Некој кој е додаден на список по поднесување на приговор од 4тиот пакет, дали му се префрлени парите на сметка? И за која банка станува збор?
Јас проверив во Комерцијална банка и сеуште не се префрлени. Вчера објавија дека ќе бидат префрлени после празниците.
Здраво, приговорот ми е одобрен напишав трансакциска од НЛБ БАНКА, ми пишува банка Стопанска а таму немам сметка дали уште некој го има овој проблем? Или стопанска ке ми ги префрли на мојата на ХАЛК?
дали на секој приговор треба да стигне одговор на маил,без разлика дали е одбиен или прифатен приговорот?
Ако приговорот ти е прифатен, тогаш ќе бидеш додадена на листата, маил праќаат само кај оние што приговорот им е одбиен.
Мене приговорот ми е прифатен. Стои на страната дека имам одобрено 6К. денари. Се јавив во Стопанска - не знаат кога ќе 'легнат'. Дали на некој му се исплатени парите од приговорот или знае кога ќе биде исплаќањето?
Парите на никој кој отпосле беше додаден не се исплатени и нема да се исплатат додека нема ново законско решение. Согласно претходното, банките беа обврзани да ги вратат парите назад на државата. Не одете џабе по банки, чекајте законско решение
Дали некој се соочил со следниов проблем: прво ме немаше на листата,поднесов приговор и ми одобрија. Е сеа пишува таму дека се одобрени и ќе бидат исплатени преку НЛБ банка,ова беше пред нова година,али немав време да идам до банкомат и сеа бев глеам неам пари на картичка у НЛБ. Отварам на сајтот на НЛБ банка и има да провериш дали имаш средства од купувам домашно преку нивната банка,си го пишувам матичниот и ми пишува дека не се префлени во таа банка.Како да постапам сега?Да одам во банка да видам што е проблемот,или пак не се сеуште исплатени парите ?