Ќе има некоја тема во кои продавници ќе може да се купува? И јас сакам нешто мебел или накит да си купам. И уште едно важно прашање: до кога можам да ги искористам парите? *На СТБ ме префрлиле, ама уште немам информација за картичката.
Картичката е за вработени со плата до 15000 така да тој легачот нема да оди на одмор со твоите пари, не се секирај.
Реков веќе, одмор е луксуз. Кој нема немора да оди. Друго е да им се помогне за неизбежни работи како за храна на пример. И да, мои пари се, пари на сите. Не ги извадија тие од влада од џеб сигурно. Многу од нас имаат работено за пониска плата и порано па никој не ни давал пари за на одмор. Поткуп е. Тоа е проблемот.
Работата е што има некој што имаат плата над 20000 илјади и ќе земат помош како што им следува ја тие што имаат под 15 илјади плата. А има и такви кој имаат 14500 денари плата и ги нема на список за помош. Двојни амашини.
До 15ти август мислам. Инаку за производи рекоа ќе наведат конкретно, по маркети ќе имало рафтови со артикли. А за мебел и остали работи ваљда ќе кажат како ќе оди.
Не знам јас за такви случаи искрено, на формов тоа само го читам. Мене лично не ми следува помош зашто земам плата над 15, на татко ми исто не му следува зашто се пријавува во аврм на 6 месеци, на другари другарки со високи плати исто не добиваат, дечко ми не добива, брат му не добива зашто дипломира, а не беше пријавен во аврм и сл. Многу примери имам од навистина блиски шо немаат потреба да лажат. Мајка ми доби зашто зема плата 14500 точно исто и една од другарките и брат ѝ нејзин со толкави плати. Ниту ги бранам, ниту сум партиски обоена, само кажувам дека во моја околина нема нерегуларности. А дека сме народ шо плука на сѐ, сме.
не се сите ЛЕГАЧИ ако работат за минимална плата и тој ШУПАКОТ плаќа се што плаќаш ти така да не оди на твоја сметка. Плус сигурно со 6000 ден нема да се тргни на одмор треба уште толку да дадеш, еднаш му се дава на луѓето една смешна сума и почнувате да тресите глупости, не знам како да се постапи и да не даваа ќе се буневте ете дадоа и пак на некој не му одговара и вреѓате
Тоа е затоа што фирмите ги пријавуваат на минималец, а на рака им го исплаќаат остатокот. Тие во реланост имаат 20000 плата, ама во УЈП се на 14500 и тоа е веќе друг проблем. А за тие со 14500 плата, кои немаат картичка имаат мејл со цел да се побунат. @СуперДевојка има пропусти, не дека нема, ама дека плукаме на се' вистина плукаме. Со ништо не сме задоволни, да не дадеа ништо ќе плукавме, дадоа нешто пак плукаме. Колку е, толку е, некаква помош е. Ако толку ви смета и не ви се од никаква помош средствава и се чувствувате како поткупени пред избори, па откажете се од ваучерите, имате таква опција.
Ме интересира да ми кажете која е страната за да проверам ваучери од 9000 за одмор што викаат дека ќе добиеме ?
Biana Shoes веќе објавија дека се дел од проектот Купувам домашно. Дали знаете дали ќе бидат вклучени Спорт М, Спорт Визион и др за спортска опрема? На УЈП ги пишува како трговија на мало.
Хаха фала фала Сеуште немам инфо,кој фирми се вклучени во проектот,веројатно наскоро ке има инфо. На одмор у Охрида ќе ојме,ќе им сркаме со лаЈца од Ензероно за инат хахаха.
Како што разбрав, нема да бидат вклучени сите фирми. Баш ме интересира од кога ќе може да се користат картичките. На почеток на Јули ќе објават кои сместувалишта се вклучени во проектов.
Вие што добивте ваучер за туризам ви имаат нешто пратено на маил? Дека рекоа до 15ти ќе праќаат а ние им пративме маил со податоци затоа што немавме доставено маил
Мојов дома веќе прави планови кај ќе одиме. Е сега, за него ќе треба да доплатам. Пишува дека ваучерот е само за лицето што го добило.