Листите се објавени Недостасуваат листите за самохрани родители, естрадни уметници и филмски работници.
da prasam koi lica spagaat vo katgorijata socijalna sigurnost na stari lica proveriv za lice 66 god ,ne zema penzija, nikakvi prihodi nema i ja nema vo spisokot ? (so ogled na godinite pod zavod za vrabotuvanje ne e ) dali e toa samo za lica sto zemaat socijalna pomos ili nesto drugo od socijalno? stom ne zema nisto od socijalno iako e bez nikakvi prihodi ne ja seduva ?
ic ne mi e jasno znaci treba da e korisnik na nekoja socijalna pomos? nisto ne zema,znaci ne ja sleduva
Тие што немаат трансакциска сметка треба до 25ти сами да отворат во наведената банка и до 25ти и средствата да ги искористат? Објавуваат списоци во сабота, понеделник којзнае која гужва ќе е во банките..
Јас сум во категоријата млади лица но не нема на список и не можам да поднесам приговор, кога го пишувам матичниот ми пишува податокот веќе постои во база на податоци. Знае ли некој што значи ова?
Одредени банки даваат можност онлајн да поднесете барање за отварање на трансакциона сметка и/или дебитна картичка. Кога ке биде изготвена од страна на банката,ке ве известат и само ке отидете со лична карта да ја подигнете и толку. Датумот од 25 Декември ке биде продолжен, ке може и отпосле да се користат финансиските средства, според кажувањата на владата.
Да прашам дали банката ке извади платежна картичка или треба да се оди во банка? Има трансакциска сметка во банка но нема платежна картичка
А каде е ова нагласено, освен на форумов нигде официјално не прочитав?Плус минатиот пат по 3000 се земаа за млади лица, сега 6000.