Знаев дека нешто матат. Јас скоро сите ги потрошив. Баш да видам дали и на мене ќе ми фали некој денар.
Vcera otidov na bankomat da ja proveram sostojbata i mi pisuvase deka taa karticka ne pripaga na toj bankomat i ne moze da se proveri sostojbata.Svasta do nekni mozev da proveruvam sega ne mozam.
Стопанска банка покасно ги книжат трансакциите. Ја сум 5 години и повеќе на нивна банка и секогаш било така. Нешто што сум го купила завчера ми е книжено денес како да ми е купено денес а додека не го прокнижат стои како резервирани средства. Е сеа ако два пати ти наплатиле од продавница за ист артикл е друго и треба со продавницата да го решиш тоа. Секоја трансакција би требало да има посебен код и според тоа ќе знаеш дали два пати то е наплатено.
Не знам дали има соодветна тема, еве тука да прашам.Дали ваучерот за туризам мора лично да се искористи или може да се подари? Татко ми не е во можност да ја искористи сака да ни ја даде со маж ми да одиме некаде???
Бев во продавницата на Стружанка и си ја поправија грешката парите ми се вратени на сметка и ми се извинија ама прво се правеа дека појма немаат кога кажав може и инспекција да го реши проблемот мене не ми е тешко да ги викнам ми рече продавачката чекај чекај сега ќе провериме и средија.
Тоа ако има некој поупатен да каже нека каже јас не знам. Ама сега си имам точно 1061 денар колку што требаше да има.
Јас мислам дека не можат. Барем јас не знам како да го направам тоа а работам на каса. Ајде ќе видиме сега што е со моите средства... Каде го проверуваш тоа каде си трошел пари?
Богами случајов на @нина122 не е грешка. Туку намерно направено. Дури не сум ни свесна како го извеле тоа без да ја имаат нејзината картичка. Ама тоа е мафијашка работа, ако не приметиш, ако не отвориш четири очи, ако немаш електронско банкарство ќе те ограбат без око да им трепне. Јас да сум одма ќе пријавам во полиција и со полиција би им отишла. Пак ќе кажам ова не е грешка, туку само тие си знаат како го изведуваат ограбувањето на луѓето. А за тоа треба да одговараат!!!
Еве 2 години работам на каса и ств не знам како го извеле тоа. Добро е што има се заканила секакви има значи...