Dali onie koi se prijavile vo zavod do odredeniot datum vo septemvri bez razlika dali pasivno ili redovno na 1 mesec ke imaat pomosh od drzavata? ili samo pasivnite iako I redovni ima sto se prijavile prv pat togash?
Јас имам 29 и сум невработена, ама оддамна се немам пријавено во завод. Дали ги бришат тие кој не се пријавуваат редовно? И дали може да се провери некако дали ме има во завод без да одам таму?
Јас мислам дека те бришат од евиденција ако не се пријавиш, пробај на телефон побарај ги и кажи им дека неможеш да дојдеш да ти кажат преку телефон.
Избришана си од евиденција, спаѓаш во NEET групата, (a young person who is no longer in the education system and who is not working or being trained for work.)
da gi brisaa porano , jas ne se prijavuvav redovno i me izbrisale ama uste pred virusot , uste pak i prigovor pisuvav prviot pat koga davaa karticki,a ne ni znaev deka me izbrisale , hehe no moze sega zaradi virusot ne brisale neznam
Ne najdov da prochitam , na nevrabotenite lica shto od predhodniot pat gi primile tie 9000 , sega pak kje im sledat tie 6000 , ili samo na novoprijavenite vo zavod ?
Тогаш беше за активните баратели на работа. Сега ќе биде за пасивните баратели на работа. Пријавени мислам заклучно до 27 септември 2020.
3 месеци тупање тупање и еве ништо Тресио се планине родио се миш 3 месеци дрдање по телевизии за што за ништо Вукојебина
Не знам што се чека уште, велат до 25ти треба да се потрошат парите, а уште не е ни изгласано во собрание. Има да биде лудница после по маркети, па уште и ако е ко што викаат само во одредени продавници