и што сега,јас да одам а маж ми и децата да плаќаат. Па да му се пљукнам на ваучерот кој покрај 6000 денари треба да платам уште 2 пати по толку
Нели рекоја картичкиве можеле да се искористат за услуги, кафулиња, салони, ресторани итн. До сега бев во ресторан ми рекоја не може да се плати, исто и на депилација кога бев ми рекоја не може... Стварно не знам за што се работи...
Македонски производ е депилацијата? Средствата се дадоа демек за помош во кризава, на пример за храна, не за разубавување или пиење кафиња по кафичи. Иако секој си има право како сака да си ги искористи се разбира, ама тоа им беше првобитната намера(барем како што кажаа од министерството, а дали е само поткуп за избориве тоа е друга тема).
Овде можеш да ги најдеш повеќето компании кои нудат услуги и производи со картичка. Има и такви за депилација, има и за храна... https://grouper.mk/tag/kupuvam-domasno Изгледа за оваквите услужни дејности не важи за сите, туку само за оние кои се пријавиле дека ќе нудат таква услуга со картичка.
Може ама треба да бараш кој салон има еден студио Етјена во аеродром они се приклучени на пример и ги пеимаат картичките. Побарај некаде треба да има листа
Баш така. Убаво беше објаснето. Треба фирмите да се вклучат во проектот. Ама очигледно не се вклучиле сите.
Беше кажано дека ќе може по сите угостителски објекти и салони за убавина/фризерници. А со тоа пиење кафе му помагаш на тој што работи во кафичот кој води бизнис овде со тој кафич.
Тие што поднесовте приговор не се надевајте.Само пролонгираа до крај на месецот, до крај на неделата.Уште 10дена треба сите картички да се поделени, а ние се уште не знаеме дали ќе добиеме. Сигурно после избори нема да ни дадат
Јас ја подигнав картичката, си функнционира нормално исто како и другите. Ама никогаш нема да не биди како држава, во малите продавници самите продавачи ти велат дека немора баш да купуваш македонски производи,можиш и други и ќе ти искуца нешто трето дека си купил домашно а не си купил иако картичката е наменета за домашно..