Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Домашна платежна картичка „Купувам домашно“

Дискусија во 'Коронавирус' започната од soffce, 10 јуни 2020.

1. Leviosa2503

Leviosa2503 Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    1.229
    Мене да, на НЛБ сум. Ама пишува во најкус можен рок да ги внесам моите податоци на сајтот, а уште вчера го направив тоа и ми стигна потврден мејл.
    Не знам дали каснат со поракава или нешто

На Bojana890 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Министерката беше во само вистина и кажа дека картичките се изработуваат, а од утре ќе им бидат исплатени парите на банките. Изгледа нема да добијаме никаков одговор.

3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    За Халк банка знаете нешто како ќе биде подигањето на картичките?

4. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Другар е во Халк распределен, спомна дека му стигнала порака на мобилен дека ќе биде известен кога ќе биде готова картичката и каде да ја подигне. Не спомна ништо за пополнување на апликација (како што е за НЛБ, на пример), ама прочитај за сигурно на нивната официјална страна.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  5. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Стопанска уште абер немаат.. Како за стипендиите така и за ова ќе бидат последни

6. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Стопанска сабајле имаа опција да провериш преку матичен број, јас проверив и ми пишуваше во која филијала, на кој датум и во колку часот. Ама од попладнево линкот не е во функција. Не ми е јасно што е работава...

Прикачени фајлови:

7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Зошто мене ми нема стигнато порака, а ме има на список, проверив. Само што градот ми е згрешен. Се надевам дека би ми ја пратиле тука во Скопје. Немам намера во друг град да одам.

8. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.913
    Да не пишев овде немаше ни да дознаам... Не праќаат ни известување ни ништо.

9. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    Да, и мене не ми стигна никако известување. Може ќе пуштат деновиве, или ќе ја активираат пак опцијата да си провериш.
    www.stb.com.mk/DPK беше линкот кога отворив сабајле, ќе видиме дали пак ќе биде активен.

10. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.026
    Искрено и јас се плашам дека од мојот факултет згрешиле и не пратиле информации. Буквално сите што ги прашав и што ги познавам од факултет и на кои им се отворила страната за да проверат, пишува дека не им следува.

На Принцезичка1 и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  11. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.736
    Допаѓања:
    9.260
    Цреша, појди најубо до централата и прашај ги зошто да одиш во друг град, дали можат да ти средат. Ова се разбира, ако не се поправат сами наскоро.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    3.855
    На страната на факултетот сега напишале дека деканатот реагирал и се надеваат дека проблемот ќе биде решен што поскоро. Баш ме интересира дали ќе се среди и ќе добиеме сите картички како што си беше кажано или ќе се заташка за неколку дена како и секоја работа кај нас.

На Принцезичка1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mother_nature

mother_nature Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2020
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    521
    Од нлб потполнувам податоци и нема на крај опција за да се испратат податоците. Има некоја друга опција што не ја гледам?

14. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Дали некој знае освен на храна на што друго може да се искористи картичката за невработени од 9000 денари? Дали може во дуки дасо или sara fashion дека нели и тие се македонски брендови?

15. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.161
    Допаѓања:
    5.378
    Преку УЈП.

16. chocolateheart

chocolateheart Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    777
    Има и едно квадратче што треба да го штиклираш, за согласност. Го виде ли тоа?

На mother_nature му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.052
    Допаѓања:
    40.392
    Луѓе некој понапред ја имаше постирано уредбата ама еве ви ја повторно. Тука ги има сите детали, на кого му следи и за што ќе може да се користат средствата.

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/9f80e42f7ba941e69fc6593116e26eb8.pdf

За жал оние кои биле пријавени со поголема нето плата иако истата работодавачот не ја исплатил (доцни со исплати), во евиденцијата на УЈП се во евиденција на поголеми приходи и не се вклучени во мерката.

Инаку во однос на податоците. Мислам податоците од институциите се застарени и има многу грешки.
    Банките прават напори за да се ажурираат податоците соодветно. За оние кои имаат сметка во одредена банка, сигурна сум дека банките ќе направат соодветна распределба за подигање која ќе ви одговара и на вас по податоците од нивните бази, а не по податоците добиени од владата. За оние кои немаат сметки, пожелно ќе биде навремено да доставите точни податоци на начин на кој банката ќе советува со цел ваша заштита. Сите банки имаат обврска за целиот процес да известуваат на нивните веб страни. Следете и биете трпеливи. Дополнително секоја од банките има кол центар кој ќе одговори на вашите дилеми. Не трчајте во банка да го загрозувате вашето и здравјето на другите. Тоа ќе го направите посекако кога ќе мора да ја подигнете картичката и да потпишете соодветна документација. Во меѓувреме користете ги алтернативните канали на комуникација. Точно е дека банките започнаа процес на подготовки за да бидете сите навремено опслужени. Рокот за користење на средствата и онака не започнува од утре, туку ако не се лажам го поместија од 18.07 и парите нема да ви бидат достапни пред тој датум

Во меѓувреме сите кои ви следи, а не сте на листите поднесете си приговори. Ако законски ви следи никој не може да ви го ускрати правото зошто некоја институција нема ажурни податоци.

На Dust, cresa-jagoda и gjoker4e им се допаѓа ова.
  18. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    1.678
    Јас сум распределена во Комерцијална банка и ништо ми нема стигнато, некој друг да е на Комерцијална?
    А вака имам сметка во Уни банка не знам зошто ме распределиле во Комерцијална?

19. Sexychica

Sexychica Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    77
    Да, и во Германија и Данска се чека вака по 3 недели.. луѓето на марс отидоа, она за меилови ми објаснува..

20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.007
    :o
    Кога тоа?!

Туку, треба да му следува на некој кој е официјално невработен (но не е пријавен како невработен) и заработува со месечен договор како практикант многу помалце од 15.000 месечно?