1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доктори и сестри крадат лекови од болните од рак

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 2 септември 2023.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    10.466
    Каде е Менче ТОЧИ сега, ама како и што си мислев партиска метла. Гласна беше додека да седне на стол.Одамна не ја следам затоа што ми се гадеше кога ја читав како се прави моќна и како одговара на лугето во мака, и се заканува на она што не и одговара.ДНО!
    Можеби ја имало некаде ама до сега не ми излезе ништо од неа.

На *Amethyst* и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  2. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.804
    Се збори!
    Еј луѓе со години ова се случувало сите ќутеле!

Сите награди во светот нека ги земат новинарите што на свој грб ги вадат сторииве.

Сите капи симнати за јавните објави од лица знајни и незнајни кои споделуваат што секаде се дешава.

Молкот е соучество.

За пет/десет години кој знае какви денешни сплеткарења ќе се откријат.
    Се надевам нема да чекаат сите да испоумреме де од воздух де од лечење.

И ве видовме сите прогресивци, борци, сонародници кои со една нога сте биле у партија, да се научиме кои сме.

На azelea, Космонаут, Dentina и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.186
    Што сакаше писателов да каже со ова?

Провинцијалци го уништуваат Скопјенце? Провинцијалци треба да се лечат у болници кои изгледаат како во 13 век во своите матични градови и села?

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    24.617
    Неа ја имам отпишано уште кога ми се деси мојот случај.
    Ја контактирав ми рече не може да објавува ништо без докази, нешто така ме изигнорира и ме праша нешто банално колку да смени тема.
    После дознав дека е вработена некаде државно и се ми стана јасно.

На LiquidLuna, *Amethyst*, Ahoy и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.296
    Писателот сака да каже дека не е само Скопје спас за сите. Дел од хаосот се должи што сите се праќани тука, нека поработат малце и тие надвор од него.
    Тоа не е мој проблем, има три универзитески клиники, значи универзитетски, што е Скопје господ бог?
    И таму има примариуси доценти, време да почнат да лечат нешто а не ќе усерат и одма Ск.

Зборувам според место на живеење така и да бидат лечени и третирани, нормално неспособноста си прави да ништо не се чепка надвор, ова што го зборам е утопија.

На Glowy, *Amethyst*, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  6. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    Бев на протест вчера и можам да кажам само жално колку малку народ имаше. Премногу себичен народ станавме, си гледаме само сопствениот газ и се што не ни се однесува го игнорираме.

На Elvika, Ouravanture, Monofonik и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Sekade ima zito i kokoj, zatoa postojat nadredeni, da ne bese taka, da imavme site visoka samosvest, do ova ne bi doslo. Megjutoa situacijata ne e takva, zatoa ne e do medicinskiot personal (kade se videlo bilo koj vraboten da zwme da krade i da se organizira da prodava preku granica SAM, ova se teski gluposti), ne mozes site da gi ocrnis iako nekako im se stoi posledno vreme ama ne e covecki. Zatoa ako se nema svest deka po vakov skandal se dava ostavka od moralni pricini, kje prasas zosto, zatoa sto tie i sudstvoto, obvinitelstvo se tie koi se nadzor i kazna ako tie fuknkcioniraat dr bi bilo. I kakva politicka farsa? Ova izlega na politika samo? Pa, ajde neka ja trgnat cistackata ili zatvorat i resen e problemot ? Mnogu ne realno, ubavo pisa edna clenka partiski ili ne, ova sto se slucuva e pogresno i tie lugje treba da si odgovaraat od prvo do posledno, a ne nekoj so multishejkovi da se probuva da se izvlece. Ako bilo isto porano ako pocne obvinitelstvo da si raboti, neka si odat site sto treba kade im e mestoto ama sega eden li bese sto li bea, ovie se fateni, prvo tie pa, se ostanato po red natamu.

8. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    Епа ги праќат у Скопје, зашто у мал град не можеш да направиш рентген, или пак една тироида да испиташ. Граѓаните не го узурпираат Скопјенцево, приморани се, мислам јасно е. Сите плаќаме здравство и ќе се лечиме кај сакаме, хаосот друг треба да го решава. И не оти нема добри доктори надвор од Ск, туку можностите им се ограничени и нив

На Dentina, LittleDevil, TMNT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    2.364
    Точно, еве лично јас сум од помал град и секое одење за Скопје ради здравствени причини ми е хорор. Сакам и јас да можам да си завршам некаде во близина работа, а не за се нешто во Скопје да трчам. Седум години лечев стерилитет, бременост и пораѓај се во Скопје, зошто реално немаше каде на друго место. Со маж ми го мразиме Скопје од тие причини, кога ни било најлошо сме немале избор освен да трчаме накај клиниките во Ск. И ден денес со децата одиме уште, нема каде, секако дека пак сме по скопските државни и приватни клиники....

