Здраво, за платежната картичка немав сметка ниту во една банка и бев распоредена во Стопанска банка. Сега сакам да си ја задржам таа сметка, бидејќи и така ми треба, но дали треба нешто друго да се прави затоа што ја имам само таа картичка, не го знам ни бројот на трансакциската сметка, не знам дали воопшто ќе функционира за понатаму?? Немам познавања воопшто како одат тие работи со банки, па ве молам за одговор.
Картичкиве се глупост за користење натака пошто нема трансакциска, а во поголем број треба транс.сметка.
Во договорот ти ја пишува трансакциската сметка. Не постои картичка (каква и да е), што не е поврзана со тран. с-ка.
Zdravo.. da ne znae nekoj dali mozeme so soprugot da go iskoristime vAucerot za turizam sto glasi na ime na svekrva mi, znam deka treba licno ama mozda ima nekoi mesta koi dozvoluvaat.. ako ima nekoj informacija
Нема. Каетичката не ја ни прифаќаат банкоматите. Слободно може да се фрли. Ако веќе ти треба сметка отвори си.
Мислам дека е подобра опција истата да се задржи и кога евентуално ќе дозволат да се затворат сметките, истата да се затвори. До крајот на 2020 година нема да има никакви трошоци за одржување, но после тоа банките ќе почнат да си наплаќаат. Па ако веќе не ти е потреба, според мене тоа е најдобра опција. Ниту на мене не ми треба мојата, имам веќе на НЛБ и не би ги менувала за ништо. Поради тоа и прашав кога можам да ја затворам сметката уште кога ми ја доделија картичката ама ми кажаа дека барем тогаш се уште немале информации околу тоа. Така да, сепак не ја фрлај. Да не испаднат додатни трошоци од 01.01.2021. Ова е барем мое мислење и совет, но и план што планирам да го следам штом дозволат да се затворат сметките.
Девојки можеби не е најсоодветна тема, но да не отварам нова. Имаше некои вести по порталиве дека ќе има нов сет мерки за пензионерите, невработените и студентите. Читав ќе имало ваучери со 6000 денари за да се плати партиципацијата за факултет за семестар нели, за оние чии родители имаат ниски примања. Имате некое инфо околу ова, колку е точно? @Arja ти благодарам, не знаев за ова околу наплаќањето.
Јас одамна сум избришана од завод ако се пријавам Пасивно ке ми следува картичка,? би ми биле потребнитие средства.
Ако го пуштат овој четвртиот сет дали ќе има за тиа што се пријавени од после откако се пуштени парите на другите а се пријавуваат во завод секој месец дали знаете?
Значи тие невработени пријавени во бирото што земаа претходниот пат сега пак ке земат? Или јас грешка разбрав?
Kerkata imase transakciska on NLB i kako student povtorno dobi karticka od NLB neli nemoze 2 transakciski edno lice da ima vo ista banka (toa sigurno sum prasala)a i dvete sega imaat rok do 2023 ,dali nekoj od sigurni izvori moze da mi kaze dali trebe ednata da se zatvori (da ne cekame po bankive so saati za prasanje)