И јас го направив истото. Ако следува Ок, ако не ебате среќата Прашував во АВРМ како изгубени чавки беа, не знаеа ништо да одговорат
Нема да ми следува, земав од првите картички за студенти што ги даваа.. сега само споделив информација.
Некој со искуство да добие ваучер од 3000 за купувам домашно, а ваучерот за туризам (кој по автоматизам следи) да го нема никаде. Поднесовме жалба и ништо. Бевме во УЈП и викаат на мајка ми ја следи, чекај. Чекавме една недела, отиде пак во УЈП -- и рекоа да оди во министерство за економија. Испратив маил до наведените маилови за жалба -- ништо. Беше во министерство за економија од таму и викаат нема ништо, оди во влада. Знам дека во влада не треба да оди, од УЈП ја доставуваат листата. Некој со слично искуство?
Уште нема можност да се провери. Инаку ќе биде ко минатиот пат со внесување матичен број на купувам домашно страната.
За пријавување во АВРМ по прв пат ако си со лична карта во друг град, дали може во Ск да се пријави? Инаку лицето пред година дена беше во редовен работен однос, но званично се нема пријавено во АВРМ, претпоставувам за меркиве ќе треба..?
Списоците за картичките се веќе направени, џабе ќе се пријавува. Инаку мора да се пријави според местото на живеење во л.к. @queen007 по 6000.
Па ко не им даваат на истите, шо ги тераа да ги задржат картичките, во банка не дозволуваа да затвориш сметка. Банана држава. Или ај, петти пакет можеби ќе најават во договор со банките, таман да помине рокот и да си ја платиш сметката на затворање.
Dali ubavo razbrav sega. Primer i tie sto se imaat prijaveno barem ednas bilo koga ke dobijat karticki taka? Kako e mozno sega
Не им го сфаќам ова. Како еднаш да си пријавен ?????? Затоа има пријавување на 30 дена и на 6 месеци Ако си пријавен на 6 месеци и не се појавиш да се пријавиш кога ти е датумот, автоматски те бришат од системот А знае некој дали ќе има страна некаде да се види дали следуваат картички и каде да се поднесе пријава во случај ако не ?
da te brisaat (mene me izbrisale) i ne me sleduva ni sega (i pred toa ne mi dadoa , baksuzot jas ) prasav i taka mi rekoa onie sto se prijavuvaat na 6 meseci no zaradi pandemijata sto e avtomatski prodolzile i veke spisoci se napraveni, dzabe sega i da se prijavam a tabar ednas e za tiesto promenile od aktivni vo pasivni izgleda no ne prasav samo pretpostavuvam inaku i za penzioneri do 15 000 den i lica postari od 64 dod koi ne zemaat penzija , samohrani roditeli i na del studenti i srednoskolci (ne na site) za podmiruvanje trosoci (izgleda tie na strana sto ucat) ama za ova ne se rasprasuvav zaboraviv da prasam za majka mi taa e nad 64 no ne zema penzija i ne se ni prijavuva vo zavod zs e stara za rabota ..toa zaboraviv da prasam ako nekoja znae da mi kaze jas leduva li bar majka mi
Средината на октомври би требало да бидат готови информациите / картиците, сега кажа Заев на интервју.