Мене ме следуваат 6000 ден за туризам но немам валидна адреса доставено до УЈП, пратив мејл со податоци на дадените мејлови на страната, но никаков одговор нема. А ваучерите се доделуваа до 15 Јуни. Дали некој друг има ваков проблем? Изгледа нема ни да го добијам ваучерот
А те има ли на списокот? Мене ме има ама на страта адреса и презиме ми е изработена и во друга општина ме пишале каде никогаш немам живеено. Затоа и прашував дали ќе им место и датум од каде да се подигаат за КБ, затоа што појмам немам сега во која филијала да ја барам.
И мене ми стои друга општина, во која никогаш не сум била, ќе треба да ми ја префрлат ако се согласат. Дали ти или на некој друг со ист случај ќе му ја префрлат на точната општина?
Персонализирана ти е со 0 денари на неа. Ќе изработат картички со 3000ден. на име на тие што им следат парите.
Јас сум на комерцијална банка, но ме немат уштр известено, немам таму сметка, не знам ни какп тел. број ќе ми најдат, немам е банкарсво и во УЈП не знам дали имам податоци бидејќи не сум вработена, една другарка ја веќе контактирале, но таа има таму сметка.
Ќе си провериш на страната од комерцијална дали ти е изготвена картичката и во која експозитура/филијала да си ја подигнеш. Штом те има на список и ти пишува дека си во оваа банка.
И кај мене така пишува. Ќе си провериш пак за некој ден од каде да си ја подигнеш, штом немаат твој број да те известат преку смс.
вчера ми стигна од делко на вибер дека е во мојот град и дека за неколку дена ќе ја достават,не ми се чека ќе одам да ја подигнам дирек од кај нив
Дали некој знае доколку член од семејството добие ваучер за туризам,може ли да го искористи заедно со семејството?
ја подигнав и активирав ама сеуште во е банкарство ја пишува со статус дистрибуирана а не Активна,можам да ја користам или?