1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доктори и сестри крадат лекови од болните од рак

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 2 септември 2023.

1. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.101
    Допаѓања:
    20.819
    Баш!! Една пријателка беше останала без пари еден ден и баш тогаш нешто проблем и се деси со ногата, се изгоре или незнам шо беше и ајде право на доктор, таму и бараа да оди да си купи завои и уште нешто оти немале. Ајде позајмила од некаде , отишла купила и се вратила и докторот и рекол е сега веќе немој да носиш такви кондури, туку ќе си купиш од тие поскапите, кожа шо се , за да можеш слободно да одеш. Вика оваа, абе јас едвај најдов за завои па уште и кондури оргинал да купувам.

На Feminka22 и Sielo❤️ им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    7.377
    И не е дека не ги плаќаме завоите и дека нема буџет за нив. Купено е све од нас, само и тоа се препродава за пак да го купиме, а некој да профитира. Ваков муабет слушнав особено за помалите места, све оди на црн пазар, од шприц па натака. Катастрофа.

На *Amethyst*, Feminka22, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.275
    Допаѓања:
    19.781
    На Curious cat, *Amethyst*, Feminka22 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.101
    Допаѓања:
    20.819
    Мене не ми е јасно зошто тогаш го имаат тоа осигурање од работа, зошто се сопира дел за здравствено кога пак мора да платиш за шо и да е во болница.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.565
    И велите темава да не се меша со политика? Се е политика, и се додека буквално и голиот живот ни зависи од политиките на некои, и тоа како ќе ме интересираат политичарите на власт:
    https://m.facebook.com/story.php?st...gyPeNxFktx8puzl&id=1624993808&mibextid=Nif5oz
    Што би рекла баба ми: "ти му викаш Анте, тој Анте-курела".
    Има ли приведени, осомничени, гукнаа ли нешто од обвинителство? Си ќутат и си чекаат да легне прашина. Зборуваме за убиства со умисла, ништо помалку од ова!
    Ама затоа, кажи ќурко драгичка! Со европско знаменце си менуваат Кривичен законик. Меѓу другото, случајно или не баш сега, ја смалуваат казната за
    "" злосторничко здружување" од 10 на 3 години затвор, ја укинуваат минималната казна затвор од 5 години за местење тендери итн..
    И овие ќе се потреселе од протести и ќе сменеле нешто? Алоо, врана врани очи не вади.
    За овие само златна инквизиција, со сите справи и салтанати што ги имале.

На *Amethyst*, Kolache na mama, Feminka22 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    Се согласувам ама не се луѓето криви, мислиш тие сакаат за се нешто да се мафтат низ Скопјево?! Не.

На *Amethyst*, LejlaD, Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  8. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    Сакав да не ми плаќат здравство, а тие пари на плата да ми ги пуштат па да си се лечам кај знам, ама ете не бивало. Морало здравство да се плаќа за мизерииве од доктори плата да земат
    Да додадам, за жал имам здравствени проблеми и се се лечам приватно, ама и приватните се за никаде станати. Не те гледат ко човек, ко пари те гледат. Единствено добро е што термин не чекам

Последна измена: 5 септември 2023
    На tanjaaa, *Amethyst*, Kolache na mama и 4 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.900
    Допаѓања:
    111.314
    Мене ми е страв да одам сега на лекар.. не знаеш дали ќе те умре или ќе те лечи..

На tanjaaa, Feminka22, minne992 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    Да не појдеш. Не сум искочена од по лекари и за ниеден арно немам да кажам

На Feminka22, LejlaD и nena2010 им се допаѓа ова.
  11. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    Ох , бре , девојче. Животот знае суров многу да биде и гнасен.:| Држи се, нема збор на утеха, стравот и очајот ги знам, ти за жал многу млада и со својата мака и со на најблиските си се судрила. Им посакувам на твоите да се извлечат, баба ми велеше : ако има век, има и лек..( демек што е пишано од "горе" ќе се врви) , јас не верувам во судбини, но ете лугето кои носат голем товар на плеќи, не можам да не им се поклонам..чувај се и себе, и блиските..

Нема да го сториш тоа, за тоа треба скроз цела надеж да ти ја убиле или да си социопат како нив. Јас стално велам , за дете мое би убила најкрволочно, не дај боже, ама да имав 2 деца , ќе го мислев второво каде со родител во затвор. И во полуденоста ќе бараш рационалност. Затвор не ме плаши. Не ме плаши ни убиство. Кога би ми убиле најмило, јас сум готова секако. Ме нема веќе. Но еве , мајка ми не знам дали вода примала или хемотерапија, но не се враќам во таа прчварница да ги лежам..дете имам на кое му требам.

Стока стокосана. Играат богови. Бог да им ебе матер распадната...

Ако и она смести задник кај оние кои многу добро ги знае како работат, им се стави во скут, мош' мислит' колку оптимизам имала по се што чула и видела...:bug:

На *Amethyst*, Feminka22, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.086
    Допаѓања:
    155.548
    А приватното па што е леле мори мајко.
    Жената на протестот кажувала приказна од приватното со утната терапија.
    А кој влегол знае дека и таму те праќаат да си купиш лек од фамозната Систина аптека. Сега веќе не се ни културни ко порано, напротив.
    И се чека, многу се чека и таму. Доктор месец дена нема термин, на закажан одиш, ќе си чекаш...
    Еден избор веќе, шо да ти кажам...

