Како бре нема македонски производи за чистење. Глос се на Алкалод. Ете ви. Имате од марамици до спрејови до се. .
Наша е. Ама некои производи не се произведуваат тука. Туку во име на Алкалоид ги произведува некој друг. Знам има производи кои се произведени во Турција.
Јас имав искуство неколку пати тогаш, два различни производи од ист производител, едниот домашен, другиот не.
Алоо смири се, што е со однесувањето. Така лесно, еве ти пример Бекутан марамициве се произведени во Турција за Алкалоид, сирупчево Бекутан кидс во Португалија пелените исто Турција.
@nena2010 врска си немате некогаш ама битно истрчувате па уште и дрскост. Свашта. Ете ти ги марамициве твои, сите се произведени во Турција.
Најмногу зависи како им се внесени во програмата. Кај некој се како македонски производ, кај некој не. Ладна вода е македонски производ, купив пред некој ден, и кај промет од македонски производи стоеше 0 ден. Исто и кока кола, некаде е внесен како македонски производ, некаде не.
Вака беше минатиот пат: Поминувале и странски производи, а не секогаш поминувале домашни. Мене на пример ми требаа намирници од маркет, знаев колку имам на ска и поминав доста време во бирање стриктно на домашни производи. Отидов на каса и од 3000 рачун ми поминаа некои 1200, останатите си ги платив сама, не им поминувале таму иако беа домашни и имаа ознака онаква купувам домашно
Значи излегува дека само ако е Made in Macedonia може? А тоа што фирмата е македонска? Многу глупаво е ова. Јас не користам таква картичка и не сум до толку запознаена и ова навистина ми е многу глупаво. Јас си мислев ако е фирмата македонска тогаш е македонски производ. Ако така гледаме во Америка и Европа се е во кина произведено или тајван, а се знае дека се амерички/европски производи. Многу глупава работа.
Па сите фирми што продаваат во Македонија се македонски Ама трговците имаат далеку помал број вработени од производителите. И реално на производителите треба најмногу да им се помогне. Во некои маркети не им се точно ажурирани податоците во фискалните системи, за кои производи се домашни, кои не. Купувам на пример од маркет со сопствена пекара кифла, не ми ја дава како македонски производ. Тука има голема утка, ама не се замараат трговците за корегираат. Петок днска, листи уште нема