

Discussion in 'Политика и настани' started by RainBow, Sep 2, 2023.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Нека го стават и Нинче на постерот па јави се на темата.
    Не збори глупости. Човек што за среќа не поминал низ ова - не знае и нека не знае! Ама нека престане да збори глупости, зошто во време Нинчево цитостатици се добиваа ако си определен, па на даље.
    И не беше само тоа на онкологија!

Модератор ќе се јави со банови зошто е дегутантно и навредливо, гадно и одвратно да се чита ова!

LejlaD, Malesia, Tanjamm and 3 others like this.
  2. Outlook

Outlook Популарен член

Devojce ne e partiska tuku vladina, bolelo ili ne, toa e. A koj se ucestvuval, a pa, mila parata znae samo edna boja ZELENA i tolku, koj da znae mozebi i vmrovci ima vkluceni vo toa, ama sto e strasno pogresno e, i nema sto tuka kje se pereme sega so nz sto.

3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Провери во тој период колку конкурси за специјализација имало и колку доктори се пратени на специјализација. Од тогаш почна да ни тони здравството, затоа нема специјалист за лек по државните болници.

Ама на крај сите исто срање се, со нивни амин Жан Митрев правеше тоа шо правеше, со нивни амин Камчев држи монопол со ужасно високи цени во здравството, со нивни амин доктори лапаат пари за дежурства, се вадат извештаи од судска дека не постои ниедна лекарска грешка во државава, горат живи луѓе, се калапат пари на маката на болни со карцином.
    Тие им набавуваа лекови со државни пари, за овие по џебови да ги пикаат.
    Тие се канцерот на нашето општество, а ние ги храниме за да метастазираат.

Доста вперувате прсти во политички партии и поединци, сите сме виновни.

Yowannty, Outlook, Victorian and 12 others like this.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Има монструми. Доста со тие партии веќе, овие биле, оние биле.
    Од тие партии е ваква ситуацијата. Све треба на клоци и да се запали.

5. Outlook

Outlook Популарен член

Cudni lugje, pa neli padna taa vlada, sega treba kao da bide poloso??? Ne go razbiram toa, iskaca i premirer kazuva, a znaes kako donorite na VMRO pravea, aloooo ako e za beter da bide kazi otvoreno, nie mozeme "podobro" ...koja e logikava, boze me spasi

Осе likes this.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

I da se zapali kje postavat novi, ovde vakov haos im odgovara, zatoa se bira pomaloto zlo za zal.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Да бе и он беше онколог...

JuLleE likes this.
  8. Shery

Shery Популарен член

Македонски геноцид.

9. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

И директор беше едно време
    Ако не грешам пред нино васев
    ВД директор беше неколку години

10. TMNT

TMNT Истакнат член

Lugje ne se karajte bez potreba. Celta e zaednička na site nas bez razlika na politička religiozna verska ili bilo kakva opredelenost. Celta e da snosat najstroga možna odgovornost site činiteli na ova zlodelo protiv opstata bezbednost i zdravje na lugeto. Taka humana profesija da ja zloupotrebat na takov način e užas kako so gledame samo vo filmovite. Preku protesti, pritisok preku internet,isto novinarite mora da izvrsat pritisok i site nas zaedno ne obedinuva želbata za pravda i čovečkiot moral.

11. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Не се карајте. Тоа им одговара.

sonuvana, Осе and Outlook like this.
  12. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Тотален ремонт, дајте независност одново. Или пак не независност, нека нé земат некои други под нивна закрила, ваквата идеја веќе и не ми изгледа така лошо, што знам.

Нема проблем, дајте да исполитизираме сé пак, да се оправаме кој е вмро/ездеес, за/против дуи, да се покараме малце зошто и како, едни да не одат на протест на сметка на други, едни да оправдуваат нешто моментално, други нешто минато свршено, а ниедно од двете да не е за оправдување.

Во меѓувреме, партиите ќе грицкаат пуканки, ќе тераат сеир и утре пак ќе се состанат некаде да договорат нешто вакво од заеднички интерес, притоа играјќи театар пред нас само минути подоцна.

13. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Se ova ke se zataska kako i sekogas, kako i se drugo sto se zataskalo. Dzabe protest. Treba da se protestira drzavnoto zdravstveno sto moralno go plakame da bide koj saka da si plaka koj neke ne. Pa so tie pari ke si plakame privatno zdravstveno. Samo vaka mislam deka ke se resi nesto. Kaj plakame pa i lek nema. Moj predlog e za ova da se borime i protestirame.

Осе likes this.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се додека се тегнете на секоја тема Вмро-Сдсм нема да не бива.

15. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Точно, здравствово ни тоне повеќе од 10 години, мачкаа очи со реновирање болници, мој термин, кој знае колку пари се испраа со тие ЕЗК картичките коа ги укинаа плавите картони…а остануваме без специјалисти и во помалите градови цели одделенија се затвараат. Не знам дали може да биде здравствово поголемо дно од ова, тешко на оној кој нема врска да заврши работа. Млад пациент, мој познаник, отстранет тумор пред 2 месеци, резултати од хистопатологија нема, за да дознаат сега скоро дека материјалот не го ни земале за анализа сеуште!!! А човекот резултати чека за дали треба терапија да прима…Сериозно ми се повраќа, најсериозно… Во каква држава се претворивме…уствари држава ние и никогаш сме немале. Откако е осамостоена Македонија само надоле оди во секоја една можна сфера. Гневна сум многу. И сѐ посигурна дека не сакам тука да ги растам децата…

16. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Мене ме интересира дали и во другите градови ќе има протести? Не можи секој да оди во Скопје....треба во секој град да се организира.

17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

А да се согласиме дека сите се исто срање со различно паковање и да продолжиме нормално со муабетот?

18. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Нема да одам на протестот утре, колку и да сум изреволтирана и бесна.
    Тотално промашена поента на повикот за протест, скроз изполитизирано, прозвани мање-више небитни ликови.
    Целта на протестов е да дадат оставки баграва на СДСМ(и така во круг до следно “чудо”)или да се затворат и да гнијат убијциве?
    Кога ќе искочиме како гневен народ, без патриотиве или европејциве, тогаш прва ќе бидам. До тогаш, ќе ме боли душава и ќе се надевам дека можеби овојпат неправдата ќе има праведна разрешница.

INNERBEAUTY likes this.
  19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

На клоци да се отераат гнасите до Блаце, и нека ги земе Курти на Косово. Не плаќаме ние за Сулејмановци и Хасановци да се лечат. Таа па што ја пишувате што умирала Македонци, па станала Бугарка, заминала во Германија, тоа е типичен пример на македонски копук, ѓубре, предавник какви што има илјадници во државата. Да се дотера и таа со потерница назад, да се суди и да скапе во Идризово. Луѓе излезете масовно, угушете ги партиските активисти, нека бидат незабележителни. Промени не се прават со протест со 10 луѓе. Сите ние знаеме по градови кој од која партија е, а кој не е. Излезете.

Zhukov, anata, manako1 and 5 others like this.
  20. snowqueen

snowqueen Истакнат член

I ova ke se zaboravi I nikoj nema da odgovara isto kako vo tetovo zivi sto izgorea mozete odma temava da ja zatvorite sekoe cudo za 3 dena vo ovaa mizerija od drzava a narodot tuka njkogas nema da svati deka silata e vo nego...

Осе likes this.