Да да, и во законот пишува и од центарот за социјални имаше известување и прикачено барање да се пополни и да се однесе
Да, верувам дека е така во голем дел од случаите, но познавам луѓе кои немаат никакви врски па земале
Јас отидов на шалтер и прашав дали може да се подигнат со таа картичка преку шалтер што се земаат парите ми вели не може истечен ти е рокот.Имаме вработена една многу арогантна жена,на сите им се развикува и не објаснува ништо и колегата и е таков за жал.
Да редовен студент сум, минатиот пат не поднесов приговор но сега овој пат поднесов.. Не знам зошто не ми следуваше претходниот пат нити сега
Требало и тогаш да поднесеш, плус и од УСС имаше формулар да се пополни. Мислам дека за овој пакет си има точна бројка, беше потенцирано дека се 540 студенти кои што биле испуштени претходниот пат и реагирале. Како и да е, се надевам дека ќе добиеш.
Студентите и учениците што добија овој пат се само оние кои тогаш поднесоа приговор и не беа додадени на списокот, мислам дека тие што не поднелее приговор тогаш нема да добијат затоа што немаат евиденција, нашиот факултет си имаше и евиденција и плус УСС постави формулар
ja sleduva li zena postara od 65 god,ne zema penzija, nema nikakvi prihodi ,ne zema nisto od socijalno ja nema na spisok
Колку што знам и да ти е исречена дебитната,сепак на шалтер би требало да можеш да ги подигнеш. Како и да е,и да не можеш,парите ќе си стојат и откако ќе ти е готова новата дебитна картичка,ќе можеш да ги извадиш.
Оди утре само со лична карта. Ако не ти се ажурирани податоците обавезно ажурирај ги, до 25.12.2020 е рокот. Не ти треба дебитната картичка. Ич не им ја спомнувај.
Ако не зема Старосна пензија,семејна пензијан или социјална пензија (сигурност) во тој случај со оглед на возраста не.
Парите си ги подигна ли одма или треба еден ден да почекаш? Не знам во која банка си, ама за Комерцијална банка знам дека штом ги ажурираш податоците, ако сакаш одма може да ти ги исплатат на шалтер парите.
Здраво женски. Јас сум девојче од Кочани кое има сметка на Капитал и таму и се распределени парите. Меѓутоа, тука нема експозитура да јас ги ажурирам податоците, ниту онлајн пристап до мојата трансакциска од Капитал. Од тука, имам неколку прашања: - Дали ако трошам пари преку картичка од капитал би ги трошела единствено моите пари, а не тие 6000 денари? - Дали моите пари нема да легнат на сметка дури јас не би отишла во експозитура да ги ажурирам податоците? - Дали губам право на парите ако не го направам тоа до утре?