За жал на многу,еве јас сум невработен,знаеш како ке ми додјат 3000 ден за пазарање?Во право време верувај ми дојдоа.
Е тоа не знам, на темава прочитав и предлог да се подигне картичката и да се купи храна и да се донира таму каде што мислиш дека треба. И тоа е добра идеја.
Eве мене што ми пишува... Your connection is not private Attackers might be trying to steal your information from domashnakarticka.nlbtb.com.mk (for example, passwords, messages, or credit cards). Learn more NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID
Вака да, ама сигурно има и такви кои не им требаат баш овие пари. Нели е за сите невработени? А што ако некој од фамилија ти е вработен, и зема 1000 евра плата? Баш тие 3000 денари, нема многу разлика да направат.
Не ме разбра. На пример, јас сум невработена, ама маж ми зема 1000 евра плата. За шо ми се тие 3000 денари, кога има луѓе, кои месецов имаат приход од само 15.000, или никаков? Нели на вториве повеќе им треба, него ли мене? не
Пишува ако член од фамилијата зема 1000евра а тебе пример ти дадат 3000ден. што ти менува ако ги донираш на некој начин на некој на кој и те како им требаат.
Гледај јас неможам да зборам за другите,и никого неможам да осудам,дали е правилно да земе или не,дали дома имаат 1000 евра плата,или имаат 50 евра плата.Мене ми се потребни,не сум вработен,и сме со една просечна Македонска плата.Така да овие 3000 денари 60% ке ни ја покријат Храната во Месецот. Еве пример Сестра ми,не е вработена со 2 мали деца,не и следува ништо,а се пријавува редовно во Завод.
Така си е,но и тие што зимаат 1.000 евра плата сепак се по лакоми за пари од нас кој едвај сврзуваме крај со крај и нема да ги донираат.
Дали сестра ти се имала пријавено тука: https://docs.google.com/forms/d/e/1...GTxh2-TYTFzE7HT4cnWQRhDWyNu_UMUJ7A/closedform Мислам до денес до 12часот можеше да се пријават проблеми во списокот.
Штета, 9000 и следувале во случај да се пријавува секој месец, а ако е пасивен барач на работа и се пријавува на 6 месеци не следи ништо. Многу неправедна е распределбава на финансии, се си мислам на тие на кои навистина им треба или ги нема во список или не им следи од некои вакви причини.
Девојки, на татко ми му следува картичка од 3000 ден и ваучер, но го нема на список Дали знаете што документи треба да се пуштат на маил? Од УЈП му дале само извештај за приходи од 2019, ама нели треба од 2020? Искрено не знам дали да се замараме за сумава...