И јас добив дека дедо ми е одбиен, а зема пензија 10 800мкд. Срамота е оваа што го прават. Денес слушав на вести само 3% од приговорите биле прифатени. партал држава
Провери си на купувам домашно страната, го имаат надополнето списокот. Одговор на мејл не добив и јас ама редовно проверував дали ме ставиле.
Не ми е јасно, дали овие парични средства им следуваат на граѓани со низок доход односно вработени кои примаат плата минимална или не??
Na bratucetka mi posle prigovor i odobrija sredstva. Bila vo nlb da gi podigne i rekle deka nema sredstva na nejzino ime... Sto da pravi?
Листите се ажурирани и можеш повторно да провериш на kupuvamdomasno.gov.mk со внесување на матичне број. Јас добив одговор на меил за приговорот што го поднесов во име на баба ми и освен тоа што ми пишале дека приговорот е одбиен, причината ја немаат образложено. Им вратив на меило но се сомневам дека ќе добијам одговор.
Ми вратија на приговорот одбиена сум. Некој може да зема два пати и тоа вработен со плата а некој без никакви примања и студент не зема ни еднаш, нека.
Доколку сметате дека ви следувало а сте измени од листата можете да покренете судска постапка против ПИОМ И ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ ако докажеме дека е така имате право на ОШТЕТА ОД ДРЖАВАТАА, За повејќе инфо во приватна порака.
Поскапо ќе ме фати судскиот спор отколку тие мочани 6000 денари. Нека им се многу да им бидат, сполај им.
Не зборувам за тие 6 илјади денари има можност да се бара ОШТЕТА бидејќи вашето право не било остварено по нивна вина. По судски и вонсудски пат можеме да бараме оштета
Шансите да се добие се многу мали ако немаш силни врски само ќе се оддадеш од пари за судските трошоци, со оваа „држава“ нема да излезеш на крај
Ако излеземе со чисти несоборлив докази не можат ништо ни држава ни никој. Ако сепак се одлучите на ваков чекор ви стојам на располагање.