Zdravo na site sakam da ve prasam za vaucerot za turizam mi e na moeto staro prezime sega sum veke mazena i imam novi dokumenti pa dali ke moze slobodno da go koristam vaucerot ili treba da se obratam nekaden za da se promeni
Прочитав дека со картичката можело да се плаќа и во ресторани.Дали знаете во кои ресторани во Охрид може да се плати со картичката - купувам домашно?
Вие што имате картичка од Стопанска, од првиот ден ли кога ја подигнавте картичката имате пари на нејзе?
Не сум ни проверила ама у банка ми рекоа дека немало одма и затоа не ни видов. Да не стаија неделава пари на тие со прифатен приговор шо земавме картица прошла недела?
Ми стигна порака дека пари ми се префрлени. Да знаете вие шо земавте картица ако случајно немате порака, парите ни се префрлени.
Да бидеме искрени, правилно оваа домашна платежна картичка требеше да се вика ,,Купувам Гласови" бидеќи најголем ефект имаше токму за изборите. Еве денес читам сите што не земале картичка заради одредени техничко административни грешки, ќе им пропаднат и картичките и парите. Ама сега не е битно, зошто завршија изборите.... кренете ги гајќичките и одете е работата!
Последно кога проверив имав 1800 денари на картичкава. После потрошив одеднаш 500, и плус околу 200. И еве наместо околу 1100, јас имам 450. Дали банката се зае*ава со мене или нешто во некој маркет утнале, не знам.
Се мислам дали да одам до банка да барам извештај каде колку пари се потрошени, ако е можно Или да ги потрошам последниве одма пред да ги скратат плус.
Eve sto se slucuva vo Veles so kartickite. Maloletnite t.e srednoskolcite NLB im izrabotila karticki i im ja ispraka na domasna adresa komplet so pin. Od Delko gospodata ne im ja davaat dodeka nepokazat licna karta ili pasos. I sto praime sega 50%nemaat, Aj dokazi sega deka ne si ja podignal i op vrabotenite kolku karticki im ostanuvaat kako bonus. Ova vi go kazuvam od sigurni izvori zasto ima se slucilo na nekolkumina vo Veleska okolina(selata)