Погрешно те разбрав. Јас немам приходи односно не сум вработена, а вашиот сопруг до март работел и претпоставувам дека и во 2019 работел. Мерката е добра само не мораше да брзаат и да прават толку грешки. Можеби ќе ги исправат.
Тие што се на Стопанска банка,што го објавиа линкот(www.stb.com.mk/DPK). Но,кога ќе притиснам на него,нема ништо,истите информации од официјалната страна на АД Стопанска Банка. Кога ќе го отворам линкот,ми го дава само тоа и ништо повеќе(прикачив и фајл). Дали правам нешто погрешно,бидејки не ми дава никакви информации.Помош?
Не знам што е тоа. Тие што работат на големо се дистрибутери. Купуваат роба од производителот и ја продаваат на помали трговци. Некои си имаат и продавници плус и продаваат таму. Трговија на мало набавуваат од дистрибутерите и ја продаваат по продавници. Не е практично сите фирми да се пребаруваат, па најдобро таму директно да се праша дали ќе важи картичката.
Не работи,над твојот пост објавив фајлови како ми дава,погледни ги,сигурно е исто штом не ти отвара. Не знам во што е проблемот.
Мене дискриминирачки ми е ова со баратели на работа. Јас бев активен барател 10години.Ништо добро не видов, кога ми се роди малата се направив на 6м. За тоа што не можев да одам секој месец. Мм е на минимална плата месециве со коронава. Ама бидејќи сметаат и од јануари приходи. Ништо не ни следува. Струја за април ни дојде 4000. Плата 14 500. И приход за трето Башка други сметки, храна пелени. Како преживеавме ние си знае ме. Фала богу живи здрави сме. Ама сепак не е ок. Затоа што некои земаат многу поголеми плати а се пријавени на минимални.И нив си им следува. Ако даваш давај на сите невработени. Или можеби само активните баратели се сметаат во статистика на невработени.За да цути нели државата.
Јас завчера си проверив и ми следуваат 3000 денари,искрено како појма немам,зашто бев вработен,пријавен па одјавен во Март.Сестрами не работи и е секогаш пријавена во Завод како невработена,не и следуваат никакви парични средства.
Е незнам на колку време се пријавува,али знам дека редовно си ја врши таа обврска.А јас да бев на минималец пријавен али само 20 дена,па фати короната и ме одјавија веднаш,па само 2000 ден на сметка ми пуштија пари,и од тогаш денар немам земено.
Ispaga deka i tie sto se na Dogovor na delo ne im sleduva kartica, iako se na minimalna plata. Sepak se prijavuvaat vo agencija za nevraboteni, a ujp ima uvid vo nivnite primanja. Ne mi e jasno zasto na niv ne im sleduva nisto. Ima nekoj informacija za vakvite slucai?
Да, и сопругот е со договор на дело, се пријавува секој месец во Аврм и исто проверивме не го следува
Iskreno voopsto ne mi e jasno ova klasificiranje na grupi. Ne znae covek sto da misli, lotarija, slucaen izbor... Zasto ne im sleduva na dogovorcite na delo, a rab so polno rabotno vreme i se uredno prijaveno, i vo ujp i vo Avrm. Nigde ne se vodime, ni kako vraboteni, ni kako nevraboteni za da ne ima vo nekoja grupa
И мене ме нема во добитниците. Плата помала од 15000, без дополнителни приходи. Се јавив во влада ми рекоа да пратам мејл.Еве нема одговор на мејлот.
Овие пари си ги даваме ние самите ни сдсм ни никоја друга партија туку од буџетот и истите овие пари ние ќе ги враќаме. За поздравување ќе беше да скратеа од државната администрација да видеа и они малку како ни е на нас во приватно и како се живее со 250-300 евра плата. Не задолжија до 2021 па и уште сакаш да ги пофалиме овие бедни мерки? Така да не бидете наивни никој политичар не си скратил ништо од неговата плата за нас да ни даде.
Го пишав матичниот број и ми излага на друго име ( зашто така на друго лице со не на мое име и презиме ) , а работам во здравствена установа по договор на дело и сум пријавена како активен барател во завод .