А ти си видела некој со 14500 плата да вози мерцедес и да има куќа на 3 ката? Ете такви добиваат картички и социална помош ги гледам тука ми се.
@KuklickaSk поднесов барање до контакт центарот на СТБ да ми ја префрлат картичката во филијалата во Кавадарци. Ми рекоа да чекам одговор. Имам сметка во СТБ и Шпаркасе, секаде ми се ажурирани податоците. И не знам зошто мораат вака да комплицираат од еден во друг град да ги земаме картичките, голема глупост е ова според мене.
Ае бе, не го тупете. Други земји помогнаа на старо и младо, на богато и сиромашно, вие тупите оти некој добил во државичево 50 евра. 50 еј, големиот к*р, ко да многу ја осиромашевме Македонија. Во фамилија моја двајца работат, третиот во пензија, од сите добивам, плус стиепндија за успех земам па пак ме следува. И сеа? Да ви давам отчет за плус 50 евра? Башка не заборавајте дека тие пари освен за тој што добил, се и за подршка на домашните бизниси кои претпреа периодов. Значи парите се за мене, ама јас со тие пари индиректно ќе помогнам на угостители, фризерници и македонски производи така што ќе платам за нивните услуги.
Може ги згрешиле формуларите во Стопанска, затоа сега ги нема. Иначе и колега магистерска што спрема го пишува, а друга што е на додипломски не ова изгледа факултетов пратил некои списоци од 2016 кога праеле листа кој да земе за еден ден епа чорба.
Не знам од кого повеќе сум разочарана.... и факултетот имаше само 1 работа да направи листа со сите студенти и да прати и тоа не успеаа да го направат а сигурна сум дека и овие имаат направено пропусти и тие кутри 3000 што ни следуваат и тоа не можеме да го добиеме... жално
jas uste vcera pisam ne veruvam deka voopsto ke se zamaraat da odgovorat ,zavrseno e ova za nekogo moze ne se mnogu no mene ke mi pomognea iako e samo ednokranna pomos no realno me nervira sto vaka ne podelija ..
Дали на некого му е вратено на меил за жалба.. Јас сум не вработена од Јануари и ме ставиле за со минималец.. а активно се пројавувам во тоа партиското дувло наречено агенција за вработување
Аманте бе жени.. Знаете дека барем 50.000 мејлови добиле до сега... Сакате на сите за 24 часа да ви вратат.. Нема 1000 души вработено за одговарање на мејлови
Вие што поднесовте жалба на тој маилот а сте од НЛБ им пишавте ли таму податоци каде што треба? Или ќе почекате да ви вратат на маилот?
Ima izgleda premnogu sistemski greski. Dodeka se opravat ke treba vreme. I mene me skoknale, a koleskite ne. Prigovor na meil, moze ke ni odgovorat. Sigurno ne ima mnogu, pa ke im treba i vreme da procesiraat se. Trebase ko Srbija, na site po 3000den, bez ovie delenja na vakva, takva kategorija i site zadovolni.
Не очекуваме веднаш. Ама барем нека пишат нешто официјално на страна дека барем ќе превземат нешто за да знаеме. А не вака банките ќе почнат со изработка па после ќе речат касно е веќе.
Треба да бидат готови до 15.07.2020 најкасно. Тоа е за еден месец од сега. Се надевам дека тоа е доволно време да ги средат проблемиве и да исплатат на оној на кој што треба.