Да ве прашам дали може парите да се подигнат од банкомат, бидејќи бев пред малку до Стопанска бидејќи дедо ми слушнал дека до 25ти може да се подигнат, но на картичката ги немаше парите. Дали се повлечени или сеуште не се ни префрлени? Не знам како е со рокови но ова до 25ти го разбирам и 25ти.
Требало до вчера ако е се во ред, да Ви се префрлени. Мајка ми имапе извадено нова л. карта и додека не ги ажурираше податоците не и легнаа парите на сметка.Прашајте во понеделник или проверете по матичен број дали ве има на список дека Ви следува парична помош.
Дали има некој што уште не ги повлекол парите и му стојат ли уште на сметка? Баба ми имаше добиено, ама е во изолација и не можеше да ги подигне до вчера. Сега на вести слушнала дека веќе не може да ги извади. Ако е така оваа мерка им е тотален промашок луѓе се испотепаа пред банките, па демек се одложи рокот па сега пу пу не важи.
Во петокот во 18.00 часот ми стигна порака дека се распределени парите на сметка , а пред тоа бев аржурирав податоци отворив нова сметка а блокиран сум . То значи веќе во понеделник можам да ги подигнам парите?
Парите на сметка и стојат и може да ги подигне кога сака, ама под услов да и биле ажурирани податоците.
Она што стасуваше порака да се ажурираат податоци пред месец дена? Мислам дека не ажурираше ништо, ама не ни имала никаква промена на податоци.
На одредено време е задолжително ажурирањето на податоци. Дури и да нема никаква промена. Ако не ги ажурирала, а штом добила порака дека треба, значи дека не и префрлиле пари. А до 25.12 беше рокот за ажурирање. Инаку она како и да е ќе мора да ги ажурира податоците. Ама нема да и префрлат пари.
Не знам дали добила порака дека треба, знам на мајка ми и ѕвонеа да ги ажурира, баба ми не спомнала ништо такво. Може и да и има стигнато ама не се разбира она многу во технологија. Баш ќе и речам на мајка ми да провери. Фала на одговорот.
Дали нечии приговор бил прифатен и личноста била додадена на листата досега? Зборувам во однос на овој, последниот, пакет мерки.
Кажаа на вести вчера дека сите приговори се проверени, ќе бидат доставени на наведениот мејл деновиве.
И на баба ми исто иако не зема пензија повисока од 15,000. Им вратив на меилот ако може да ја разјаснат причината иако се сомневам дека ќе ми вратат.