Мене ми пишува дека имам 3000 на картичка. Ама немам уште датум на кој да ја земам била во изработка веќе 4 дена така. Дали мора да чекам кога ќе пишува дека е готова да ја земам или можам и сега да одам во банка да ја земам? Луѓе ги трошат парите јас уште ја немам ни земено. Нестрплива сум.
Јас сум од мал град, ја користев во маркет тука и сигурно го нема кај вас... Чим тука кај мене може да се користи во поголемите градови сигурно!
Мене сеуште ми нема стигнато порака за термин кога да си ја земам,пишува дека е во израбтока(само незнам до кога).
Почекај си. Може да ти се случи да отидеш во банка, да чекаш неколку часа и на крај картичката да не ти е готова. Залудно изгубено време. И јас си ја чекам се уште мојата од НЛБ. Нема да избегаат парите, тука се.
Исто искуство имаше и моја другарка со нив. Ги контактирала и дрско и одговориле: „А кој ви рече па дека картичките ќе бидат распределени според местото на живеење?“ А за ваучерот за туризам мислам дека најдобро е да исконтактирате хотел, можеби ќе дозволат да се искористи сумата и за другите членови од фамилијата.
На брат ми му следува картичка во категорија млади. На страната пишуваше дека нлб банка ќе му ја изработи и само тоа. Треба да чекаме банката да го исконтактира или?
Треба да го пополните формуларот на страната на НЛБ, ако го немате пополнето. А после само чекате да ве контактираат.
Денес официјално почнува лето, за сите кои ги следува ваучер за туризам, ова лето СИТЕ во ОХРИД https://l.facebook.com/l.php?u=http...CvnXqLYZM1xnJcq4b3uDUEryeeJ8KYuj9xORWek9SyqQY
И мене ме имаа ставено за да ја подигнам во друг град. Се јавив во контакт центарот од Стопанска банка, им кажав што е проблемот и без проблем, за 5 дена ми ја испратија во мојот град. 02/3100-109 Еве го телефонскиот број од контакт центарот. Јави се, објасни им го проблемот и не би требало да ти прават проблем за испраќање во твојот град.
Мене ми ја одобрија картичката ама после кога проверив пак на страната на Стопанска видов дека ми ја повлекле
Дечки, дали може да се купува овошје и зеленчук зошто разбрав дека во некои продавници не им се внесени во систем како домашни производи. Па неможе да се купи со картицата.
Зависи од кај им се увезени. Ако го откупиле од некој во мк, можеш, ако се од странство увоз не. Читав на фб, еден имаше пишано нешто небитно, меѓудругото, крастивици можел да плати со картичката.
Завчера ми стигна пинот на СМС, ама уште нема на вибер порака. Колку време чекавте тие што сте на НЛБ?
na edno dete srednoskolec e mu odobrile 3000 den (NLB) i probale da vnese podatoci no ne moze barale licna karta ili pasos a nema nilkni pasos nitu pak ima NLB banka vo toa mesto znae nekoja sto da im prenesam kako da sredat toa ili ke mu propadne kartickata ?