На Mrs. right, Feminka22, IRBBB и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.462
    Допаѓања:
    54.948
    Многумина на темава спомнуваат дека 20 години оваа кражба на лекови траела, па ако траела толку што не обелоденивте?
    Не дека не верувам дека долги години се случувал овој кошмар од бездушниците, ама ќе се потепате да докажете дека и во Вморонско време било вака, демек не било само во време на изродиве што продадоа и име и историја и што не обезличија целосно, што си ги продадовме газовите за ич ништо.
    Не ме боли таквата ич за ниедна партија, сум ги гласала сите зла, и посакувам да бевме малку попаметни да се креневме на нозе и да гореше цела држава од граѓанска непослушност, ама за жал ние сме една проклета нација која меѓусебе си ги копа очите и толку.
    Поразително е колку малку имало луѓе на протестот, од тоа што гледав, баш малку луѓе имаше, еј за хорор од вакви размери, па и за се друго што се случувало претходно.

Гнасите кои профитирале на грб на болните од канцер, им посакувам да цркнат во најтешки маки, лично тие да платат за се, не ги колнам нивните поколенија кои не се виновни за алчноста на поединците од фамилијата.
    Колку треба да си злобен и безчуствителен свесно да убиваш луѓе, да им ги земаш парите заработени со пот, а да ги лекуваш со водичка.
    И не е ова само кај нас, и во Грција има судење на 20 медицински лица кои истото го правеле како нашиве бездушници.
    Ама немојте да ги навредуваме белите мантили кои убиваа луѓе на кислород пуштен на најјако, кои низ светот беа во тешки трговии со органи и бебиња, со разни лекови и уште што не. Не биле сите исти, море до скоро велевме дека не се, ама се повеќе и повеќе докажуваат дека СЕ. Одиш на преглед, на породување, на операција, те третираат бетер од стока.
    А и приватните профитери не се ништо подобри, сигурно ја слушавте мајката на протестот која кажа дека за 10 минути и нашле цитостатици а претходно и рекле дека немаат.... И во странство откриле дека не било успешно лечењето и покрај огромната платена сума....
    Е жална Македонијо, за колку невини луѓе стана гробница, а ние наместо да ставиме крај на тоа, бесот го исфрламе на тастатура и дремиме како кукавици.
    Прости ни Господе, сите ние сме соучесници:u:

На *Amethyst*, Kolache na mama, butterfly6223 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.900
    Допаѓања:
    111.314
    SmartSelect_20230905_232617_Facebook.jpg

На Feminka22, LejlaD, mira.mira и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.101
    Допаѓања:
    20.819
    Џабе ја барат таа некоја си сестра, она ќе биде само жртвеното јагне, а волците пак ќе си продолжат со исто...

На *Amethyst*, Dentina, A94 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    Мора и во приватните врски, зависно кај сакаш да идеш на преглед. Пример кај Чапова во Систина ако немаш врски ќе чекаш и 5 месеци и ќе платиш 5000 денари. И те прашуваат дали имаш приватно здравство за доколку имаш, успат да може да ти шлапнат уште милион непотребни испитувања за профит на болницата да се направи.

На LejlaD, mira.mira, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.900
    Допаѓања:
    111.314
    Уклучете на Сител Магазин ИН да видете како се јавуваат луѓе.. една од 2006 кажува за сопругот..

На Lilit и LejlaD им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.980
    Допаѓања:
    48.778
    Ова нема цена бе
    Ми иде да вриштам еј
    Почнаа законите пред очи да ни ги менуваат, за да се заштитат себеси.
    Да умрете сите бе, на најгаден начин да умрете да дае Господ.
    Говеда едни без душа. Да не речам пички… има да си сносите одговорност бе, да чмаете у мувла у затвор бе.
    Пак ќе кажам, се молам на Горнион да ви суди без милост. Или да ја тужиме државава некако во Хашки.. мора некој да се умеша и сѐ ова да стрпа у затвор.
    Кај ќе ви иде душата.
    Не ли ви е страв од Господ, од карма, од лоша среќа? Трошите КРВАВИ пари, тоа се клети пари, полни со солзи и мака, пошо кузнае шо не праеле луѓето за да ги најдат, ЗА ДА ТРУЕТЕ НЕКОГО
    Мамичето ваше мамино ненаситно
    Пари, пари, пари, по која цена бе? Знаете ли за доста, или не знаете?
    Кријте се сеа у тие мочани пари, да се запалите со нив дај Боже

Мора секој ден протести, ама во ударно време. Тоталка да колабира Скопје 3-4 дена па и јаче.
    IMG_5933.jpeg

за нас било ЕУ. Само АУШВИЦ за овие. Би ги горела и ич око да не ми трепне бе

На Осе, Космонаут, fbaby и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.275
    Допаѓања:
    19.781
    Ај некој нека образложи што е со ова?
    Помали казни за што?

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Za site kriminali sto gi imaat napraveno, ete zatoa, mislis dzabe on mulitikulturen kriminal objasnuva po TV. E, sega za nesto sto ne 10 tuku po 30god zatvor bez moznost za namalivanje i pomiluvanje da se vovede, oni sakaat 3, odleza 3 izleze gazda, a utre den sinceto ili kjerkata pak kje bide minister. E, lugje moi belki kje ima kraj ova.

На LejlaD и mira.mira им се допаѓа ова.