Мора ли да одам во банка за да ја одјавам, преку емаил нели може на кој што не известија, уфф пред два месеца одев за да ми ја одјават ме вратија рано било, а гужва чекаме со саати пред банка, додека чекаш преку ред неколкумина влезат и така два часа најмалку чекаме додека да влеземе што е и нормално сега со вирусот.
zosto pisuva samo za nevraboteni do 29 godini,tie veke zedoa , morada e greska nekoja mene ionaka ne me sleduva me izbrisale od sistemot na zavodot za vrabotuvanje no rekoa za pasivni nevraboteni ovoj pat ke e no neznam
da eve I mladi do 29 bilo neznam stvarno, 'Државната помош од 6.000 денари пензионерите, самохраните родители, невработените и младите до 29 години, ќе треба да ја искористат за неколку дена, откако ќе им легнат парите."
Вака, веќе неколку пати пишав во темава за ова. Значи минатиот пат земаа активни баратели на работа, а сега ќе земат пасивни баратели на работа. Тоа за млади до 29 години не се однесува на сите млади туку на тие што беа изоставени минатиот пат.
Дали видовте и дали проверивте пишува дека можеш да провериш но јас неможам да проверам пишува дека се аѓурира дтраната дали е и кај вас така дали проверивте
Не пишува дека можеш да провериш. Можеш да провериш во блиска иднина. Уште се ажурираат податоците, да.
Ја одјави ли сега? Може ли да се одјави? Јас сакам да си ја затворам сметката, бидејќи овде читав дека ако не се затворат после декември ќе почне да се наплаќа. Си имам сметка на друга банка па не ми треба уште една.
Ќе биде пред Нова Година, нели? Само, нешто прочитав дека ќе може да се купи само од оние продавници кои се регистрирале за нешто такво... Јас стварно не знам шо би можел да купам... Што производи имаме ние у нашава земја квалитетни ? )))) Мислам, ај да не претерувам, ама, шо знам... Како и да е, ми се чини дека на храна ќе ги потрошам, можда некоја книга, евентуално. Некој да ми помогне при изборот каде да ги потрошам? А јас па се залетав, ќе ги трошам, а уште не сум сигурен дека ќе ме следуваат )))))))) До кој датум треба да си пријавен во заводот , за да влезеш на листа за помош?
Еее, ако е така - супер, мене ќе ме следува овој пат )))) Жалам за тебе :/ A, пишува некаде за тоа или?
И јас се пријавив како пасивен, крај на август, треба да ми следува па ќе видиме. Во секој случај на дедо ми, свекор ми и свекрва ми им следува.
Аууууу што се израдував, не сум здрав, еј! Па јас у октомври се пријавив! Хахахахахахаха страшнооо Зошто не можам да најдам некаде кај што пишува вакви детали? Или тоа ќе биде surprise?