Дали некој кој се обрати на мејлот finansiskimerki@gs.gov.mk , доби повратен одговор? Јас денес повторно им пишав, но не ми вратиле.
Добро бе се читате што пишувате?! Ова НЕ Е лотарија па да им се падне.. еве среќа имаат, па нека им се падне. Ова е ДРЖАВНА ПОМОШ. НЕ треба да ти се падне. Ако исполнуваш услови МОРА да добиеш, а не да те замајуваат таму дека те пропуштиле затоа што си невидлив дух.. бла бла.. Божем фантомски гласач си на избори, а не студент кој што секој ден оди на настава, диши, живее, троши пари за јадење, за студирање итн.. Да си студент е ИСТО дали си од семејство со ниски или со високи приходи. Ти како студент да те свртат наопаку, нема 2 денари од џеб да ти паднат затоа што не си ги заработил.. Дали мајка ти и татко ти имаат, не е тема на дискусија. Ти не си заработила, тоа е тема. Ти треба да добиеш а не мајка ти и татко ти..Нивното име секако нема да стои во списокот ако не земаат ниски плати Изгледа ти не си ја сфатила..еве ќе ја цитирам уште еднаш да видиш за што збориме.. Зошто да не може да ги има сите членови на семејството, ако сите земаат ниски плати? И зошто ПРВО да земат тие на кои им е неопходно?! Сериозно? На кого бре не му е неопходно со ебани 14000 плата, а да не зборам за невработените?! На кого ајде нека се најде некој да ми каже... За други не е ни наменета меркава, нема зошто да ги збориме тие со 30000 плата. Збориме за вработени кои имаат ниски примања, за невработени, за средношколци и за студенти.. И сериозно, до кога тоа селективно тапшање по рамо.. Ајде Петкана е греота не е вработена нека земе ваучер. На Ристана не и е итно, зема она ДУРИ 14000 плата, ќе го наполни фрижидерот со кавијар и лосос.. Море луѓе и Ристана е греота во ова скапано општество, доста оправдувате пропусти кои никогаш нема да се решат.
За стопанска ништо не ми е јасно. Пишува на страната ќе излезе формулар, а не можам да најдам. Ај некој совет.
Добро бе дали само јас веќе втор ден не можам ни да проверам дали ме има на списокот? Редовен студент сум, ама една страна не им функционира како што треба и вчера пробував 50 пати и денес и не можам да проверам ....
Да, не го користам тој мејл па не ми стигнало нотификација, сега проверив ми стигнало и мене таков мејл
Проба на https линкот што го поставив? Мене на тој без чекање ми се вчитуваше. https://www.kupuvamdomasno.gov.mk
3000 се, не се 30 000, секоја земја во пандемијава им помага економски на граѓаните.Зошто да не е така и кај нас, зошто да не земат сите?И добра е намената, да се потрошат за македонски производи и дејности, со што пак се помага на економијата.За луѓе кои имаат помали приходи има и други пакети колку што знам. Пробај со https мене така ми отвори.
Не сум го прочитала тоа прво, извини. Инаку да, и да се сите вработени на минималец од семејството, ги следува. Пишав и претходно, и родтиетлите да земаат 30000 плата, ако има студент во тоа семејство, сепак го следува. Без разлика какво е семесјтвото, ако исполнува услови, треба да добие ваучер, ако не е на листа, ќе пише мејл со надеж за исправка, дали ќе корегираат или не, останува да видиме, иако одговорот ни е јасен.
Jas proveriv negde kaj 12 satot imase objaven link i spored maticen broj da go poglednis terminot so datum, cas i vo koja filijala, a sega poveke go nema , ne znam oti go izbrisaa, pa izgleda treba da cekame pak da objavat
И јас два пати пишав мислев да не згрешив нешто со е-маилот, ама не добив одговор, а од сабајле пишав.
Исто. Јас на анкетата шо ја пополнив се "крстам" , на мејлот шо го пишав тешко и дека ќе го отворат, не па да ми вратат и да го средат проблемот.
Кај нас испадна дека проблемот е до факултетот, изгледа не дале информации, бидејќи од кај ќе знаат на кого му следува, кој е редовен и активен студент. И сега наводно ќе пробале да ја корегираат грешката и да добиеме картичка ама ова беше кажано вчера, сè уште се нема ништо сменето. Да прашам до кога ќе може да се подигаат картичките?