Во маркетите “Харбин” и “Три трговца” може да купувате со домашна платежна картичка и увозни производи,не само македонски. Значи даваат се освен цигари,дозволуваат да се плати на каса со картичката. Имаат и адаптирани млека.
Треба да се формира влада за да одлучи за тоа.Неизвесно е сè уште. Мало потсетување имате уште три дена да ги потрошите платежниве картички.
Дали некој ја откажал картичката? пишев со нлб на мејл и ми рекоа нивен совет бил да не се затвара картичката сега за сега но доколку сметам нема да мие потребна да се обратам во најблиската експозитура,после 15.08 ќе се поврзи со трансакциската сметка која ја имам и ќе се користи како дебитна, не гледам поента за што ќе мие? ,секако после нова година се наплаќаат трошоци ,се мислам да ја откажам...
Така викаат за да си зимаат после секој месец по 30 денари, ако имаш друга и не ти тррба откажи си ја
30 денари се одземаат само за промет над 500 мкд во текот на месецот. Треба да се задржат картичките највеке поради шпекулацијата за повторна исплата на овој вид средства. Верувам никој не би сакал за месец -два пак да чека редици за нова картичка.
На прашањето во банка дали по 15.08 да се поништи картичката го имаш овој одговор. До крајот на годината нема трошоци за истата, после ако сакаш затвори ја.
Јас ја затворив без никакви трошоци и надоместоци, само пополнив едно барање зашто имав околу 50 денари останато. Не знам зошто би ја чувале ако си имате друга сметка, не си фаќајте џабе работа со банка.
Да. Пожелно е да ја затвориш сметката ако веќе имаш друга сметка во банка. Освен тоа, од Јануари ќе се наплаќа провизија.
Бев денес гужви големи чекав 2 часа за на крај да добијам одговор дечко ќе ти треба понатаму можеби владата ќе донесат нови мерки неможи ти ја затвориме картичката