neznam taka taa rece i drugi penzioneri veke izvadile, moite utre ke odat..mene me isfrlile od sitemot na nevraboteni (se nemav prijaveno) i ne se ni interesiram za toa a 4 paket utre ke glasaat za rebalan na budzetot pa ke pocne i negovo sproveduvanje
Колку што ми е познато мислам дека треба да се изгласа прво ребалансот на буџетот кој моментално е во собраниска процедура тоа најверојатно треба да биде неделава, откако ќе се изгласа потоа стапуваат на сила мерките кои се составен дел од буџетот, затоа не се сеуште стапени на сила.
Значи фејк е информацијата Да стапат мерките на сила тогаш ќе има картички ,ако можеш оди види пријави се во заводот за да зимаш Когаааа?????? Како што гледам никогаш
neznam dali e fejk maz i na taa sto ni kaza veke bili mudale edno livce kopija drugoto ostanuvalo vo UJP utre moi ke odat pa ke vidam sto ke im kazat za mene prasav pred mesec dena mi rekoa i da se prijavam sega nema da me sleduva a merkite nema da stapat vo sila se dodeka ne se izglasa rebalans na budzetot za uitre e zakazano pa ke vidime dali ke izglasaat i ko ke vidis izgleda ke dojde nova godina dodeka im dadat karticki na lugeto
Сепак пријави се можеби ќе имаш среќа Како и да е времето ќе покаже што како , мене мн ме нервира ова одовлекување
Мајка ми спаѓа во пензионерите до 15 илјади но зима инвалидска пензија и следува картичка? И треба ли негде да поднесеме негде?
На веб страницата сите ќе се видиме со внесување на матичниот број , тоа погоре е фејк информација , ништо не се поднесува , кога ќе се видиме дали не следува треба во банка да се оди по картичката Тие имаат евиденција за сите , ме нервира што доцнат којзнае и кога ќе биди
Треба да се усвои ребалансот на буџетот кој е во собраниска процедура.Веќе 3 дена се расправа за него и за 2 дена веќе мора да се одлучи. Мајка ми наслушнала дека на 5ти или 6ти ќе има конкретни податоци за платежната картичка.
Се изгласа релабансот на буџетот Алилујаааа алилујаааааааааа Кога стапува на сила и кога ќе може да се провериме на веб страната на купувам домашно ?
https://www.fakulteti.mk/mobile/new...zhiteli-kje-dobijat-pomosh-od-po-6-000-denari млади лица? Повторно ќе ни дадат???
Има ли линк за да се провери на кој му следува? Нели имаше предходно преку матичен број се проверуваше, сега за пензионериве каде може да се провери? Фала
nz dali ke ima link za provrka ,kazaa direktno na smetka ke gi prefrlaat naredniot mesec , nema da bidat karticki ko sto predtoa bese taka pred malku kazaa
Би требало да има список кој е а кој не е добитник на 6000 ден , секако што и да има одма ќе објавиме на темава Наредниот месец?
И јас тоа се прашувам, доколку ги пуштаат на трансакциска ако не сакам да ги трошам? Ќе имаме ли некаков рок за трошење? Сигурно нема ако не ги потрошиме да ни ги повлечат од сметката...