Да ќе ја вратиш картичката и ќе им кажеш дека сакаш да ти ја затворат трансакциската с-ка што е за Купувам домашно.
Јас мојата купувам домашно ја вратив. Уште пред да ги издадат, си имаше известување од банката дека до 31.12 е бесплатно користењето. Од 2021 ќе се наплаќа редовната провизија за користење и ако ја затвараш сметката по 31.12 ќе наплаќаат 200 денари мислам беше. За Халк зборам. Па натака кој како сака.
Знаете дека постои закон дека ако нема никакво движење на сметката,никаква трансакција ,банката треба да ја затвори сметката
Точно, со тоа што кога ова им го кажав во стопанска банка ми рекоа дека ако нема трансфер на пари на сметката не наплаќаат никаква провизија за водење на сметка. Дали уште ми постои сметката или не, незнам 2 години не сум проверил.
Дечки, никој не ви зема пари ако нема трансакции на сметката. Јас лично имам две различни сметки во стопанска на кои нема движење на промет и денар не наплатиле. Имав две во халк, немаше движење ми ги затворија, ништо не е наплатено. Мајка ми прашала во Нлб, исто и рекле дека ако нема трнсакции нема провизија, на конкретната купувам домашно. Пишав и претходно. Ќе ви земаат провизија ако ја користите таа сметка, ако не, не. Не знам зошто од влакно правите јаже. Ако толку се плашите крај краева, затворете ги и готово. Мора цела Мк да ве разбере?!
Мене тоа ми го рекоа во Уни банка , дека ако нема движење во сметката и е 0 состојбата,нема што да се наплаќа , и после 2 гидини самата банка ќе ги затвори
Јас кога проверив над 'податоците се ажурираат' ми пишува не е пронаден запис или мат.број е невалиден.
Леле ќутете, на анонимен форум сте спомнале за купувам домашно сметката што треба да ја затворите, сега цела мк ќе ве разбере, срамота. Нешто сакав да знам дали може друга работа да се брка преку таа сметка, али бегај батали, има попаметни места да се праша.
Сакаш да прашаш дали може да ја искористиш за друга намена? За плата ? Ми излезе,но кога го напишав матичниот број ми пишеше дека страницата се ажурира
За да не одам во другата банка, оваа ми е најблиску и да не влегувам постојано во банки, ќе ми одговараше таму да завршам една работа пред да ја затворам сметката, ама ќе ми кажат тие дали е употребна.
може некој да ми каже точно каде се ќе може да се искористат овие средства? освен во маркет за мк производи?
Мене нешто не ми е јасно. Ако пуштаат пари на сметка, зошто пишале дека можат да се искористат ИСКЛУЧИВО за купување на македонски производи? Со купувам домашно ограничено ни беше плаќањето, како ќе го ограничат плаќањето ако пуштат сума на пари што може да се извади во кеш?