1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доктори и сестри крадат лекови од болните од рак

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 2 септември 2023.

1. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Da ne ideme off topic, citiranoto bese vo vrska so temata. A na onoj drugiot da ne kažuvame na brat mu biznisite, crkvata, Marihuanata, imeto, bombite za pravite ubijci na smislkovsko i mn dr raboti. Tolku da ne ideme off topic poveke

2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.602
    Допаѓања:
    173.628
    Дај пишете ја госпожата сатана со име и презиме да ја направиме позната и во Германија. Ќе ја објавиме сторијата по сите ауслендерски групи, а ги има премногу. Па уше ако работи во некоја клиника тука, лично ќе пишам меил до самата клиника да знаат каков профил на човек вработиле.

Ти раскажуваат приказни за демони и ѓаволи… тоа не биле само приказни. На толку изгледани хорори и слешери во животов.. мислам дека не сум чула за ништо позлобно од ова. Не знам… не сум паметна… не знам како може некој ова да го направи. На маче на улица ќе застанеш да му сипеш вода во жежок летен ден, а ваму.. крадеш последна надеж на човек за живот. Го убиваш полека додека го тапшаш по рамо со насмевка.. Ќе прашав дали имаат совест ама очигледно немаат. Дали спијат навечер? Како?? Ова се сериозни случаи за посматрање што злоба носат во себе. И за жал… хоророт да е уште поголем се многу повеќе од што мислиме и знаеме….

Не знам како се чувствувам. Одвратно, грозно, не знам да опишам што точно чувствувам во моментов, нема соодветни зборови.

Колку фамилии цел живот ќе останат да се прашуваат дали нешто можело да заврши поинаку… А што е со оние што во моментов ги водат тие битки во тие црни ходници… што да им кажеме ним, што да ги утешиме..

Како може некој да е толку злобен? Не знам.. немам зборови…

На LiquidLuna, cresa-jagoda, Amelia. и 29 други им се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.567
    Допаѓања:
    78.852
    Зависи од притисокот на народот.

На sonuvana, boo3 и Mrs. right им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.420
    Допаѓања:
    12.004
    Типов да се врати и да си ја одлежи казната, само така ќе покаже дека правдата функционира, а не Јанкуловска за сите да го јаде како што ја оставија на цедило.. Иначе, малку размислував на темава, и дојдов до заклучок дека не е проблем криминалот во нашава држава, проблем е неказнувањето и селективноста.. Народов не верува дека ќе добие правда ако ја побара правдата, не му верува на правосудниот систем.. Не е проблем криминалот, него го имало и ќе го има, проблем е тоа што нема казни за криминалот после тоа.. Да е како треба правосудниот систем и да казнуваат секому по заслуга, народот нема да се буни, ќе знае дека кој направил криминал ќе си одговара..

На cresa-jagoda, Tanjamm, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.903
    Допаѓања:
    111.324
    Кој народ?

На Amelia., H.VAGA, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.188
    Допаѓања:
    11.833
    Баш, кој народ? Партиското гласачко тело? :?:

На Amelia., LejlaD, Glowy и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Da, na edna kje se prefrli topkata izgleda hahah taa kje go jade za site, a toa deka fizioloski e davan so kolku potpisa bese terapijata ne mozam da se setam, a nikade sestra ne stoese odgovorna za potpis :) mizerija, ja pocnaa da ja vrtat ama ova tesko da go dovrtat

8. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Celta mi bese da pročitaat kažanoto dali e taka ili ne. Oni ojdoa offtopic i se fatija za Gruevski OMG

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.567
    Допаѓања:
    78.852
    Ама што мешате политика и политички партии овде? Кој народ, ваљда оној што овде живее и овде се лечи и не му се умира. Тој народ.

На cresa-jagoda, spacegirl92, Outlook и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.782
    Допаѓања:
    131.198
    Eте го кабелот.

Се сеќавате дека Јовески го разрешија од директор што правел транспантација на срце и имал повеќе саати на работа?
    А сега ДУИ министерот не може да го разреши ДУИ економскиот директор за ова.

На cresa-jagoda, mira.mira, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.088
    Допаѓања:
    155.564
    Ако ја пишеме ќе и дадеме ас во ракавот после ко ќе се брани стоката.
    А друга е што е во странство, таа замина поодамна. Еден таков ствооор...неописиво гаден со гаден речник.
    Фамата ја креваат само политички затруените умчиња.
    Во групите за борба против канцер е мирно, во најголемата има само еден пост со коментари кои не се такви како што се прави филм.
    Знаете зошто?
    Зошто луѓето се изморени, исплашени и сакаат правда, а не парада.
    Преку грб на болните... затоа би требало барем малку да чувствуваат срам, страв и шубе... а не Грујо тука да го читаме. Е едино погаден од сестрата ми е он, што луѓе пак се испоразболеа од канцер од стресовите што ги правеа со братучед му. Е него сакам да му се деси "аааа наш е? Хехенце, нека почека тогаш." Ептен сакам.

