Домаќинката се почитува, швалерката се сака?

Discussion in 'Брак' started by Anon, Feb 9, 2013.

1. shz

shz Форумски идол

Ако си ја почитувал сопругата шо к... траже швлаерка.

Acka22, macencef, fairy88 and 4 others like this.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

:rofl:
    Па гледаш фер колку е.. Си ја теши и снаата, да не се секира :hai:
    Ич не му ја мисли снашке, ќе брцне синчето мое нешто настрана, ама тебе те сака и те почитува :inlove:

3. joy1

joy1 Форумски идол

I svalerkata raboti so nas :D
    Zabavno ni e na rab epten

Petra777, fallenangel, Dust and 2 others like this.
  4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Ај едно прашање до тебе душичко.
    Комшиката моја, после 30 год.во брак, дознава дека мажот имал швалерка, колешка негова, со која одел со години....И, ти што би направила ме интересира??

fallenangel and Petar80 like this.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Temata ne e sto bi napravila jas,dali bi zaminala,dali bi prostila neli?
    Zboruvame za pocit vo sklop na neverstvo.A moeto mislenje na taa tema go kazav.

Glasna and Petar80 like this.
  6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Вистински, силен и храбар маж си сака и почитува една иста жена, а тоа е неговата сопруга, неговата домаќинка, мајката на неговите деца. Оние мажи кои меркаат и легнуваат со туѓо или општо она што не е нивно, се слабаци. Истово и за жените важи. Нозе може секој да шири без да размислува и тука се гледа карактерот на човекот. :)

7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Да разбие монотонија, да внесе малку живост, да зачини живот...ехееееее...зошто, оти е убо да се смени малку:rofl:

fallenangel, shz and Petar80 like this.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Би прашал само ова по искажаниве теми се посакувања какви сакате да ви се мажите, верни. Или се тврдења тргнувајќи од сигурност дека сопрузите се такви, верни до гроба не помислуват, погледнуваат, посакуваат или плеснале туѓо

rose60 likes this.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Скоро цел машки свет ќе излезат слабаци по твое мислење...за мене нема врска и мислам дека нема потреба од понатамошни коментари:)

dedrade and Petar80 like this.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ова повеќе е од религиски аспект, според него се водам. :) Не замерувајте, секој со својата филозофија.

baba Rada and Petar80 like this.
  11. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Ova izgleda nesto si se tesis.
    Da mi e OK da si "klecne" nesto da strana i se da si bide rozevo??

Glasna and rose60 like this.
  12. rose60

rose60 Истакнат член

Не ги признавам тие работи швалерај и не би сакала да коментирам многу околу тоа само три реда муабет.

Швалерките и почитта домаќинките.. ,лично бев засегната во таква ситуација ,осетив на своја кожа колку е гадно тоа чувство, само сакам да кажам дека жената која не изневерува и си гледа децата е чесна жена и ја заслужува секоја среќа на светот.

А мажжот и таа швалерката што се осудиле на тие работи ,првин да се застрами тој од раката на своја жена јади зготвено јадење и без страм ја гледа во лице а жената што знаела дека е женет и си нема достоинство и се впушта во врска со женет човек не е домаќинка , пусти куќа е, а ако мажотт е крив и сам барал незаслужува да се прибери назад , треба да страда како што страда мојов само ..ај уште му е рано допрва ќе страда. Брцнал еднаш нека брцка сега назад нема.

А кај тие што е со искрено извинување и покајување и сакаат пак да оформат семејство каде што сватиле до кој степен дошле.. за тие околу 50% поддржувам бидејќи е барана втора шанса да нема назад враќање на тие работи

Како ви текнуваат вакви теми бог да чува, па уште убаво било мажот да си празни ташаците на страна, алал да ви е жени, како имате срце да пуштите мажот друга да ви плеска и после кај вас да си дојде реално :)
    општо кажано,да не се пронајди некој засегнат:)

13. shz

shz Форумски идол

Aко сака промени може имиџ да смене, да си купи куќа и ред други работи.

joy1 likes this.
  14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Тие работи потешко се менуваат, а жени може како чорапи да се сменат( обратно и за мажи);)

Petar80 likes this.
  15. Outlook

Outlook Популарен член

А вака ко што си пишал ти, не е модерен маж, тој е од оние во изумирање :D по можност ако може и Перса да се уклучи во игра ааа тогаш е не модрен, напреден, авангарден маж 8):D:D:D скраја било и од вторите и од третите хаххахаха

fallenangel and Petar80 like this.
  16. anaja1

anaja1 Популарен член

Па тие што го бранат тоа,се баш тие што се нечии швалерки:D

macencef likes this.
  17. rose60

rose60 Истакнат член

И тоа што велиш, ништо чудно :D

18. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Ok znaci ja ova ne go razbiram domakinkata se pocituva a svalerkata se saka hahha a i ne e bas za smeenje pa dobro be ako ti si.zemal domakinka da ja pocituvas a ne zena da ja sakas ne trebalo.da se zenis, odnosno si se zenil zs ti trebalo domasna pomosnicka po doma da ti rascistuva, pere, gotvi i tn. i pomosnickite se pocituvaat ne treba da gi karame i navreduvame taka li e? a za nadvor si imam ja svalerka da si ja sakam mazam i galam cccc. Da ti se pluknam na pocituvanjeto ako ja pocituvas ne treba da baras svalerka i zena ti ima..... onaa rabota de so koja moze da te zadovoli....ccccc....Ja ne gi razbiram maskite zasto izneveruvaat koga i doma imaat zena mozat da se klecat neli....e so majka baras svalerka? Ako ne ti ide vo brakot postoi razvod fala Bogu e posle klecaj se kolku sakas sloboden si nikoj ne ti se luti

19. minne992

minne992 Форумски идол

не само мажите и жените изневеруваат

20. mime87

mime87 Популарен член

Si zemam za pravo da te citiram poradi tvoite drski I mozam da recam bezobrazni izlaganja koi slucajno pocnaja da mi bodat oci...
    Toa sto vie mazite sakate da "plesnite"tugo treba da znajte deka zenata do vas ili so vas e za drugite mazi tuga I vozbudluvo interesna no sigurna sum deka ne bi ti bilo ni malku prijatno koga bi pomislis kako zenata koja ja sakas se pleska so dr maz(ke se izdrazam vo tvoj stil) ,spored mene najubavo e da si gledas na masata pred sebe I sto poveke da si go drzite vo pantoloni zakopcan...
    Za mene maz koj izneveruva pa I zena mi se obicni kukavici nisto poveke od toa..
    Kazi mi ti zosto bi sakala da me dopri maz koj e EFTIN I sekoja mozi da go ima? Nesakam ne mi e interesen...