Далеку од македонски бренд е. Нарачува од кина, му лепат кинезите лого и тука го продава како македонско.
Ништо. Не познавам ни еден единствен на кој што му вратиле на приговорот. Срамота, мизерни 50е требаше да ни дадат и нив ни ги скратија.
Пред два дена пратив приговор за ваучерот од 6 000 ден па ме интересира дали касно сум го пратила приговорот дали ќе го прифатат? Касно проверив оти не знаев дека може да се провери и за него. Благодарам.
Читав некаде по фб групите дека некоја жена не ја искористила скроз сумата од картичкава купувам домашно туку само 500 ден и потоа кога пробала пак наредниот ден да испазари и кажале дека нема доволно средства. Малку ми е чудна ситуацијава да мора да се искористи целата сума, на пример сакам да купам витамини од алкалоид во вредност од 200 ден у зегин, зошто да мора и останатите 2800 да ги потрошам таму...... нема логика
Не мора да се искористат наеднаш, можеби дошло до некоја грешка, како што имаше пишано некоја фемина пред некој ден дека ѝ фалеле пари, но потоа мислам дека го реши проблемот во продавницата каде што купувала и ѝ ги вратија.
Имате ли информација за ваучерите за ИТ курсеви за млади, од кога и како да се пријавам? Нека се премести во соодветна тема или пратете линк ако има таква тема.
И мене ме интересира тоа. Ако знае некој каде треба да се следи кажете. А за четвртиот пакет мерки ќе даваат и за неактивните баратели на работа картички. Ме интересира во кој период треба да да си бил пријавен...за последните 4 месеци до 22 мај така беше или...?
Lugje za 3 set merki paricna pomos za koronava ako ostanes nevraboten od 11 mart do 30 april kolku sleduva dali naednas ti gi davaat ili mesecov juli i avgust?