Зошто ви се толку брза да ги затворите, кога убаво ви кажале во банките. Луѓе уште трае пандемијата, само бог знае што ќе биде на зима. После пак ќе се жалите зошто не ви дале. Играчки ли ќе играме сакам - несакам.
И да сакам да ми дадат, нема. Не се пријавувам во Завод. Картичката ја земав затоа што земав две плати годинава. А за банките не ме чуди. Мора на некој начин да наплатат провизија.
Сакам да си резервирам викенд со ваучерот, но сакам да одам по еден месец. Е сега за да ми ја потврдат резервацијата од хотелов ми го бараат ваучерот да им го испратам. Им пишав што ако поради ситуацијава( карантин,полициски час) неможам да дојдам, дали ке ми пропадне ваучерот, ми одговорија дека ако е благовремено исвестено ке одкажат. Ама не ми е јасно ако јас им дадам ваучер и пин код како би ми го вратиле тогаш? Иначе прочитав за картициве дека некој ги одкажале некој не, мојата е од комерцијална па се мислам и јас да отидам да ја затворам
Dali ima nekoj zapoznaen so ova imav karticka od NLB zoltata so naocari i sega mi dadoa onaa plavata standard debitna od NLB znaci imam 2 od ista banka sega neznam dali trbe da otkazam nekoja od ovie ,kako moze 2 smetki od ista banka ,a sega najdov rabota ,no ke me prijavele od oktomvri sega sum probno neznam koha da ja prijavam za plata
Тие жолти беа одамна, мислам дека веќе ги нема. Сестра ми имаше таква, кога и истече и ја заменија со виолетовите. Најверојатно ти има истечено првата, па ти ја имаат затворено сметката, сега на ново си отворила нова сметка. Види до кога важи жолтата. Пријави си ја втората. Гледајте датуми на важност.
Четвртиот пакет мерки ќе биде за пасивни баратели на работа, пензионери со ниски пензии и самохрани родители.
А ова се некои нови мерки кои ќе ги воведат, бидејќи постов е од вчера, доколку знае некој нека појасни? Ова е за 3 сет мерки и има 9000 илјади за домашни производи, и 6000 за партиципација на универзитетите. http://thenewsgo.co/new/владата-ќе-дава-платежни-картички-од-п/
Епа затоа прашав, бидејќи сѐ беше исто, само ме збунија тие 6000 илјади за факултетите, бидејќи тоа до сега го немаше.
Тогаш само најавено им беше и уште не е спроведено. Пред некој ден прочитав за тоа изгледа од 1 октомври ќе може да се аплицира.
Баш интересно, од 1 Октомври да се аплицира а до 29 септември мора да запишеме семестар. Идеално смислиле...