Дали парите мора да се извадат веднаш штом легнат на сметка... Зе шират дезинформации до петок ако не ги извадиш, ги повлекувале назад...
Тоа е само за лицата со блокирани сметки. Ако грешам, нека ме поправи некој. -Оние што имаат блокирани сметки, треба да дојдат на шалтер за да им отвориме нова наменска сметка, а парите ќе може да си ги подигнат до петок 25 декември. Според законот, клиентите мора да ги имаат ажурирано своите податоците во банката, не подоцна од четврток 24 декември за да можат да ги добијат средствата на располагање. За клиентите што имаат блокирани сметки, Банката ќе отвори посебна наменска сметка на која ќе им бидат префрлени 6.000 денари, од која овие лица ќе можат да ги подигнат средствата преку било која од филијалите на Банката, најдоцна до петок 25 декември, оти во спротивно нема да можат да бидат користени. Банката не ги ослободува овие средства од активни или идни блокади добиени по 25 декември и ќе бидат вратени на сметката на Владата на РСМ – ни рекоа во Стопанска банка. Извор: Слободен печат
Пак јас со истото прашање. При поднесување на приговор го имаме згрешено бројот на трансакциска сметка, опција за промена нема. И пишав на ујп емаил ми кажаа да се обратам до министерство за економија. И пишав два емаила, немам уште одговор, и звонам на тел.бр. за контакт што и е никој не ми крева.
Da prasam nesto mozebi ste imale vakov slucaj so proverka na mat broj ne mi sleduvase pomos ni sega ni minatiot pat vcera gi gledav dobitnicite i ima nekolku kako moeto ime i prezime no nemozam da vidam dali sum jas.mozno e da imam pusteno?
Сега баш видов, многу страни се. Како не те мрзеше толку страни да вртиш? Инаку штом по матичен број те немало, значи дека немаш добиено. А тие со исто име и презиме се некои други.
Со проверка на матичен број проверив дека ми следува 6000 денари . Трансакциските во банките што ги имам мсе блокирани од извршител. Вчера бев во банка стопанска ми ги аржурираа податоците за нова трансакциска сметка и ми рекоа да дојдам утре т. е денес. Утрово бев ми кажаа уште нема отворено трансакциска сметка нова дојди во 15.00 часпт. Отидов пак во 15.00 часот и ми кажаа нема ништо од владата дојди во понеделник во 12.00 часот. Нели е до 25 ти декември за подигање на парите и аржурирање на податоците за блокирни корисници?
Возможно е и по 25.12, но банката не гарантира исплата по истекот на тој датум доколку некоја институција ја блокира и таа посебна сметка.
Значи до 25 ти декември само податоците треба да се аржурираат за нова трансакциска сметка, а по 25 ти ќе легнат тие пари така разбрав.
Требаше до 24.12 да се ажурираат податоците, а до 25.12 да ви ги префрлат финансиските средства, но најверојатно има застој и е потребно подолго време. Како што ви и кажале, отидете во Понеделник. Доколку и тогаш сеуште ви немаат исплатено, побарајте да разговарате со менаџерот/директорот на таа експозитура и објаснете за што се работи, истиот ке провери и ке ви каже што понатаму.
Ова приговорите кога ќе бидат разгледани, бог знае. И дали вооошто ќе имаме некаков одговор, ова за тие што во претходните пакет мерки, поднесувале приговор, сте имале некаков одговор на меил, или слабо тоа?
Па да јас вчера ги аржурирав податоците и ми кажаа за денес да дојдам и отидов ми кажаа нема ништо од влада во понеделник во 12.00 часот