Ke davaat li karticki kako minatiot pat ili na transakciska? Mene visata mi e pominat rokot na istekuvanje, ne ja ni koristam...
Дали треба да се вратат картичките или да се откаже трансакциската сметка за истите? Ми рекоа ќе се наплаќа нешто ако не се врати.
Не разбирам за што ќе наплаќаат ако не ја користиме и нема пари во картичка. Ова беа наменаки картички и тие треба да ги откажат, освен ако некој сака да ја користи.
Ако не ја затвориш картичката до 31.12.2020 година автоматски таа трансакциска сметка и дебтнитната картичка стануваат обични како и секоја трансакциска сметка и дебитна картичка и ќе важат истите провизии за водење на сметка ( во зависност од цената за провизија на одредена банка.) Кога таа сметка ќе влезе во минус од 200 денари од банка ќе пуштат писмо за наплата на недозволен минус ако во рок од 5 дена не се плати банката може да отпочне постапка за присилна наплата на побарувања преку извршител.
За картичките барем како што прашав за од НЛБ мислам дека не треба да се одјават се поврзуваат со др.трансакциска сметка ако ја имате и нема да се наплаќа никаква провизија.Тоа е дебитна картичка и на нив нема провизија ако не се користи .
Банка за сѐ наплаќа некаква провизија, па ако не ја затворите, ќе ви штанца провизија за водење на самата картица која е секако отворена сметка од банката. Банка ретко ќе каже затворете, во прилог им е провизија да си земаат. Мислам 30 ден. дека земаат месечно за трансакциска а за картичките месечно чланарина се плаќа. Најдобро, ако не ви треба да ја затворите.
А мене не ми е јасно како ке бидат парите на иста картичка. Како ке се врши плаќање со тие пари, а не со тие со си ги имаме на картичка наши?
Здраво феминки Продавам ваучер од 6000ден за туризам до 15ти декември.Заинтересирани контактирајте ме.
objavile na 7-mi vo sluzben vesnik, okolu 17-ti ovoj mesec ke prefrlale pari na bankite znaci ke ostanat 3-4-5 dena da se potrosat
Познавам личност што нема картичка во ниедна банка. Мене ме прашува како помлада каде да отвори. Што да и кажам на кутрата кога не објавуваат во која банка треба.
Haha во доба на корона криза па и одредиле колку дена ќе има за трошење хахах и после ќе.има заразени епа ќе.имаж
Jas se izvinuvam sto vleguvam vo muabetot, no da prasam dali treba da gi vratime kartickite kupuvam domasno sto ni bese dadena finansiskata pomos? Na toa li se odnesuva muabetot, zosto nesum zapoznaena, a I jas zemav takva karticka...