На родителите по плата ги следува или не. Ти си млада од 16 до 29 години и те следува 3000, без разлика на платата од домашните.
Епа затоа што сте на 6 месеци не ви следува. ЈАсно си е наведено активни баратели на работа, а за активни се сметаат тие што се пријавуваат секој месец.
Може некој да ми каже друг начин како би дознале освен да се оди во УЈП на шалтер, дали не има во список или не ?
Отвори на страницана од Стопанска има соопштение од 10.06 пишува се, и зашо ве префрлаа во други филијали заради гужви ли беше провери уште еднаш
Кога пробувам на нлб да внесам податоци за картичката, не можам да ја внесам мојата населба бидејќи не е дадена. Што да направам?
За да не се прави гужви по банките, и мене ми пишува во Скопје во Кисела Вода да ја подигнам а од друг град сум.
има одредени филијали кои ќе даваат картички, нема во сите. во ск се кисела вода, ново лисиче, бит пазар, мајка тереза.
Има филијала и во Кавадарци, секако. Ама која глупост е ова во други градови што сме распределени. Сигурно нема да одам до Штип во работен ден за 3000ден.
Оваа ќе ви ја орвори со https. @VDT2906 и @Angie1432 @honey.11 дали те следува со матичен број ќе провериш на страницава што е цитирана.
Мм пиши дека не го следува, а има земено 3 плати по 14.500 до сега, ако пиши на маил ке сменат? Баш се сомневам ама оти па да не земи.