На Dentina, A94 и TMNT им се допаѓа ова.
  10. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    671
    Дечки ,сакам да ве прашам нешто...Можеби ќе звучи глупо.
    Дали последниве 3 -4 години, ви се појавиле овие симптоми:
    -главоболки,што некогаш никако не ви се смирува.
    -чуство на измешаност и магла во главата
    -омалаксаност
    - празнина
    -чудно однесување и на другите луѓе околу вас
    -ги правите многу работи механички без да помните
    -нарушување на голем број фамилијарни врски и пријателства.

Онкологија не е полна за џабе,психијатрите имаат многу работа, ама не можат да најдат лек за ова.После случајов ,со онкологија , мое лично мислење е дека е последица на енормно труење.Што влијае и на мозокот.Како буквално да сме исклучени.Како зомби апокалипса е .Што не се случи ние си чутиме.

На LiquidLuna, *Amethyst*, WORRIED.BT и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.275
    Допаѓања:
    19.781
    Абе тоа во брза помош во нашево ни Скопје, притисок мереа со онаков апарат на батерии, дома што ги имаме. Па не видоа оти ѝ е опасно висок притисокот на блиска и дека е за хоспитализација работава.
    Низок ти е, напиј се нешто кока кола ќе ти помине.
    Да не ја однесевме на матичен одма да провери уште еднаш (она среќа со живин апарат) и да даде итен упат за државна, којзнае што ќе беше

Инаку живини се најточни. Оти вредностите се однесуваат токму на живин столб.

А сум слушала причи во помалите градови дека апарат немале некогаш.
    Или други апарати не им работеле.
    Шта речи.

На Dentina и Feminka22 им се допаѓа ова.
  12. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Taka e, jas pred nekoj den bidejki nema termin za rentgen u mojo i okolnite gradovi, a nemame kade ni na privatno, bev primoran da dojdam u SK da napravam rentgen na privatno, i da platam 1300den za prevoz natam navam.

На Beatris му/ѝ се допаѓа ова.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.420
    Допаѓања:
    12.002
    Многу луѓе што ги знам што работат во ИТ сектор и имаат приватно здравствено, вклучувајќи ме и мене, дојдовме на протест, а овие другите што немаат друг избор освен да се лечат на државно ако треба, мува не ги лази.. Повеќе вие треба да се замарате, што немате избор каде да се лечите, ама баш ви е гајле..

На Feminka22 и nena2010 им се допаѓа ова.
  14. RainbowButterfly

RainbowButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    648
    Знајв! Ете не сум била само јас.
    Да не звучам ко теоретичар на заговори ама мислам дека не трујат преку храна намерно, за после да трошиме пари на лечење и така во круг. Се е то поврзано.

На *Amethyst*, cresa-jagoda, nena2010 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.900
    Допаѓања:
    111.314
    Јас во Скопје живеам.. ама имам потекло од Битола, роднини и се понред знам како е.. инаку се согласувам, секаде треба да има клиники.
    @butterfly_91 иста сум и јас... отров воздух, отров вода, отров почва, храна пестициди...

На *Amethyst*, cresa-jagoda, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    10.466
    Мене отсекогаш ми е таква арогантна, гледаше и слушаше она што и одговара, а лугето ја величеа.Мизерија!

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.296
    Зошто постојат универзитетски клиники? И зошто може некој од штип лекар да биде со сите салтанати?
    Ова ти и сите што го зборорите е уствари неспособноста на државава да обезбеди добро и асално здравство за сите подеднакво.
    Вакви/онакви апарати или клиника како онкологија треба да има на најмалку три места. Да, во ред Скопје кога навистина е комплицираната работата, не за се и сешто.
    Како што беше у време на корона.

Последна измена: 5 септември 2023
    На *Amethyst*, Dentina и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.296
    Неспобност на држава. Тука почнува и завршува се. Јас не велам дека и тука е идеално, или никој никад да не дојде, туку не решаваме дел по дел, него замачкуваме додека не ни гори под газот.
    Ехее за дедо ми молев да дојдат од брза, педер врски баравме, еј врски. Причи , причи имам да испричам за нашиве стручњаци.

На Dentina и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  19. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    2.785
    каков апарат, топломер ти бараат од дома да донесеш оти немаат.
    Ниту ханзапласт немаат за да ти стават едно обично боцкање, па со завој превржуваат. Е до толку е стигната работата..

На RainbowButterfly, cresa-jagoda, Hisha и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.275
    Допаѓања:
    19.781
    Како оној вицот
    Иде човек во болница и нели го примаат и таму:
    - Пижами, влечки си носите?
    Да
    - Ќебе, чаршафи?
    Да, да
    - А топломер, завои, шприц?
    И тоа
    - А човеков со вас кој е?
    Па си донесов и доктор, случајно да не немате.

На sparklie, azelea, Ouravanture и 8 други им се допаѓа ова.