1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доктори и сестри крадат лекови од болните од рак

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 2 септември 2023.

1. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    2.785
    Screenshot_20230903_151819.jpg

20 доктори..
    Додека ти ќе отидеш да земеш бројче во дневна и ќе ти дадат 65, а на ред е дури 8 погледнуваш 12ч.. седнуваш на клупа и гледаш како од задната врата излегуваат други, кога ќе се побуниш зошто ги пуштаат ќе ти речат дека тие не се за терапија.. за подоцна пред тебе да ја заклучат истата врата со образложение дека е за медицински отпад..
    и некаде околу 14ч. магично бројот на ред побргу иде.
    Тоа одсекогаш ми беше чудно. Сега ми е јасно.

На Pixi5, Victorian, Оленка* и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Sophitas

Sophitas Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    1.259
    Утре 18.00 пред влада
    Сите на нозе!
    Овој лоповски,сатанистички,злобен и одвратен систем мора да падне!

На Victorian, oblace1, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  3. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.181
    Допаѓања:
    11.137
    Роднина мој моментално прима хемо.
    Ја не знам како се осеќа тој човек и неговите блиски во овој момент.

А не е само мојот роднина. Замислете секој што е болен од канцер, со сите надежи собрани во секој еден, чекаат утре да им кажат убава вест, а тие го слушаат ова на телевизија..
    Замислете го стравот, разочарувањето, немирот, паранојата.

Јас се осеќам немоќна пред ова зло.
    Немоќ осеќам. И беспомошност.
    Со врзани раце.
    Во време на ракофобија, ракот го направија посмртоносен од што е.

Дај шо можиме да направиме? Збеснав!

На Pixi5, Victorian, Bezimenka90 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.388
    Допаѓања:
    59.814
    Најјако знаете што е?
    Што сме ебани од сите страни. Еве се разочаруваш од државно, не бива, малверзации се прават. Ќе идеш на приватно. И таму ќе ти се погодат копитото Жан Митрев и другарчињата негови и ќе те убедуваат дека си во добри раце и се лекуваш со современи методи, а уствари они си перат пари, даваат неиспитани терапии, кријат интрахоспитални инфекции, којзнае кој кур прават. И ќе ти искочат после малоумни сељачишта што ги бранат, као демек докторишта тешки се. Или ко ова што го прочитав, луѓето биле секако за умирање, вака барем бизнисот цветал.

Абе нови методи за мачење би измислила за вакви, значи секоја одвратна клетка во телото ми се активира од вакви луѓе. Мрш.

На Pixi5, Priroden, butterfly6223 и 32 други им се допаѓа ова.
  5. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    12.135
    А добро која гнида неабортирана го пиша тоа дека и онака ќе умреле луѓето, не го видов тоа, се знае кој е?

На cresa-jagoda и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    2.990
    Допаѓања:
    10.380
  7. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    12.135
    А твитот и го избришале коа рекла дека исто им се фаќа, и онака ќе умрат болните?
    Значи анонимно пишал/а, е нема гз јавно да пише, од Сороспија што да се очекува, неуспешен абортус.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.504
    Допаѓања:
    7.377
    Не можам и не можам да се соземам 2 дена наназад од оваа вест. Помалку одвратни работи од ова сме учеле по историја како најсурови злосторства на човештвото. Што е ова, какви луѓе го прават ова не можам да замислам. Ова цел свет да го дознае треба, овие гадови на најсуров начин на овој свет, сега и тука да бидат казнети. Казна на поколенија и на небото горе не е доволно фер. Гнаси гнаси, валкани, одвратни. Ќе се разболам од вакви сознанија во државичево веќе. Или сме апати или психопати, аман нека се мрдне работава, што ќе биде со нас???? Децата наши?????? Господ нека ни помогне.

На Оленка*, KateKane, MandyLane и 7 други им се допаѓа ова.
  9. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    2.990
    Допаѓања:
    10.380
    Нее, не беше анонимно, на фб имаше пишано.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.275
    Допаѓања:
    19.781
    FB_IMG_1693751724193.jpg
    Го симнав скринот оти не знам каде коментирала.
    Ама во друга објава потврдува дека ова го кажала
    Ама се вади што ја напаѓале, и нејзе мажот ѝ починал од рак, не сме знаеле како ѝ е.

На _beautyy_, cresa-jagoda и Mrs. right им се допаѓа ова.
  11. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392
    Јас мислам дека крадецот сестра ќе го јаде најголемиот стап .Глупача,ќе го јаде за они да се спасат.Она ќе им биде жртвеното јагне.

На Victorian, Elvika, manako1 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    Aj важи, и забите пак ќе се расипуваат, смеам да и ставам пломба со поминат рок?
    Умоболни. Ем те дупат во мозок, ем ги прашуваш лубрикант дали сам да си купиш. На кредит и тоа..
    Нека оди нека моча..партиска пачавра. Ако нејзе не и е гајле шо примал маж и ( може он со врали бил) мене ме нервира за било кого.
    Глупача глупа. Не е она крива ама е дел од расипаниот систем. Кој смрди не надалеку туку до вселената.

