Дали на лице од 16 години му следува помош? Минатиот пат не зеде бидејќи неколку дена подоцна наполни 16 години. За приговор бара трансакциона, а лицето нема сеуште своја сметка
Родителот/старателот ќе отвори дополнителна трансакциска сметка додека да наполни 18 години. КБ имат и онлајн аплицирање https://apliciraj.kb.com.mk/ исто и НЛБ https://secure.24x7.com.mk/eEnrollmentEUP/mk-mk/Wizard/TRSApplication
Да разбирам ама во приговорот треба да се стави сметка, а приговори се примаат до понеделник тоа е утре
Дали претходниот пат поднесовте приговор и ви кажаа дека ќе добие средства во наредниот пакет? Сега се опфатени само млади од 16-29 години (средношколци и студенти) кои биле биле испуштени претходниот пат, беше објавено дека се 540 лица.
Zdravo, znae li nekoj poradi koi pricini moze da bide odzemena kartickata ne plateznata tuku obicnite?Imase na nea i pari i plus seuste vazi.I sega so toj 4 set merki sleduva pari no pisuva odmezena karticka dali propagaat tie pari?
Дали некој знае кој емаил треба да се внесе во приговорот за картичките, дали е тој со кој се најавувам на УЈП или тој што си го користам јас секојдневно?
Dada ,koga proveriv od bankomat i mi ja povlece i izleze livce za transakciska i pisuva deka e odzemena.
Прво, за каква картичка станува збор? Сите картички нели се платежни, со нив плаќаш во маркет, вадиш пари од банкомат...каква е таа обична? Обично банкоматот ги зема картичките ако се погреши пинот. Тогаш ќе влезеш во експозитурата, ако има тука на лице место, или ќе се јавиш во банката и ќе кажеш дека тој и тој банкомат ти ја повлекол картичката. Тие ќе ја превземат и ќе ти ја дадат. Парите ти стојат на трансакциска сметка, независно од картичката, освен ако не дај боже нели ја загубиш или ти ја украдат, па некој да ти ги потроши.
Добро прв пат ти зема банкомат картичка? Погрешен пин или може да се заглави картичката во банкоматот. Ако е твоја оди пријави во бнака и ќе ти ја вратат, не пропаѓаат тие пари веднаш, немаат рок до кога да се потрошат.
Дали некој знае кога ќе може да се купува со парите, проверив во саботата и ме имаше на списокот, ама кога сакав да купам нешто ми рекоа дека уште не функционирало тоа?
Како е ова можно? Јас не сум поднела приговор. Ова е прв пат и дури error ми напиша. Бев изоставена и претходниот пат, а еве и сега. Ми се смачи од оваа пуста дискриминација. После ќе речат младите си оделе од државава, епа ќе си одиме нормално...