На сестра ми и го уважија. И се јавиле и и кажале дека е нивна грешка и дека ќе ја додадат во списокот.
И јас исполнувам услови ама нема уште ништо, проверив на списокот и пишува дека не ми следува. Се надевам ќе средат за скоро. Може сега почнуваат со внесување и известување, штом ја известиле сестра ти.
Прочитав дека може да се користи и во аптека, дали може да се искористи за било кој производ или само да одредени производи ?
Мене ми ја донесоа картичката од НЛБ и не отидов да ја активирам на банкомат, 2 дена откако ми ја донесоа директно отидов во маркет си пазарев и валидна беше. Инаку, Доминос ставиле дека може да се плаќа со картичкава кај нив ама дали важи само ако лично одиш да си ја земеш пицата или и со достава?
Бесконтактна трансакција или внесе пин? Бидејќи прочитав дека за активација мора или на банкомат или на терминал ама контактна трансакција со внесување на пин. Не сум стигнала да одам до банкомат, ми ја донесоа пред 2 дена, па затоа и не пазарев со неа
За чевли може и Schuster, Bellmondo, Gino Cori (сите се во Гтц). Бутици: Pavia, Bella. Трикотажа:Tritex, Struzanka. Книги : Сакам Книги (домашни автори) Мебел: Дома мебел (одредени производители). Доколку некој има инфо плус, нека сподели
Само за бекутан производи може да се плати со картичката во аптека? Што со правилото за бар код на продизводот? Имал некој проблем со плакање на истиот? Доколку во теретаната може да се плаќа со картичка, треба да може.
За сакам книги е сите книги со македонски превод. За мебел: Мебел Ви ако не се лажам. За долна облека: Ники Текстил. @Snow-Star јас со шеќерот во Кам. Кодот беше 531 и пакуван во Мкд. Ама произведено во Алжир. Така да некои се со Мкд пакување, ама самиот производ е од друга земја. И кодот е 531, ама не се тука произведени. Ако пишува "произведено ва Македонија" не би требало да е проблем. За Бекутан има некои произведени се во Турција и не се водат како Мкд производи.
Девојки, а дали може да се користи во фризерници и козметички салони? Во кои прод. за чевли, Баргала, Биана, Марвел може ли? Во кои бутици? Продавници за електорехника( Нептун, Сетек)? Дали може во Мебел ви, Алфи Центар? Дали во сите ресторани и кафетерии?
Lugje na edno isto prasanje se odgovara po 10 pati,vratete 1 2 strani nazad clenkite imaat pisano i ke videte kade moze. Koga ke flezete vo nekoj salon.butik.. prasajte i ke vi odgovorat dali moze tamu da se plake so taa karticka ili ne.
Вчера бев во Кам. И ја давам картичката на касиерката и она ми вика - Треба да доплатите. Јас и дадов пари колку што требаше. А се што купив беше обележано со знакчето. Не ми е јасно.