Само ние што сме на НЛБ требаше да пополниме формулар, за достава на картичката на домашна адреса. Картичките ќе се издаваат до 18ти јули, не може на сите во ист ден да ви пратат порака за да си ја подигнете. Најверојатно кога ќе си ја подигнеш картичката, тогаш ќе имаш средства на таа сметка. Стрпете се.
И кај нас на Земјоделски е истото, многумина немаме добиено, не верувам и дека ќе добиеме. За кој факултет станува збор ако не е тајна? Знам дека и многу студенти од Правен немаат..
Денес се појави домашната картичката кај мене на НЛБ на m-banking со статус Дистрибуирана картичка по пошта,се надевам следната недела ќе ја добијам
Toa od studentska sluzba treba da go resat barem kaj nas e taka. Ni pratija formular da potpolime ako ne nema na stranata kupuvamdomasno da potpolnime formular i da go pratime. Oni ke reagiraat ponatamu.
https://sdk.mk/index.php/naslovna/d...ite-kartichni-za-kupuvane-domashni-proizvodi/ Еве,кажале на прес дека има некаков проблем во системот,имале поплаки,се надевам дека ќе го средат. Не може,доколку законски следува,некој да биде изоставен.
Devojki vi ima li stignato meil so plateznata karticka za odmor vo makedonija. Ima lista objaveno i pisuva deka ovie denovi ke bide meilot pusten?! Mama ja ima megutoa nema meil seuste stignato
Здраво. Имам едно прашање . Мајка ми зема плата од 14.500, но последниот месец има земено 15 000 , но секако не преминува износ од 60 000, во период од јануари - април, а ја нема на страницата за платежните картички, ниту пак за ваучерот. Знае ли некој дали ја следува и што треба друго да се испрати на маил освен име,презиме,адреса и мат.број. Бидејќи пишува и некој документ за доказ. Каков би бил тој документ ?
Пишува горе пред наведување кои граѓани ги следува. Пишува : Доколку спаѓате во некоја од следните групи на граѓани, ве молиме документацијата за доказ испратете ја на finanskiskimerki@gs.gov.mk
Па документација. Име и презиме, општина, матичен број, адреса и телефонски број. Не мислиш ваљда дека треба и договор за вработување и слично да им се слика. Иначе и ние поднесовме приговор и чекаме бидејќи сестра ми зема 14500 денари плата а ја нема на списокот. Ќе се јават во УЈП и ќе проверат барем сега тоа е лесно и едноставно.