На mira.mira, Ahoy, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    12.146
    Значи Македонче знае само да се препуцава меѓу себе и сеа партии ќе мешаме и самите ќе политизираме и ќе си ги мериме на кој колав му е.
    Знаете сите многу добро каква е ситуацијата и што се прави и од едните и од другите ама не, "патриотите" не се живи, а да не се јават да го величат лидерот што го бараат да се врати.
    Абе не сте нормални, толку иам да кажам, после Цацко ви е крив, не бива луѓе од вас.
    Бруки.

На Tanjamm, Snowflake97, sonuvana и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.188
    Допаѓања:
    11.833
    Мешам бидејќи сите вмешани се со политичка позадина, партијата ги штити како бели мечки!

Мешам бидејќи тој “народ шо живее, умира и се лечи овде” ги гласал и кога ќе има избори пак ќе ги гласа овие гнаси шо им го загорчиле животот.

Мешам бидејќи, ако беше поинаку и ако народот малку го користеше мозкот, а не оставаше се на партијата, немаше многу работи да бидат како шо се.

На Victorian, Bezimenka90, Spicy Senorita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.313
    Допаѓања:
    11.719
    @Waverly Raven тотално се согласувам со тебе. И ова, како и се друго ќе се заташка, да не испадни како случајот со модуларната што судеа директор, економски директор и доктор, а вистинските виновници никогаш нема да дојдат пред лицето на правдата. Најверојатно за да го смират гневот во сите нас ќе најдат најслаба карика и ќе го затворат случајот. Јас искрено се надевам дека грешам, и дека конечно ќе преовладува правната држава, али досегашната пракса која се применува секојдневно ме прави скептик.

На Waverly Raven и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.903
    Допаѓања:
    111.324
    На LejlaD, Dentina, Lilit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    4.233
    Да се случеше во Србија ова шо се случува кај нас ќе ја запалеа државата сите заедно, во име на тие што починале, во име на тие што се лекуваат и во име на идините пациенти.

Зашто зашто само ние се препукуваме партиски? Зашто партијата ја ставаме пред човечкиот живот ?
    Не одам на протест зашо партиско е ова ?
    Не ние го правиме партиско, јас одам на протест во име на тие што сум ги изгубила, во име на тетка ми, на другарка ми, во име на млади девојки што починаа на онкологија.

Секое трето семејство имал или има некој на онкологија, мн добро им ги знаете маките низ што се не проаѓаат и уште продолжувате политички да гледате ?

Уште немат кажано имиња кој се е вмешан во оваа нечовечност, али битно партиски е .

Јас денес ќе излезам во име на сите семејства што се бореле и се борат на онкологија. А вие продолжете да дебатирате за партиите. Страшно

На cresa-jagoda, spacegirl92, *Amethyst* и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.276
    Допаѓања:
    19.790
    Лелелеле
    На вести еве кажуваат дека од Онкологија смирувале, 12 лекари одлучувале кој каква терапија ќе прима, до лековите пристап имале само некои сестри. Па и некои ене ги пред камери Ве уверуваме дека бла бла бла
    Чекај сеа...тие што продавале на црно се уште таму така? Никој немаат избркано?
    Меѓу тие што препишуваат и даваат лек, се уште таму истиве?
    За кој кур да бидат пациентиве смирени бе ало???
    Да ме извините на простоќава во речник вака ама нека избркаат таму све нетокму, нека донесат токму и ќе бидеме раат. Уствари ни тогаш нема, нажалост.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    12.146
    Секако дека мораат да смируваат, ќе смирувале бе морони скапани.
    Па оној Таче вика ќе се прзезел мерки, никој немало да биде поштеден ахахахах каков виц, глуперда ретардирана.

Или се таму или се кријат пичките, може избегани се више ко таа у Њемачка шо му ја здуванала.
    Шо избркани да се, коа соработници си се, бизниси си тераат.
    Знаме дека рибата смрди од главата, така да јасно е.

На Outlook и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.276
    Допаѓања:
    19.790
    Ете таа едната сестра во мај ја избркале, као демек. Ама како да ти кажам, ова еден човек сам не го прави:) Да сакам облека да продадам, ми треба да прашам каде можам, а не па преку јебена граница лекови да пренесувам.

На cresa-jagoda, spacegirl92, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Waverly Raven

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.188
    Допаѓања:
    11.833
    Медицинскиот и економскиот директор се со силна партиска позадина.

Мед. директор го укинал КАТО системот, а економскиот креирал пациенти со лажни дијагнози. Како тоа немаат кажано имиња и кои се тие?

Без разлика од која партија се, тие професионалци, ги ставиле партиските и личните интереси пред професионалните!

На cresa-jagoda, H.VAGA, Victorian и 7 други им се допаѓа ова.