На butterfly6223, KateKane, oblace1 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.275
    Допаѓања:
    19.781
    Е вакви што ем доживеале, ем пак лаат ми се нај...не знам.
    Демек што ги напаѓаш, гледаш осетила.

Да ми простиш ама ко да се горди што доживеале такво нешто па сега слободно можат да си ја истураат простоќата.

На Dentina и Осе им се допаѓа ова.
  14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    12.135
    Ѓубре подло, што кажа дали е свесна, баш пачавра.
    Таа штом го прошла тоа со маж и зарем вака треба да збори за други луѓе.

Пуштени се сеа од партиите ботовиве нели глеаш, колку да си ги ископа народот очите еден со друг, и да се препукува, а овие да ја заташкаат работата, тактика им е.
    Да сме бар малце со памет па да не дозволиме и ова така да им пројде.

На oblace1, _beautyy_, Dentina и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Ne sme apati devojce, tuku od 2013-14 navamu bombardirani sme non stop so skandali, posebno ovie nekolku god. lugje zivi izgorea, se zataska, nikomu nisto, nov skandal sega, iako ne znam, jas ne sakam da veruvam deka covek bez razlika na nacionalnost i sl. moze drug covek da go ostavi da umira svesno, verojatno smetale deka tie i vaka i taka kje pocinat. E, toa ogromnata greska na ova opstestvo, izigravanje bogovi nedopirlivi, koj si ti da sudis i da znaes koj kolku kje zivee i da si igras so lekovi. Sto e najtragicno do sega i gi ostavija nedopirlivi.
    Edit: Doktor znae deka i za autanazija se odgovara. I sega kje gi izvadat nevini, kje odi kurban nekoja sestra ako mozat i cistacka uste podobro.

На *Amethyst*, Victorian, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.836
    Допаѓања:
    12.391
  17. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.595
    Да ти кажам искрено, нема бегање. Ова не го пишувам од памет, туку дека знам од туѓи примери дека транзицијата во туѓа држава не е лесна. Посебно не, пост ковид. Знам дека првиот инстинкт на секого е, ај да бегаме. Многу пари, кредити, лични жртви и разочарувања.

На Sophitas и Tanjamm им се допаѓа ова.
  18. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    253
    Протестот треба да ги мине границите овој пат. Протестот треба да е масовен. Протестот треба да не запира додека не се добие правосилна судска одлука со доживотни затвори од прв до последен на Клиниката на убијците. Кривичен предвидува казна и за што тој што нема да пријави кривично дело. А како вработени сите знаеле за ова. Не, не можеле да не знаат што ставаат. Протестите за почеток, да се организираат по сите градови во исто време, за и оние што се спречени финансиски да можат сепак да дадат придонес во решавање на монструозноста.
    Луѓе, дајте, крајно време е. За жал, доживотен затвор мора да се добие за сите. Без исклучок! И затворот за овие монструми е награда. Смртна казна е решение. Но во овој момент ја немаме како законска можност.
    Луѓе, силата е во народот. Верувам дека сите сме спремни, од прв до последен.

На Kolache na mama, Bezimenka90, KateKane и 13 други им се допаѓа ова.
  19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.161
    Допаѓања:
    12.135
    Апати сме и тоа како сме апати.
    Кој ги гласа, кој ги бира, кој игра како ќе му свират, кој им се плаши, кој заборава одма и не се замара со ништо?
    Епа сеа си ги трпиме последиците сите.

Ама кој ги напраи богови недопирливи да станат, силата и моќта кој им ја има дадено? Им се може на нив да одлучуваат кој кога да умре зашо се монструми, а дозволивме монструми да не управуваат, лечат, судат и си играат со нашиот живот како сакаат.

И глеам уште остануваме апати и само на збор сме јаки, би промениле нешто, би се обиделе ли или вака да остане до бескрај?
    Јасно е све.

На KateKane, oblace1, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    5.086
    Da te potsetam, SDS nikogas ne dobi izbori legitimno posle Gruevski, Zaev dojde so sila na vlast, slednite izbori posle toa samite DIK izlegoa mesec dena so soopstenie deka izborite ne se legitimni, ne im se poklopuvaa livcina nz sto tamu, a na toa realcija ni VMRO ni Levica, busaviot sto glumese ludilo so 2500 pretstavki do DIK na koi nikogas ne udri pecati. Suma sumarum, narodot e ajde da ne bidam vulgarna ama taka e "i e..n i tepan". Sto se donesuva do tie sto navistina gi glasaa kako ziveat sami so sebe posle sevo ova ne znam, se lazea sami sebe"ne be Zaev laze i sl.". Ama samo na forumovov kolku imam pisuvano pred da se oformi ovaa vlada eden gospod znae, i se dzabe, dzabe so zloba i plateni botovi nema razbiracka.

Последна измена: 3 септември 2023
    На butterfly_91 му/ѝ се допаѓа ова.