ми стаса порака од Дел Цо дека картицата ми е стасана во Битола..проблемот е што јас сум од Ск и адресата точно ја наведов..Истава ситуација и со на брат ми картицата. Се јавив у нлб ми рекоа јавете се кај нив. 2 дена вртам како улава, мејл пишав и нигде нема одговор. дали на некој му се има десено истово?
Тие што имаат картичка на Комерцијална, тука можат да си ја проверуваат состојбата https://www.banka.com.mk/DPK.aspx
Мене уште ми нема стигнато порака од Комерцијална за подигнување на картичката. Но проверив на линкот некој што го имаше пратено погоре. Ме распределиле во ГТЦ Скопје. Се јавувам во Контакт центар за да ја пратат каде што треба. И одговорната дрско ми враќа НЕ МОЖЕ, НЕ СТЕ ЕДИНСТВЕНА. Што сега, треба да се радувам што не сум единствена? Срамота.. Ниту сум од Скопје, ниту пак адресата на сметката од банка и од ујп ми е Скопје. Така добиле податоци од влада... Неписмени. Неспособни. Едно нешто ќе спроведат и тоа не можат да го направат како што треба. Треба да потрошам повеќе отколку што вреди за да одам и да си ја земам. Ама важно нели добив, немам право да се жалам, не сум единствена.
Шо се дрски се, навистина, јас ко ја земав требеше да внесам пин, ми ја активирај на шалтер (Стопанска) требеше силно да стегам на бројчињата од апаратот и три пати пробував не функционираа, и уште дрско развикана, абе немојте еден пин да внесите кој сакаш да ти е пинот? Мислам еј, образована, млада, уба, за срамота Ама си приќутев, немам таму сметка, сега те глеам прв и последен пат
Овјавиле синоќа дека ќе има картички и за пензионери со помала пензија од 15 000 и за невработени кои се пријавувале на 6 месеци. Што е со тоа?
не знам зошто и како aли спрејчињата на Глис се на “купувам домашно” во Жито да знаете ако му треба на некој
Ja zemav od delco kartickata i sea treba na nlb bankomat da ja aktiviram ili ne ? Imam i pin odamna mi stigna pinot ?
Treba da ja aktiviras mozes i na bankoman i preku pos terminal pri kontaktna transakcija so dobieniot pin.