ne, jas denes bev imi rekoa ne moze ,moze da se prijavam no sega nema da me sleduva ,prateno e veke ,spisoci i se
Сеа се системски поврзани, најверојатно имаат некаков податок за неа. Ако ја нема на листа кога ќе биде готова, ќе си поднесете приговор.
Здраво, Јас бев до 1 јуни, неактивна. Ги испуштив првата картички. Тогаш побрзав да се префрлам од неактивна во активна. Сега сум активна. И сега пак ќе ги испуштам и овие картички.
Најдоцна до средина на Ноември треба да се поделени сите.Ќе даваат по 6.000 денари. Средина на Октомври. На страната купувам домашно ќе може да провериш и да поднесеш приговор(ќе пишува таму точно како да поднесеш приговор), ама тоа ќе биде средина на Октомври.
Кажаа уште во јуни дека во наредниот пакет мерки ќе дават на тие што се пасивни баратели на работа. Си можела после месец пак да се префрлиш во пасивен барател. Можеби и ќе ти следува, ако до јуни си била пасивен, не губи надеж.
Се што е произведено во Македонија, почнувајќи од леб, маркетите го наплаќаа на картичката.....Треба да се проверува на амбалажата, зашто на рафтовите не им беше обележано се....Овошје и зеленчук со потекло од Македонија во маркетите можеш да купуваш....само што од нив ќе нема толкав избор како летото....И Бекутан производите, иако некои од нив се произведени надвор од државата, сепак ги наплаќаа на картицата, тоалетна хартија и детергенти исто имало домашни, месо може да се купи, млечни производи, благо, грицки, сокови има од мн компании....Ама ко поскапени да беа домашните продукти....Јас креми за сончање за лето и чаеви за зима си купив од Алкалоид....
Слушнав дека кај некои веќе почнале да стасуваат пораки за картиците, а како што гледам странава сеуште нема информации за кои добиле од новиот пакет
Еве веќе сме на средината на месецот од 4 пакет мерки ни трага ни глас Па и јас што друго да очекувам од вукојебинава
чекај работата со гостите да ја средат, дали по четири или пет души на гости да одат, па после ова со картичкиве